KASABAMIZ HALKI KARDEŞ PAKİSTAN HALKINA YARDIMDA YARIŞ EDİYOR
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın ülke genelinde başlatmış olduğu yardım kampanyasına destek sağlamak amacıyla kasabamızın 4 camiinde Cuma namazından sonra başlandı.


Çarşı Camiin’den 8.650 YTL

Bilali Habeşi Cami’nden 580 YTL

Fatih Camii’den 320 YTL

Yeni Camii’den 300 YTL

Toplam 9.850 YTL (Dokuz bin sekizyüz elli YTL)

Kasabamız kahvehanelerinden de yardım severlerin yüklü miktarda yardım toplaya devam etmekte olduğu duyumu alınmıştır.(Rakamların son güncellenmesi 16.10.2005)



15/10/2005 tarihinden itibaren yoğun istek üzerine Dost ve Kardeş Pakistan halkının yaralarının sarılması amacıyla kasabamızın kadınlarından da yardım kampanyasına katkıda bulunacakların yardımları kabul edilecektir.


Kasabamızdaki her 3 okulumuzda yardım kampanyasına Okullarda oluşturulacak yardım komisyonları tarafından devam edileceği Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bildirildi.


Geçmişte Osmanlı’nın yönetimi altındaki Aziz Türk Milleti’nin esaretini içine sindiremeyen Osmanlı Devletine , Türk Milletine yardım etme gereğini ve sorumluluğunu üzerlerine bir borç olduğu şuuru hisseden Başta Muhammed İKBAL önderliğinde Dost ve Kardeş Pakistan halkı ve diğer İngiliz sömürüsü altında yönetilen Dost ve Kardeş Müslüman Afgan ve Hindistan halkı gözlerini kırpmadan yokluk içerisinde olmalarına rağmen üzerlerindeki elbiselerini,varlıklı olan kadınlar kollarındaki bilezikleri boynundaki altınları seve seve Osmanlı Devleti’ne ve yönetimi altındaki Aziz Türk Milleti’ne gözlerini kırpmadan gönderip Kurtuluş Savaşımızın kazanılmasında Türk Milleti’nin Düşman işgalinden kurtarılmasına vesile olmuşlardır.


Şimdi onların gözü yaşlı ,şimdi onlar muhtaç,şimdi onlar kardeşliğe hasret, şimdi üzerimize düşen gücümüz yettiğince yardım etmektir.Yapacağımız yardımlar beklide ebediyete göçmüş atalarımıza malum olacak . Belki de kemikleri sızlamayacaktır.Ne mutlu bu şuuru içerisinde hala yaşatabilen,komşusu kardeşi açken yatmayıp, komşusunun kardeşinin yarasını saranlara.


Yüce Allah Yardımlarımızı Kabul Etsin.Bizlere de bu tür acıları Milletçe Yaşatmasın.







Editör : Bulent
dislikasabasi.com