23 Nisan 2024 Salı
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(20/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 İLÇE KAYMAKAMLIK TOPLANTI SALONUNDA BOŞANMA NEDENLERİ TARTIŞILDI
İLÇE KAYMAKAMLIK TOPLANTI SALONUNDA BOŞANMA NEDENLERİ TARTIŞILDI




İlçe kaymakamı Sayın Osman Nuri CANATAN'ın eşi Fatma CANATAN'ın başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Rehber öğretmenler, Bolvadin Girişimciler Derneği, Bolvadin Yardımsevenler Derneği, ve Dişli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kaymakamlık toplantı salonunda toplandı. Toplantıda son yıllarda Türkiye'de olduğu gibi, ilçemizde boşanma oranlarının artış nedenleri ve boşanmayı önlemek için alınacak tedbirler üzerinde duruldu. Başlıca boşanma nedenleri şöyle tesbit edildi: Eşlerin eğitim durumunun yetersiz oluşu. Ekonomik nedenler, eşin işsiz kalması. Din mezhep ya da kültürel farklar. Alkol, kumar ve şans oyunlarına düşkünlük. eşini evi terk etmesi ya da başka biriyle yaşaması. Dayak ve küçük düşürücü davranış ve hareketler. Aşırı kıskançlık. Surat asma, olumsuz beden dili kullanma. Sık sık eşin akrabaları ve arkadaşları konusunda suçlamalarda bulunma. Sorumlulukları yerine getirmekten kaçınma. Eşlerin birbirine yeteri kadar zaman ayıramaması. eşlerden birinin psikolojik sorunlarının olması. İşkolik bir eşe sahip olma. Aile mahremiyetini bozma, aile sırlarını yabancılarla paylaşma. Manevi değerlerden uzaklaşma.

Bolvadin'de son beş yılda evlenen: 2 932 Boşanan: 680 kişidir. İlçemizde boşanmayı önlemek için; Anne ve babalara, Öğretmenlere, Din görevlilerine, Sivil Toplum Kuruluşları Derneklere büyük görevler düşüyor. Herşeyden önce toplumun dini değerlerine, örf ve adetlerine bağlılığını güçlendirmek gerekiyor. Eskiden ana ve babalarımız kızını gelin ederken: ''Kızım al duvağınla git, beyaz kefeninle çık.'' derlerdi. Son yıllarda ise bu sözleri çok az duyuyoruz.















Son Güncelleme :  04/04/2011 Saat 20:20:38 Bu Haber  4120 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2067 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : mustafa tekeş      Tarih : 09/04/2011 00:00:00
   
KÜTAHYA
28/04/2006
Mesaj Bilgisi
916

Fanatik Üye
 
UGUR VE AHMET BEY KARDEŞİM İSLAMDA ZİNA SUÇ AMA SUÇ OLMAKTAN ÇIKARILDI BOŞANMALARIN YÜZDE ELLİSİ FUHUŞ VE ZİNADAN NASIL OLACAK DEDİGİNİZ VALLA ANLAMIŞ DEGİLİM MÜSLÜMANLAR İÇİN SÖYLENEN VE YAPILAN LAR ÖRTÜŞMESİ LAZIM DEGİLMİ SELAMLAR SEVGİLER ALLAH SONUMUZU HAYIR ETSİN....

     
     
 Yorumlayan : Bülent GÜVENİR      Tarih : 06/04/2011 00:00:00
   
Dişli'den
15/07/2005
Mesaj Bilgisi
294

V.I.P. Üye
 
Gerek Yurtdışından Yurt İçine , Gerekse Yurt İçinden Yurtdışına Gelin veya Damat Olacak Gençler Kendilerini Bekleyen Zorlukları Göğüsleme Azmi Gösterememeleri,Yer Değiştirmeye Bağlı Doğacak Uyumsuzluklar Karşısında Kendi Arzularını Karşılayamadığı Hissine Kapılarak,Özlemini Duyduğu Kendi Yaşadıkları Ortamıda Yaşama İstekleri Karşısında Eşler Arasında Bu Arzularını Karşılamada İş ve Çevre Ortamından Uzaklaşma, İleride Maddi Güçsüzlüklerle Karşılaşma Korkusu Eklendiğinde,Eşler Arasında Çatışmaların Çıkması Kaçınılmaz Olmaktadır. Aileler ve Eşler Aile Kurmak İstedikleri Karşı Cinse Bu Durumu ve Yaşanılacak Kültürel Ortamdaki Farklılıkları da Açık ve Seçik Olarak Anlatmaları En Doğru Yol Olacaktır. ...SEVELİM & SEVİLELİM DÜNYA KİMSEYE KALMAZ!..

     
     
 Yorumlayan : Bülent GÜVENİR      Tarih : 06/04/2011 00:00:00
   
Dişli'den
15/07/2005
Mesaj Bilgisi
294

V.I.P. Üye
 
Aile kurumunun oluşturulmasında özellikle gençlik çağında birbirlerini yeterince tanıyamamaları , ruhsal beğeninin dışında fiziki beğeninin öne çıkması , manevi ortak değerlerimize sıkı sıkıya bağlı olamayışımızın veya geleneksel inanç değerlerine sahip olmamızın sonucunda , evliliğe atılacak ilk adımda herşeyi olduğu gibi kabullenileceği yerde ,hep ileride en büyük kırılganlıklara neden olacak ,eşlerin aile yaşantısını birbirlerini kendi istedikleri yönde sürüklemeye çalışma inadı ve temel değerleri hiçe saymaları , eşlerin ileride sorun olacak bazı sorunları aşk denilen akıma kapılarak , sorun olmasını görmezden gelmeleri sonucu , hayal ettikleri duygusal birlikteliğe karşı durması,ne yazık ki kaçınılmaz ayrılıklara neden oluyor.

