ALMANYA KÖLN'DEKİ DİŞLİLİLER'İN HIDRELLEZ ŞENLİKLERİNDEN İZLENİMLER (FOTO EK.)




Köln’de yaşayan Dişlili Hanım Kardeşlerimiz tarafından 08.05.2010 tarihinde yapılması planlanan “Hıdrellez Şenlikleri“ hava şartları nedeniyle 23.05.2010 tarihinde Köln’de gerçekleştirildi. Tüm hanım kardeşlerimizin çabaları ve Özverisiyle çok güzel bir birlikk ve beraberlik örneği sergilenmiştir.


Köln´ün güzel,yeşilliği bol , güzide piknik alanında biraraya gelindi. Köln başta olmak üzere, Bielefeld ve Frankfurt´dan gelen hemşehrilerimizle“Hıdrellez Şenliğinin“ daha renklendiği görüldü. Şenliğe gelen tüm hemşehrilerimize davetimize icabet ettikleri icin ayrı ayrı teşekkürlerimizi
iletiyoruz. Şenlikte Kasabamıza özgü oyunların neş’e içerisinde oynanan oyunların başında erkek kardeşlerimizin oynadığı, fili fili oyunu,fırın kızdı oyunu, ( maalesef taş bulamadıkları için “ Galle Oyununu“ oynayamadılar).


Hanım kardeşlerimiz ; mendil kapmaca, aç kapıyı bezirgan başı, mermer menekşe gibi daha nice yöremize has oyunların oynanmasıyla Hıdrellez Şenliği’ne devam edildi. Köln’de bu yıl ilki gerçekleştirilen güzel geleneklerimiz arasında yer alan ; “Hıdrellez Şenlikleri“ nin Almanya Köln’de bundan böyle inşaallah geleneksel hale getirileceği kararlaştırıldı.

“Hıdrellez Şenliğinin“ güzel,zevkli ve anlamlı olmasına katkıda bulunan Köln ve çevresinde bulunan tüm hemsehrilerimize tesekkürlerimizi sunar ,

Güzel ve Anlamlı Adımlarndan Dolayı Tebrik Ediyoruz.



BU GÜZEL HABERİ VE FOTOĞRAFLARI BİZLERLE PAYLAŞAN TAŞPINAR AİLESİNDEN CENNET TAŞPINAR'A TEŞEKKÜR EDİYORUZ






DİŞLİLİLER'İN ALMANYA KÖLN'DE YAPTIKLARI PİKNİK GÖRÜNTÜLERİ/1 2010














































































ALMANYA KÖLN'DE YAPILAN HIDRELLEZ ŞENLİĞİNDEN VEYA AVRUPA'NIN BAŞKA ÜLKE VE ŞEHİRLERİNDEN DEĞİŞİK VİDEO GÖRÜNTÜLERİ GÖNDERİLDİĞİ TAKDİRDE İMKANLARIMIZ ELVERDİĞİNCE SAYFAMIZA EKLENMEYE DEVAM EDİLECEKTİR.

Editör : Bulent
dislikasabasi.com