03AFDIYAD'DA PERŞEMBE GECESİ KURAN OKUNMASINA PENDİK MÜFTÜSÜ KATILDI



03AFDIYAD'DA PERŞEMBE GECESİ KURAN OKUNMASINA PENDİK MÜFTÜSÜ KATILDI

03AFDIYAD derneğimizde bir ay önce başlayan perşembe geceleri Kur'an-i Kerim okunmasına 28 Aralık 2017 tarihinde Pendik Müftüsü Hüseyin Baş katıldı. Kuran okunmasının ardınndan müftü bey sohbet gerçekleştirdi.

Hemşerilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programa katılan müftümüz Hüseyin Bey bundan sonra her hafta derneğimize geleceğini belirtmiştir.

Hüseyin BAŞ - Pendik İlçe Müftüsü

Aslen Kastamonu İli Azdavay İlçesi Akçakese Köyünden olup, 1970 yılında İstanbul Bahçelievler’de doğdu. İlköğrenimini Beyoğlu Taksim İlkokulu’nda tamamladıktan sonra hafızlığını Bayrampaşa Yeşil Camii Kur’an Kursu’nda yaptı. Hafızlıktan sonra İmam-Hatip Lisesi’nin orta bölümünü Eyüp İ.H.L, lise bölümünü de Bakırköy İ.H.L de özel hocalardan ders olmak suretiyle dışarıdan bitirdi. Lise öğrenimi boyunca Arapça, Tefsir, Fıkıh ve Hadis derslerine devam etti.

1989 yılında Mısır’a giderek İlahiyat öğrenimini burada tamamladıktan sonra, 1993 yılının ekim ayında Sakarya İli Sapanca İlçesi’nde Kur’an Kursu Öğreticisi olarak göreve başladı. Daha sonra Ferizli İlçesine geçerek buradan 1995 yılının Aralık ayında vatani görevini yapmak üzere kısa dönem olarak askere gitti.

Askerlik dönüşü İstanbul-Sultanbeyli İlçesi’ne naklen tayin oldu. 1997 yılında Haseki Eğitim Merkezi 14. Dönem Müftülük-Vaizlik İhtisas Kursu’na katılarak 1999 yılında birincilikle kursu tamamladıktan sonra müftülük sınavını kazanarak 01.12.1999 tarihinde Karabük İli Ovacık İlçe Müftüsü olarak atandı. Burada üç yıl görev yaptıktan sonra 2002 yılının Kasım ayında Zonguldak İli Gökçebey İlçesine atandı. 2007 Eylül ayında geldiği Zonguldak İli Alaplı İlçe Müftüsü olarak görev yaparken 2012 Temmuz ayında Sakarya İli Erenler Müftüsü olarak atanmıştır. Bu göreve devam ederken 01.04.2015 tarihinde Cidde Din Hizmetleri Ateşeliği nezdinde Medine Kargo Ekip Başkanı olarak 30.09.2017 tarihine kadar görev yapmıştır.

Yurtdışı görev dönüşü İstanbul İli Pendik İlçe Müftülüğüne naklen atanan Hüseyin BAŞ 19.10.2017 tarihinde görevine başlamış olup, halen bu görevine devam etmektedir.

Evli ve bir kız çocuğu babası olan Müftü Hüseyin BAŞ, iyi derecede Arapça bilmektedir.

















































Editör : ibrahimy
dislikasabasi.com