Kasabamızda Odalarda Arabaşı Faslı ve Diğer İzlenimlerimiz


Geçtiğimiz yılın kış mevsiminde alışık olduğumuz kasabamızın odalarına özgü ARAPAŞI FASLI diğer odalımızda olduğu gibi Kırışlar Odası'nda da belirli aralıklarla devam ediyor.
Aslında bu odamıza önceki gün davetliydik.Oda sakinleri görev paylaşımı gereği Arapaşı Resul TEKEŞ kardeşimizin evinde , Arapaşı çorbasıda Ömer Faruk UÇAR (Gönbe Usta)kardeşimizin evinde pişirildikten sonra evinden getirilirken gece karanlığında ayağının buzda kayması sonucu yola dökülmesiyle önceki gün beklenilen ARAPAŞI FASLI gerçekleştirilememişti.
Dün oda yarenlerinin sırası gereği Pazılılar'ın Ferat'ın çilli horozundan yapılmış tombak biberli acılı ,eşkili sımsıcak nefis arapaşı çorbasının Kırışlar Odası'nda ARAPAŞI FASLI na bizimde katılımımızla kaldığı yerden devam edildi.

Bu FASILDA kasabamızın Macur Deresi'nden Irman,Çaybaşı mahallesi'nden Muhtar ile Fırtına Resul, Mevlana Mahallesi'nden Ebabil ve diğer oda yarenleri de vardı.



Pazılılar'ın Ferat Ağabeyin Çilli Horozunun etide türüm türüm tütüyordu.









Güllü gelinin Hurşit'in Muhtar ,Irman (Halilül Rahman ) ve Aşık Ebabil Üçlüsü






Kasabamızda kışın kahvehane sohbetleride devam ediyor.Kasabamızın karşı mevkiinde Şevket DALDAL'ın kahvesinde mahalleli yakın dost ve arkadaşlar bir taraftan çaylarını yudumlarken,bir birlerine takılmadan da edemiyorlar.

Bunlardan biriside Başta Emekli Muhtar Çavdar,Bekçi Hicazi,Kara Memet,Patlağın Ahmet,Veli YILMAZ , Musa AYDIN (Emir) ve İsmail DÖNMEZ (Dayı)(kendisi evden çağrıldığı için önceden ayrılmıştı)
Muhtar Çavdar'dan tava verme sözü aldılar.
Ne diyelim Tekin AYDIN kardeşimizin kulakları çınlasın !





Diğer masada bulunan yakın akrabaların ve çoban arkadaşları güzel sohbetlerini Kahveci Şevket'in tavşan kanı çaylarını yudumlarken koyulaştırdıklarına da şahit olduk.




Editör : Bulent
dislikasabasi.com