KASABAMIZDA YAĞMUR DUASI YAPILACAKTIR


Kasabamız ve çevresinde ,mevsim normallerinin çok altında yağışların olması nedeniyle, bahar mevsimin kurak geçmesi sonucu, kasabamızın sulanır ve sulanmaz tüm ekili alanlarını olumsuz yönde etkilediği görüldüğünden bazı ekinlerin sararmaya hatta kurumaya başladıkları görülmeye başlanmıştır. Kuraklığın devam etmesi durumunda ,önemli derece işgücü ve maddi zararların oluşacağı kaçınılmaz olacaktır.

Bu nedenle kasabamız dahilinde tüm yardım derneklerinin yönetim kurullarınca alınan karar gereği ; Kasabamız Camilerinde görevli İmam Hatip ve müezzinleri tarafından tüm kasaba halkının katılımıyla 20 Mayıs 2007’de öğle vaktinde kasabamız Dişli Tepesi’nde ''Yağmur Duası’’ yapılacaktır.

Önce kasabamızda helallaşma,kul hakkı yememe,küslerin-dargınların barışmasının bu gün için önemi,gıybet etmeme,dedikodu yapmama,iftira etmeme,hasetlikten kaçınma,haram-helal ve Allah’a şükretmenin önemi gibi konularında Kasabamız Camileri İmam Hatiplerince verilecek vaazı müteakip yağmur duasına geçileceği ve duanın ardından hazırlanan etli aşlar duaya katılanlara ikram edileceği bildirildi.

Dişli ’deki Derneklerce Yağmur Duasından sonra dağıtılacak etli aş için makbuzlu imza karşılığı nakdi ve ayni yardımda bulunmak isteyenler , Kasabamız Camilerinde ve Derneklerindeki görevlilerden; Dernek Yönetim Kurulu Üyesi,Emekli İmam Hatip Mehmet MERT’in 0 537 570 4592, Fatih Camii İmam Hatibi İbrahim YILDIRIM’ın 0 544 391 30 09 , Çarşı Camii Müezzini Kadir ERYILMAZ’ın 0543 480 2894 numaralı telefonlarını arayarak gerekli bilgi alabilecekleri bildirilmiştir.





Editör : Bulent
dislikasabasi.com