HOŞ GELDİN MERHAMET AYI : RAMAZAN


HOŞ GELDİN MERHAMET AYI : RAMAZAN

Bu gece Teravih namazıyla Ramazanı karşılıyoruz. Bu gece ilk sahurumuza kalkacağız. Bir ramazana daha ulaşmanın verdiği sevinçle Rabbimize hamd ediyor, Sevgili Peygamberimize salât ve selam ediyoruz. Bu gecenin heyecanı ile Rabbimize sığınıyor el açıp âmin diyoruz. “Ey Rabbimiz! Bizleri bu ramazandan en güzel şekilde istifade edenlerden eyle. Peygamber Efendimiz her ramazanda okuduğumuz bir hadiste şöyle buyuruyor. "Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş" Ey Rabbimiz! Bizleri evvelinde rahmete nail olanlardan, ortasında mağfirete uğrayanlardan sonunda da cehennemden azat olanlardan eyle. Bu gecede kendisiyle sevindiğimiz Ya Şehri Ramazan! Hoş geldin. Hoş geldin merhametin tecellisi ramazan.





Bu sene koronavirüs nedeniyle tüm Türkiye evde kalıyor. İnşaallah bu ramazan ayı vesilesi ile ülkemiz bu günleri de atlatacak ve sağlıklı günlere kavuşacak. Başta kasabamız ve büyük şehirlerimiz olmak üzere tüm illerimizdeki hemşerilerimizi biraz daha sabırlı olmaya davet ediyoruz.

#evdekal , #evdekalGüzelDişlim , #evdekalTürkiye



Ramazan merhamet tecellisidir

Kur’an- Kerim ramazan ayında kadir gecesinde indirilmiştir. Ramazanı karşıladığımız bu ilk gecede bu ayetleri yeniden hatırlayalım ; “(O sayılı günler, Ramazan ayı), insanlar için bir hidayet rehberi, doğru yolun ve hak ile batılı birbirinden ayırmanın apaçık delilleri olarak Kur’an’ın kendisinde indirildiği Ramazan ayıdır. Öyle ise içinizden kim bu aya ulaşırsa onu oruçla geçirsin.”

Böylece Kur’an-ı Kerim indirildiği ayı onbir ayın sultanı yapmış, indirildiği geceyi ise bin aydan daha hayırlı kılmıştır. Kur’an-ı Kerim ise yaratanın kullarına karşı merhametidir. Bu sebeple Kur’an-ı kerime uymakla Yaratanın merhametine de nail olacağımız unutulmamalıdır.

Teravih Merhamet Tecellisidir

Bir hadisle bugün ilkini kılacağımız teravih namazımızın bizlere nasıl bir merhamet tecellisi olduğunu anlayalım; "Kim ramazanın faziletine inanarak ve sevabını Allah'tan bekleyerek terâvih namazını kılarsa, geçmiş günahları bağışlanır."[Buhari, İman, 37]

Yaratan yarattıklarının hep iyilikler içerisinde olmasını ister. Bunun içinde Kutsal Kitaplar göndermiş, bu kitapların yaşantıya aktarılması için ise örnek olarak Peygamberler göndermiştir. Hata yapan kullar için ise merhamet kapısı hiçbir zaman kapatılmamıştır. Hatta hatasından dönenler için Allah her zaman bağışlayıcı olarak kulunun yanında olmuştur.

Editör : ibrahimy
dislikasabasi.com