Dişlililer Başarıya Doymuyor (Dişlili Bacılarımızın Başarısı)
    Tarım ve Köy İşleri bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğü’nce 3 yıldan beri düzenlenen. ‘‘ Kadın Çiftçiler Yarışıyor’’ yarışmasının ilk ayağı olan Bolvadin İlçesini temsilen yarışmaya katılma cesaretini gösterip, Afyonkarahisar’daki İlçeler arası ilgili yarışmaya katılan Kezban ŞİŞİK (Çontuoğlu Kadir ŞİŞİK’in eşleri ve Emekli İmam Hatip Osman MERT’in Kızları) ve Gülcan MERT (Celal MERT’in Kızları) bütün ilçe birincilerini açık farkla geride bırakarak il birincisi seçilme başarısını göstermişlerdir.

    Aynı yarışma kapsamında İl Birincisi Kadın Çiftçiler ‘‘ Kadın Çiftçiler Yarışıyor’’ yarışmasının ikinci ayağı Bölge Finali Muğla ilinde yapılmış bu defa Afyonkarahisar İlimizi, aynı zamanda Bolvadin ve Dişlimizi gururla temsil eden bacılarımız 11 il birincisi yarışmacılar arasından sorulan 18 sorunun 17 sini doğru cevaplandırmayı başarmış fakat sadece sorularda Ege ve Akdeniz Ziraatine yönelik hazırlanması nedeniyle 1 soruyu da iyi bilmelerine rağmen saniye farkıyla Antalya İlinin yarışmacılarının ardından ,geç cevapladıkları için Bölge 2. si olmayı başarmışlardır.

     Bacılarımızın bu başarıları sonucu ; her birine süt çekme makinası,tam otomatik çamaşır makinası, cumhuriyet altınları ve değişik kuruluşlardan çeşitli değerli hediyeler Ödül olarak kendilerine verilmiştir.

    Dişli adı , bırakın ilçemizde, artık İlimiz Afyonkarahisar’da da ilgiyle konuşulmaya başlanmıştır. Bu vesile ile başta adı geçen bacılarımıza , Dişlili olarak her türlü dallarda olumlu yönde adım atan , içerideki ve dışarıdaki Dişlili hemşehrilerimizin attıkları adımlardan,birlik ve beraberliğimize koydukları her tuğladan dolayı tüm gönül erlerine ayrı ayrı teşekkür eder,saygı ve selamlarımızı, Tüm Hemşehrilerimiz ve Sitemiz adına Allah Razı Olsun dileklerimizi de iletmeyi bir borç biliriz.


DİŞLİLİ OLMAK NE GÜZEL DEĞİL Mİ ?
Editör : Bulent
dislikasabasi.com