Kasabamızda Ramazan Coşkusu Başladı (Fotoğraflı)



Yüce İslam Dini bazı güzel ayları ve günleri mübarek kılmış,tüm Müslümanların bu güzel ay ve günleri de gereği gibi geçirmeleri için anlamlı kılmış ,önemini Allah'u Teala tarfından Mü'minlere gönderdiği Yüce Kitap Kur'an-ı kerim de ve tüm insanlığa tebliğ etme görevlendirilen Hz.Muhammed (A.S.) Efendimiz Rahmet,Bereket ve mağfiret Ayı olarak Ramazan ayını Müslümanlara bildirilmişti.

İçerisinde bulunduğumuz Bu Güzel ve Anlamlı Ramazan Ayı süresinde de geçen yıl olduğu gibi bu yılda daha yeni daha güzel adımlar atma gayretinde bulunan Dişlimizde Yeni kurulan dernek bünyesinde Gönüllü Yardım Sever Ekibi bu işin hazırlığına 3 ay önceden başlamış,gerekli istişarelerden sonra adımlarını tek tek yerinde ve zamanında atmaya başladılar.


Ramazan ayı öncesi bu güzel ayın önemini,Oruç tutmanın faziletlerini anlatan afişler hazırlatarak kasabamızın değişik yol güzergahlarına astırdılar. Kasabamızda düşük gelirli kadeşlerimizle gelirleri yerinde olan kardeşlerimizi aynı yemekte her gün buluşturmak amacıyla İftar Çadırı da hazırlanmış,İftar çadırında 30 Ramazan da her gün ücreti karşılığı yemek hazırlayabilecek bayan aşçı Dişlili bacılarımız tarafından görevlendirildi.

Düşük gelirli olanlar, yalnız yaşayan kimsesi bulunmayanlar başta olmak üzere,düşkünlerin tespitleri tek tek yapılmaya başlanmış,evlerine tek tek gidilerek İftar çadırına her gün gelmeleri hususunda söz alınmıştır. Ayrıca yürümede zorluk çekebilen evinden ayrılamayan düşük gelirli aileler de tespit edilerek ramazan ayı boyunca evlerine yemek verilerileceği bildirilmiştir.

Yardım sever ekibimiz tespit ettikleri gelirleri çok düşük ailelere dağıtılmak üzere,Yardım severlerin paraları karşılığı alımları yapılan, önemli yiyecek ve ihtiyaç malzemeleri paketlenerek derneğimizce ,ekiplerimiz vasıtasıyla dağıtımlarını yapmaya başladılar.

Ramazan ayı boyunca beslenme uzmanlarının önerdiği köy ekmeği yapımı uygulamasına geçilmiş olup, kermes şeklinde yardımsever ailelerin derneğimize ekmek yapılması için getirdikleri unlardan mahalle fırınında somun ekmeği yapımına ön ayak olunmuş,bu uygulamadan hem iftar çadırının ekmek ihtiyacı karşılanmış hem de bazı bacılarımıza ramazan ayı boyunca kazanç sağlamaları amaçlanmış kalan gelirle derneğimizin yardım çalışmalarına katkı sağlanmaya devam edilmektedir.

Mahalle fırınında yaklaşık 100 ekmek pişirilmekte bu ekmeklerin yarısı iftar çadırında ve ailelere yemek yanında dağıtılmakta, kalan diğer yarısıda Kasabamızdaki Çarşı Camii Karşısındaki Derneğimiz binası önünde satılmakta olup 1-2 saat içinde köy somun ekmekleri hemen tükenmektedir

İftar Çadırı Uygululamasında bu yıl İftar çadırından Yemek Yiyenlerde çok büyük katılımın gözlendiğine de şahit olduk. Bu güzel ve anlamlı çalışmalar siz yardım sever kardeşlerimizin destekleriyle olduğunu da unutmamak gerekir. Dişli Adını Taşıyan Tüm Derneklerimize Yardımını esirgemeyen kardeşlerimizden Allah razı olsun der; Hazırlayacağımız yardım listesi ve ardından fotoğraflarını eklemeye çalışacağız.
















































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com