CAMİLERİMİZİN NEŞELERİ (Fotoğraf Eklendi)




Yaz ayı gelmesiyle camilerimiz inşallah yaklaşık üç ay çocuklarımızla dolup taşacak. Camilerimiz cıvıl cıvıl olacak onlarla. İnşallah evlatlarımız, Betüllerimiz, Mehmet Akiflerimiz geleceğe milli ve manevi değerlerine sahip olarak giderler.


Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl çocuklarımıza yönelik olarak tatil dönemlerinde bir eğitim öğretim proğramı uygulamaktadır. Bu proğram çok yerinde ve faydalıdır. Çocuklarımız bu kısa fakat çok verimli zaman dilimlerinde hem dinlerini diyanetlerini öğrenme fırsatı bulacaklar hem de evlatlarımız daha bu ömürlerinin baharında camilerimizle tanışmış olacaklardır.


Ne kadar acıdır ki bizlerin ülkemizde namaz kılma genellikle elli altmış yaş üzeri insanlarımızda başlamaktadır. Tabi bu çağa kadar bir takım sebeplerden dolayı namazla ilgili her türlü bilgiyi alamadıklarından olacak ilerleyen yıllarda bu kişiler namaza başlasalar da hakkıyla namazlarını eda edemeyeceklerdir. Tespitlerim şunu gösterdi ki namaza niyaza sonradan başlayan insanlar bir şekliyle çocukken camide ya da evlerinde namazla ilgili olarak bağırılmış ve çağırılmış insanlardır. Çocukken bağırılan ve horlanan çocuklar ilerleyen yıllarda kolay kolay namaza başlayamamaktadır.
















































































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com