HASTA ZİYARETLERİ - HACI KEMAL AMCAYI ZİYARET ETTİK



Kasabamız halkından 84 yaşındaki Hacı Kemal Solmaz'ı (Gediğin Kemal) rahatsızlığı nedeniyle ziyaret ettik. Ziyaretimize çok sevinen Hacı Kemal amca, Hacı Mevlüt Ağılönü ile yıllar önce yaylada koyun güderken geçirdikleri hatıralardan bahsederek geçmişe yolculuk yaptı. Adeta moral depoladı.

Hastalık hali, insanın himayeye, alakaya, yakınlığa, samimiyete en çok muhtaç olduğu günlerdir. Ziyaretçisiz hasta, kendini yapalnız hisseder. Büyük bir keder ve hüzne kapılır. derdi bir iken ikileşir. Böyle günlerde insan, her şeyden medet umar. uzatılan her dala sarılır. Hayatta unutulmamak, yalnız kalmamak, ölümü hatırlamamak için, başka şeyler düşünmeye, konuşmaya, başkalarıyla sohbet etmeye, ağır ve sıkıcı havayı dağıtmaya çalışır. Bunu ister. Ama eşi - dostu ziyaretine gelmeyecek olursa, kendinde bu gücü bulamaz. Hastalığa yenilir. Hayata küser. İnsanlara darılır. dostlarını affetmez.

İşte bundan dolayıdır ki insanlar, daima birbirleriyle olan alakalarını kesmemeli, sık sık haberleşmelidirler. İnsan hem ak ve hem de kara gün dostu olmalıdır.

Hastaya Geçmiş olsun dileklerini iletmek için: Ev: 0 272 622 30 74














Editör : Mustafa
dislikasabasi.com