DİYAD BURSA VE ÇANAKKALE'YE GEZİ DÜZENLEDİ (Fotoğraf Eklendi)






11-12 Haziran da Merkez DİYAD'ın organizasyonuyla gerçekleştirilen iki gün süren Bursa ve Çanakkale Gezisi İzlenimlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Eğer belirttiğimiz yerlere şimdiye kadar gitmemişseniz, gitmenizi tavsiye ediyoruz. Ağaç köklerinin toprağa sıkı tutunması sayesinde ayakta kalır ve meyvesini sunar. Bir milletin de kökleri geçmişidir. İşte geçmiş ne kadar hayırla yad edilir ve sevgi ile yaklaşılırsa; o milletin kökleri sağlam ve yıkılmaz olur. Geçmişleriyle bağlarını koparanları, tarih hiç affetmedi. Şöyle bir geriye doğru dönüp bakacak olursak bunun örneklerini görürüz.


Şimdi zaman neslimizi yetiştirme zamanıdır. Geleceği ilmiyle mamur edecek vatanı ve inandığı değerleri için gerekirse canını vermekten çekinmeyecek imanlı ve yüksek ahlaklı bir nesil. Millet olarak bunu başarabilirsek; geleceğin, bu milletin olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Allah bu günleri de bize göstermesi dileğiyle...


Şu var ki; Çanakkale Savaşları yakın tarihimiz itibariyle, insanımızın ders çıkaracağı menkıbelerle, kahramanlıklarla ve acılarla özdeşleşmiş, Türk Milletinin büyük ve açık tarih labaratuarı haline gelmiştir. Biz millet olarak bu tarih sayfasından istifade ederek, dünya dengesinde yerimizi almamız adına geleceğimize ışık tutacağına inanıyoruz. Atalarımızın mübarek kanlarıyla sulanmış, bu toprak parçasının Müslüman Türk Milletinin bir kere daha şahlanışına vesile olacağı kanatindeyiz.

NOT: Derneğimizin 2 Temmuz Pazartesi gününden başlayacak 4 gün sürecek Karadeniz gezisi; Samsun'da Atatürk'ün bandırma Vapurunu ziyaret ve konuklama, aynı gün devam edilerek Ordu Boztepe ve fındık bahçeleri. Giresun şehir merkezi ve şehitlik tepesinde gün batımını seyir. Tarihi Sümele Manastırı'nın gezilmesi Rize Aydar Yaylası, Uzun Göl Rize botanik çay bahçesi ve diğer yerlerin gezilmesi.

Telefon 0 536 289 60 97
















































































































































































































































































































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com