KAYNARCA'DA KURBAN BAYRAMI VE 03 DIYAD ' DA BAYRAMLAŞMA (FOTO)


KAYNARCA'DA KURBAN BAYRAMI VE 03 DIYAD ' DA BAYRAMLAŞMA (FOTO)

Sözlükte yaklaşmak anlamına gelen kurban, Allah'a yaklaşmayı Allah yolunda malların feda edilebileceğini, Allah'a teslimiyeti ve şükrü ifade eder. Kurban kesmenin meşrûiyeti Kitap, Sünnet ve icmâ-ı ümmet ile sabittir.



Kurban Allah'a yaklaşmak maksadıyla ve yalnız O'nun rızasını kazanmak için kesilir. Allah'tan başkası adına hayvan kesmek haramdır ve bu yola tevessül edenleri Hz. Peygamber (s.a.s) "Allah'tan başkası nâmına hayvan kesene Allah lânet etsin " (Müslim) şeklindeki ifâdeleriyle uyarmıştır.



BAYRAMLAŞMAK

Bayramlarda yapılması mendup(dinimizin güzel gördüğü) hususlar vardır, şöyle ki: Bayram sabahında erken kalkmak, yıkanmak, gusletmek, misvak kullanmak, ağzı temizlemek, güzel koku sürünmek, en güzel elbisesini giyinmek, Allah'ın verdiği nimetlere şükretmek için sevinçli ve neşeli görünmek müstehabtır.

Bütün bunların dışında çocuklar, bilhassa öksüz ve fakir çocuklar sevindirilir; akraba, eş ve dost ziyaretleri yapılarak, hâl hatır sorulur. En önemlisi, aralarında dargınlık olanlar barıştırılır.

İstanbul Kaynarca ve civarında oturan hemşerilerimizin büyük bir kısmı bayramı geçirmek için kasabamıza gitse de, bayramı burada geçiren hemşerilerimiz , oluşturdukları gruplarla kurbanlarını kesmiş ve akşam da geleneklerimize uygun olarak 03 DIYAD derneğimizde bayramlaşmaya katılmıştır.

Bu vesile ile hemşerilerimizin ve Tüm İslam aleminin Kurban bayramını sitemiz adına kutlar, hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Mevla ' dan niyaz ederiz.

03 DIYAD ' DA BAYRAMLAŞMA





























































Editör : ibrahimy
dislikasabasi.com