KASABAMIZ ASKER UŞAKLARI'NIN VEDA GÜNÜ YAPILDI (ÇOK FOTOĞRAFLI)

Kasabamızdan askere gidecek 87/1 tertip asker uşaklarımızın veda gecesi bu gün 10 Şubat 2007'de öğle namazından sonra saat 13:00'da Dişli İlköğretim Okulu bahçesinde yapıldı .

Çok sayıda Kasabalının katıldığı veda gününün diğer gecelere göre gündüz olması nedeniyle çok renkli geçti.

Kasabamız Camii İmam Hatipleri Mustafa PETEK ve Kadir ERYILMAZ tarafından okunan Kur'n-ı Kerim ve yapılan Duanın ardından programa başlandı.

Daha sonra mikrofona davet edilen Dişli belediye başkanımız Abdil UYSAL Asker uşaklarımıza askerlik görevleri süresince başarılar dileyerek tüm asker ailelerini tebrik etti.


Programın akışı içerisinde asker uşaklarımıza en yüksek bağışı yapan Şerife Anneye (Merhum Çona Amcanın Eşleri)önce Şanlı Bayrağımıza sarılmış Kur'an-ı Kerim (İlahi Kelimetullah) hediye edildi.
Şerife Anne bu hediye hediyelerin en güzeli diyerek Kur'an-ı Kerimi Türk bayrağıyla alnına üç defa öpüp koyduktan sonra duygulanarak göz yaşlarını tutamadığını gözlendi.

Daha sonraki bölümlerde kınalı kuzularımıza kına yakma görevide Şerife Anne'ye verilerek asker uşaklarımıza sırayla kendi anneleriyle birlikte kınaları kendisi tarafından yakıldı.




Program adeta şenlik havasında geçti.Sunucular Basri AĞILÖNÜ ve Bayram ALKAN'ın ve asker uşaklarının ısrarına dayanamayan Belediye başkanı,öğretmenler ve kasabamızın renkli simaları asker uşaklarıyla halay ve çifte telli oyunları oynadılar.
Halaybaşılığı kimseye kaptırmayan oyunlarda ustalığıyla göz dolduran Abdullah GÜMÜŞ Öğretmenimizdi.

Daha sonra askerler uşaklarımız hediye çekilişlerine geçerek açık arttırma ile hediyeler dağıtıldı.

Asker uşaklarımızın güzel oyunlarıyla devam eden ASKER UŞAKLARI VEDA GÜNÜ tüm ailelerin duygulu sevinçleriyle renklenerek sevdikleriyle çekilen fotoğraflarla son buldu



(SİTEMİZDE YER DARLIĞI OLDUĞUNDAN DAHA ÇOK FOTOĞRAF YAYINLAYABİLMEK İÇİN ;ASKER UŞAKLARIMIZIN TOPLU FOTOĞRAFLARI DIŞINDAKİ FOTOĞRAFLARI KÜÇÜLTMEK ZORUNDA KALDIK)
































Editör : Bulent
dislikasabasi.com