2007 OKS Sınavı Yapıldı
2007 OKS Sınavı Tüm Türkiye ve Dış Temsilciliklerdeki Eğitim Kurumlarında Yapıldı.

Kasabamız İlköğretim Okullarından yaklaşık 60 öğrencide bu sınavda ter döktüler.

Geçen yıllara göre öğrenciler en fazla matematik sorularında zorlandıklarını,tüm soruların genelde yoruma dayanan , Türkçe yi kullanma becerilerini temel alan sorular olması dikkat çekiciydi.

OKS Sınavının önümüzdeki yıl sonuncusunun yapılacağı Milli Eğitim Müfredat Programı çerçevesine uygun olarak 2008-2009 öğretim yılı sonunda Orta Öğretim Kurumlarına yerleştirilecek öğrenciler,ilköğretim II. kademe notlarının ortalaması ve öğretim yılı içerisinde belirli aralıklarla yapılacak karşılaştırmalı sınav sonuçlarıyla birlikte ortalamaların diploma notu olarak değerlendirileceği,öğrencilerinde bu değerlendirmelerden sonra başarısı nispetinde bir orta öğretim okuluna yerleştirileceği öğretim yılı başından itibaren ilgili eğitim kurumlarına bildirilmişti.

Daha sonraki yıllarda öğrencilerimizin , 2 saatlik bir zaman dilimindeki başarıları değil,ilköğretim II. kademesinde kazandıkları başarılarının ortalaması sonucunda , bir orta öğretim kurumuna yerleştirileceklerini belirtmek istiyoruz.

2007 OKS sınavına giren ve bundan sonrada bu tür sınavlara girecek, tüm öğrencilerimizin hayırlı ve başarılı sonuçlar almasını dileriz.





BAZI ÖĞRETMENLERDE ÖĞRENCİLERİNİ YALNIZ BIRAKMAYARAK ŞANS DİLEDİLER




















Editör : Bulent
dislikasabasi.com