KARDEŞ ÖZBURUN KASABASI'NDAN GÜZEL İZLENİMLER



Sitemizin ziyaretçileri arasında ÖZBURUN’dan kardeşlerimizin de bulunduğunu biliyoruz.Daha önceki dönemlerde Özburun’un eski Su Değirmenleri Deresi yukarısındaki bölgeye kaynak suyunun yeterli ve iyi kalitede olması nedeniyle ;

Afyonkarahisar İl Özel İdaresi tarafından ve Özburun Belediyesi işbirliği ile balık üretme tesisleri kurulmuş,bu tesisin bulunduğu yere de çok güzel bir dinlenme parkı inşa edilmişti.


Balık etinde kolesterol oranının çok az miktarda olması insan sağlığı açısından açısından da önemli bir besin olması yanında, balıktaki fosfor gibi yararlı maddeler içermesi küçük çocukların beyin gelişiminde önemli bir rol üstlendiğini biliyoruz.

Bu yararlı besini sağlamada kasabamız insanı için önemli bir fayda sağlayacağı muhakkaktır. Siz ziyaretçilerimize bu kardeş Özburun Kasabası’ndaki doğal güzellikleri izleniminize sunmak istedik.


Geçtiğimiz temmuz ayı başlarında Kardeş Özburun Kasabası’nın ilerisindeki çay üzerinde inşaatına başlanan ÖZBURUN SULAMA SUYU BARAJI’nda yapılan çalışmaları yerinde gördük. Başta ÖZBURUN ve KASABAMIZIN sulanır arazilerinin de bu barajdan sağlanacak suyla sulanacak olması ayrıca önem taşımaktadır.

Bu barajla ilgili görüştüğümüz Özburun Belediye Başkanı Sayın ASIM KIZILASLAN yaklaşık 50 yıldır bu projenin özlemini çektiklerini,yıllardır başvurularına cevap alamadıklarını,bu dönemde eski DSİ Genel Müdürü , şimdiki Çevre ve Orman Bakanımız Sayın Veysel EROĞLU’nun büyük çabalarıyla temelinin atıldığını,gene inşaatın bakanımızın talimatları doğrultusunda,inşaatın planlandığı zamanda bitirileceğini , inşallah gelecek dönemde su tutmaya başlayacağını ifade ederek sitemiz aracılığı ile gurbetteki Özburunlu , Dişlili Hemşehrilerimize ve ziyaretçilerimize selam ve en derin muhabbetlerini iletmemizi istemişlerdir.

Siz değerli ziyaretçilerimizi izlenimlerimizle başbaşa bırakıyoruz.




ÖZBURUN BALIK ÜRETME TESİSLERİNDEN VE SOĞUK PINAR'DAN İZLENİMLER
























































ÖZBURUN SULAMA BARAJI İNŞAATINDAN İZLENİMLER














































































BU SULAMA BARAJI SAYESİNDE ORTAK KAZINIMLARA SAHİP OLACAK

ÖZBURUNLU VE DİŞLİLİ ÇİFTÇİLERİMİZE HAYIRLI OLSUN









Editör : Mustafa
dislikasabasi.com