İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bu gün Yaz Tatiline Girdi (Foto)




Yurt içinde ve yurt dışındaki Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarıyla birlikte kasabamızdaki okullarda bu gün (15/06/2007) yaz tatiline girdi.

2006-2007 öğretim yılı süresinde zorlu bir maratonun sonunda öğrenciler finali karnelerini alıp,sevinçle yaz tatiline girdiler.

Bazı öğrencilerin başarı durumlarına göre telafi kurslarına devam edecekler,telafi kurs sonunda değerlendirmeye alınmasından sonra onlarda yaz tatiline girecekler.Bu nedenle öğrencilerimizin telafi kurslarında biraz gayret ederek başarılı sonuçlar alabileceklerini umuyoruz.

Öğrencilerimizin yaz tatili boyunca özellikle kitap okuma alışkanlıklarını bırakmadan,belirli bir tempoda kitap okumalarının önemini bir kez daha hatırlatmak isteriz.Çünkü çocuklarımızın önündeki öğrenim hayatı boyunca karşılarına çıkacak tüm sınavlarda ; Türkçe'yi güzel kullanma becerilerinin paralelinde ; bütün derslerle ilgili soruları anlayabilme,yorumlayabilme,çözüm yolunu seçebilmesinde kitap okuma alışkanlığının sonucu olarak,anlaşılmış bir sorunun yarısının cevabının bulunmuş olduğu demektir ki buda sınav sonucunu doğrudan etkilediğini eğitim uzmanları sürekli dile getirmektedirler.

Ayrıca öğrencilerimizin yaz tatili boyunca ailesi tarafından iyi kontrol edilmesi de çocukların çevredeki olumsuz ortamlardan uzak kalarak,sigara,madde bağımlılığı ve diğer kötü sonuçlardan uzak kalmaları anlamına geleceğini bir eğitimci olarak öneriyoruz.

Bütün öğrencilerimizin aileleriyle birlikte yaz tatillerini güzel ve dolu dolu olarak geçirmesini diliyoruz.

























Editör : Bulent
dislikasabasi.com