Gurbetçi Desteğiyle Dişli Atatürk İ.Ö. Okulu Tarihimizi Tanıtma Gezi Yaptı



Avrupa’da yaşayan Gurbetçi Kardeşimizin Büyük Desteğiyle Dişli Atatürk İlköğretim Okulu Kurtuluş Savaşımızın Geçtiği Afyonkarahisar ve Dumlupınar Çevresine Tanıtma Gezisi Düzenlendi .


Şanlı Kurtuluş Savaşımızın düşmana karşı destanlaşmış kurtuluş öyküsünü ,kurtuluş heyecanını öğrencilerimize yaşatmak,bu günlere erişmemizi sağlayan , başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve şanı yüce Türk Milleti’nin tarihimize altın harflerle yazdıkları ‘‘Var olma Mücadelesi’’ni ,rehber eşliğinde Kurtuluş Savaşımızın geçtiği yerlerin ziyaret edilerek,aynı heyecanın geleceğimiz olan yavrularımıza yaşatılmasını sağlamak amacıyla ;savaşın geçtiği başta Afyonkarahisar çevresi ve Kütahya Dumlupınar çevresinde bulunan şehitlikler ve savaş alanlarına gezi düzenlendi.

Müdür Yardımcısı Bülent GÜVENİR başkanlığında gerçekleştirilen geziye ,okul bünyesindeki 1. ve 2. kademede bulunan öğrenciler,7 öğretmenin yanı sıra bazı velilerde katılmışlar,gezinin her bölümünde duygusal anların yaşandığı ,millet olarak hayatın her sürecinde Milli Birlik ve Beraberliğimize sahip olma,tarihimizi anlamanın gerekliliği,yapılan bu tür gezilerle bir defa hatırlanmış olup,bu tür gezilerin yapılmasında başta idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere okul aile birliklerine sorumluluklar düştüğü muhakkaktır.

Bülent Hocamızla gezi hakkında konuştuk kendileri de gezi hakkında şu bilgileri verdiler.

Dişlimizin değerli şahsiyetleriyle gerek Avrupa ziyaretimizde gerekse kasabamıza geldiklerinde bir çok konuda istişare yaptığımız Avrupa DDYD ve diğer yardımsever kardeşlerimizin pek çok desteklerini gördük. Ancak bir kardeşim vardı ki içinde bir uhde kalmış olsa gerek gönlü hep yavrularımızın tarihi yerlere götürülüp, gezdirilmesi onları gelecek için şahsiyetli,tarihini ve geçmişte atalarımızın bu vatanı ne zorluklarla düşmana karşı korudukları bilincinin kazandırılması için ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu, ancak kendi adını hiçbir zaman açıklanmamasını bizden rica etmiştir.

Ben de geçmişte eğitimcilik yapmış babalarımızın ta 30-40 yıl önce bu tür gezilere önderlik etme azmini kendimizde görerek, bütün hazırlıklara ayrıntısına kadar başladık.Önce gezilecek yerler tarafımdan İlimizdeki deneyimli Yetkililerle görüşerek gezi alanlarını tespit ettik.

Gezi için gerekli 2 büyük otobüs Seyahat Yeterlilik belgesine sahip Haskaymak Turizm şoförü ve aynı zamanda Bolvadin Şoförler Cemiyeti Başkanı Sayın Fevzi KELEKÇİ Amcamızla anlaşarak gerekli belgelere sahip 2 otobüsün geziye katılmaları için anlaştık. Gezilecek yerlerin tanıtımını yapacak pek çok kafileyi gezdirmiş Milli Parklar Şube Müdürü Sayın İhsan KIRGIZ Bey’den resmi olarak rehberlik talep etmeleri için ricada bulunduk kendileri de seve seve kabul ettiler.

Gezi safhasının her satını yer ve zaman planladık. Yemek hazırlığı için İl Çevre Orman Müdürlüğü’nde Çalışan namı değer İbrahim KARA ve çalışma ekibinden
kardeşlerimizde siparişi verilen pidelerin hazırlatılarak sıcağı sıcağına dinlenme parkına zamanında getirmeleri kendileri tarafından sağlanmıştır.Milli Parklar Müdürlüğü’nden emekli Abdil SOLAK ağabeyimizden de gerekli destekleri vermeleri sağlandı.

Gezimiz sırasıyla Şuhut Atatürk Evi , Kocatepe, Anıtı Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği,Büyük Taarruz Şehitliği,26 Ağustos tanıtım Parkı,Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği,Kütahya Dumlupınar Yıldırım Kemal Şehitliği,Zafertepe Anıtı,Şehit Sancaktar Anıtı,Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği,Üç Tepeler Şehitliği Kütahya Dumlupınar Anıtı, Zafer Müzesi,Kütahya Dumlupınar Müzesi, Dumlupınar Atatürk Evi, Dumlupınar Şehitliği ve Afyonkarahisar-Uşak yolundan dönüş yapılarak akşam saatlerinde kasabamıza dönülerek , Kasabamızda ilk defa 120 kişilik geniş katılımla gerçekleştirilen bu gezimizde çok büyük katkıları olan değerli ………………. Kardeşime ve ailesine iki cihanda saadetler diler öğrencilerimizin,öğretmenlerimizin ve velilerimizin selamlarını bir kezdaha iletmekten onur duyarız.



Gezimizde bizleri yalnız bırakmayan ve Desteklerini Esirgemeyen ;

İdari Ve Mali İşler Şube Müdürü Sayın Zülbiye DURGUN Hanıma,

Doga Koruma Ve Milli Parklar Müdür Yardımcısı Rehberimiz Sayın İhsan KIRGIZ Beye ,

İ.M.İ Şube Yazı ve Personel İşleri Sayın İbrahim KARA Beye,

Muhasebe Ve Tahakkuk İşleri Sayın Ayşe AKGÖZ Hanıma,

Döner Sermaye Saymanı Sayın Musa ŞANLIGENÇ Beye ve

Bilgi Sayar İşletmeni Ve Anbar Memuru Sayın Veli TÜRKMEN Beye ,

gezimize verdikleri desteklerden dolayı okulumuz öğretmenleri ve velileri adına kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.





























































































BU GÜZEL VE ANLAMLI GEZİMİZİ SİZLERE DE YAŞATABİLMEK AMACIYLA ,ÖNCE ÇOK SAYIDA FOTOĞRAFLAR ,VİDEO GÖRÜNTÜLERİ HAZIRLANDIKTAN SONRA SAYFA GÜNCELLENEREK İZLEMİNİZE SUNULACAKTIR.


Editör : Mustafa
dislikasabasi.com