RAMAZAN’DA YETİM İFTARLARI


RAMAZAN’DA YETİM İFTARLARI


24 senedir dünyanın farklı coğrafyalarında insani yardım faaliyetlerini devam ettiren Uluslararası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği IBS Ramazan Ayı münasebetiyle Habeşistan’da onbinlerce iftar-sahur yemeği ve erzak yardımı yapmak için çalışmalarına başladı.

Geçtiğimiz senelerde Habeşistan’ın kırsal bölgelerinde Ramazan’da iftar – sahur yemeği dağıtımları ve Ramazan Kumanyası yardımı yapan IBS, bu sene 10 farklı medrese ve yetimhane bölgesinde faaliyet gösterecek.

Musa Efendi Medresesinde Her gün 1000 yetim ve yoksulun istifade edeceği şekilde yemek pişirilip, iftar ve sahur yemeği olarak dağıtımı yapılacak.

Tamamı Kız çocuklarından oluşan Ümmül Aytam Yetimhanesinde de 500 kişilik yemek pişirilecek ve yetim&yoksul ailelere İFTAR – SAHUR yemeği olarak dağıtılacak.

Yemek dağıtımlarına destek vermek isteyen hayırseverler 180 TL bağış yaparak, 1 kişinin 1 aylık iftar ve sahur yemeğini karşılayabilecekler.

Habeşistan’da 8 farklı bölgede de Ramazan Erzak yardımı yapılacak. Erzak paketlerinin bedeli 90 TL olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sapmaz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve STK’leri olarak Afrika ülkelerinde ve dünyanın neresinde mazlum durumda olan varsa onun yardımına koşulacağını belirtti.

Derneğin çalışmaları ile ilgili ayrıntılı bilgi için ;

0216 545 71 71 / www.ibs.org.tr

1 KİŞİNİN 1 AYLIK SICAK YEMEK (İFTAR-SAHUR) BEDELİ: 180 TL

RAMAZAN ERZAK PAKETİ: 90 TL

ZEKAT, FİTRE VE FİDYE BAĞIŞLARI KABUL EDİLMEKTEDİR

İLETİŞİM

AHMET SAPMAZ: 0532 633 69 95
MUSTAFA OKUMUŞ: 536 289 60 97

























Editör : ibrahimy
dislikasabasi.com