     
     
 Yorumlayan : AHMET SAPMAZ      Tarih : 06/04/2011 00:00:00
   
İSTANBUL
10/07/2006
Mesaj Bilgisi
125

Tecrübeli Üye
 
FARKLI DÜŞÜNCELERİ, FARKLI KİŞİLİKLERİ BİRLEŞTİREN TEK SİSTEM İSLAM NİZAMIDIR. ÇOCUKLARIMIZI YETİŞTİRİRKEN AİLE VE YUVA KURMANIN NE ANLAMA GELDİGİNİ VE EVLENECEK ÇOCUKLARIMIZA EŞLERİN BİRBİRLERİNİ ETTEN KEMİKTEN İBARET DEYİL ALLAHIN RIZASI İÇİN SEVERLERSE HAYATI DAHA HUZURLU YAŞAYACAKLARINI ÖĞRETMELİYİZ. [DENGİ DENGİNE UNUTULMAMALI].

     
     
 Yorumlayan : uğur çakıl      Tarih : 05/04/2011 00:00:00
   
istanbul
14/05/2005
Mesaj Bilgisi
92

Çalışkan Üye
 
boşanmaların artması konusunda memleket vatan cagdaslık medenıyet falan onemlı oldugunu sanmıyorum hatta bunlar olunca dahada artıyor bu işlersadece dını ya bılmedıgımızden yada yanlıs bıldıgımızden kaynaklanıyor bunlarkadın ve erkek ıcın su soz cok hos bu konuda kadın cefakar erkek vefakar olmalısaygılar selamlar dostlara

     
     
 Yorumlayan : uğur çakıl      Tarih : 05/04/2011 00:00:00
   
istanbul
14/05/2005
Mesaj Bilgisi
92

Çalışkan Üye
 
mehmet eriş bey medenı ve cagdaş dunyaya ayak uyduramama derken kastetdıgınız yer neresı ve kultur farkı derken neyı kast ettınız bıraz acın ama ben anladım sızı ama sızın gıbı medenı ve cagdas bır dunyada degılde babalarımızın dedelerımızın yasadıgı dunyada yasamayı yeglerım

     
     
 Yorumlayan : Tahsin Arslan      Tarih : 04/04/2011 00:00:00
   
almanya
07/04/2005
Mesaj Bilgisi
163

Başarılı Üye
 
Burada en büyük tehlike şudur: Değerlerimizin farkında olan bizler, anlamsız endişelerimizden dolayı bunlara sahip çıkmadığımızda, başta ailemiz olmak üzere toplum bu değerlerden yoksun olarak şekilleniyor. Bunun sonuçlarından biri evlatlarımızın elimizden çıkıp gitmesidir, onları kaybetmektir. Zira örnek bir yaşantıyla İslâmî kimliğimizi çocuklarımıza intikal ettiremediğimiz takdirde, çok farklı değerleri kısa sürede benimsemeleri kaçınılmaz olacak. Aynı çatı altında iki farklı kültürü temsil eden insanlar haline geleceğiz.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 04/04/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Bizim Kasabadan Emirdağı''na veya köylerine gelin giden kızların maalesef büyük bir kısmı boşanmıştır. Bu da çoğu Belçika''da ikamet edenler arasındadır. Bunlar rastlantı değildir. Allah''a şükür kasabamızda boşanma oranı yok denecek kadar azdır. Çünkü dinine bağlıdır da onun için. Kasabamızdan Avrupa''ya giden tüm hemşehrilerimiz altın kadar değerlidir. Vatanını milletini çok severler. Buna başta sen dahilsin. Dernek başkanı olarak yaptığın hizmetleri kimse unutamaz. Bu da vatan sevgisinden geliyor. Vatan sevgisi de inançlı olduğundan kaynaklanıyor. Burada bir tesbit yapılıyor. Tabiki devlet Türkiye''de aile düzenini yıkmaya çalışan TV kanallarına müsade etmemelidir. Aile de çocuklarını iyi yetiştirmelidir ki geleceğimiz daha parlak olsun.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 04/04/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
İsa ağabey Türkiye''den Avrupa''ya işçi olarak gidenlere Anadolu''da Alamancı ya da Gavurcu denilmektedir. Kimse Avrupa''da çalışanlara Gavur demiyor. Hatta Ülkemizden Avrupa''ya gidenlerden bir çoğu daha dindar oluyor. Mesela Almanya''da size oy kullanma hakkı verilse Çoğunluk muhafazakar partilere oy kullanır. Bunu da biliyorum. Benim bahsettiğim Emirdağ ilçesinin nüfus müdürlüğünün verlerine göre göre Son beş sene de evlene: 5 926 Boşanan: 2 231 kişidir. Yani Afyon''un diğer ilçelerine göre korkunç rakamlardır. Herhalde sen Almanya''da çalışıyorsun. Yaklaşık Avrupa''nın değişik ülkelerinde 100 Bin kişi Emirdağ ve köylerinden işçi olarakçalışıyor. Bunların çoğu da Belçika''da ikamet ediyor.

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 04/04/2011 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Medeniyet? Medeni? Bazi seyler degissede, yazarin degi gibi,tek degilde, belkide hala cok disi kalmis canavar. Avrupada Türk veya Türk kökenli bakanlarimiz, milletvekillerimiz olsada.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 17 Yorum Bulunmakta