DİYAD BURSA VE ÇANAKKALE'YE GEZİ DÜZENLEDİ


DİYAD BURSA VE ÇANAKKALE'YE GEZİ DÜZENLEDİ

Dişli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği geçtiğimiz günler Bursa ve Çanakkale'ye tarihi yerleri görmek için gezi düzenledi. Sabahleyin güneş doğarken Sakarya başında kahvaltı yapıldı. Bursa'ya hareket edilerek öğle namazı cemaatle Ulu Camii'nde kılındı. Tarihi yerleri gezildi. İkindi namazından sonra Çanakkale'ye gidilerek pansiyonda kalındı. Ertesi günü vapurla Gelibolu Yarımadasına geçildi. Rehberimiz Çanakkale Savaşının olduğu yerleri anlattığında duygusal anlar yaşandı. Annelerimiz gözyaşlarını tutamadı.

Annelerimiz ve bacılarımız yaptıkları hatimlerin dualarını yaparak "Dedeciğim Dişli'den biz geldik" diyerek şehitlerimizin ruhuna bağışladılar. Neslihan Teyze babasının bir gözünü kaybettiği Çanakkale Savaşında Gazi olduğunu, amcalarının şehit düştüğü bu cennet vatanı bizim de canımızla, kanımızla savunup sahip çıkmamız gerektiğini belirtti.

Geziye katılanlardan en büyüğümüz 81 yaşında Zahide Nine, en gencimiz 18 yaşında Damla Ölmez idi. Zahide Ninenin bu yaşta geziye katılması Bursa ve Çanakkale'de ilgiyle karşılandı. Gençler Zahide Ninenin yanına gelerek takdirlerini belirtti, ellerini öptü hatıra fotoğraf çekildi.





























































































































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com