20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(19/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
  ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINDAN ÖZEL AĞAÇLANDIRMAYA BÜYÜK DESTEK
 ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINDAN ÖZEL AĞAÇLANDIRMAYA BÜYÜK DESTEK




Çevre ve Orman Bakanlığı, Orman Mühendisi Egemen İşcan Bey Dişli Belediye Başkanı öncülüğünde Belediye toplantı salonunda 2 Şubat 2010 salı günü saat14.00'de'' Özel ağaçlandırma'' ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Özel ağaçlandırma ile ilgili bilgiler veren Egemen İşcan Bey sorulan bir soru üzerine ''Bakanlığımız önümüzdeki yıllarda Dişli yaylasında, Özburun Kasabasında, Kemerkaya Kasabasında, Kutlu Köyünde ve Kale Köyünde ağaçlandırma çalışmalarına başlayacak.'' dedi.Özel ağaçlandırma ile Orman Mühendisinin verdiği bilgiler aşağıda açıklandığı gibidir.


ÖZEL AĞAÇLANDIRMANIN TANIMI

Kamu kurum ve kuruluşları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından orman sınırları içindeki açıklıklarla, bozuk orman alanlarında, hazine arazilerinde, gerçek ve tüzel kişilein mülkiyet ve tasarrufu altındaki alanlardaki asli ve tali orman ürünü veren bitki türleri ile yapılan ağaçlandırmaya özel ağaçlandırma diyoruz.


SAHA BÜYÜKLÜKLERİ

Özel ağaçlandırmaya konu sahanın ;

a- Orman alanlarda en az 30 dekar

b- Hazine arazilerinde en az 20 dekar

c- Sahipli arazilerde en az 5 dekar büyüklüğünde olması gerekir.


ÖZEL AĞAÇLANDIRMA BAŞVURUSU

a- Devlet Ormanlarında;

Gerçek ve tüzel kişiler, özel ağaçlandırma yapmak istedikleri ormanlık alanın koordinatlarını belirten kroki ile birlikte ili, ilçesi, köyü ve mevkiini belirten dilekçeyi Çevre ve Orman Bakanlığının merkez veya taşra birimlerine başvurabilir.

b- Hazine Arazilerinde

Özel ağaçlandırma yapmak isteyen gerçek ve tüzel kişiler sahanın koordinatlı haritası ile birlikte söz konusu sahanın yer ve mevkiini belirten dilekçe ile birlikte illerde valiliklere, ilçelerde kaymakamlıklara müracaat edebilirler.

c- Sahipli Arazilerde

Gerçek ve tüzel kişilerce yapılacak özel ağaçlandırmalarda, arazi müracaatçıya ait ise sahanın çaplı krokisi, tapu senedi ve dilekçe ile en yakın orman idaresine başvurur.


ÖZEL AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINDA KULLANILABİLECEK TÜRLER

Kavak,sedir, çam, köknar, kayın, kızılağaç, meşe, vb. türler ile gelir getirici türlerden ceviz,kestane badem, antepfıstığı


HİBE VE KREDELENDİRME

Özel ağaçlandırma yapmak isteyen;

a- Köy tüzel kişiliklerine hibe verilmektedir.

b- Diğer gerçek ve tüzel kişilere,

c- Belediyelere,

d- Tarımsal kalkınma kooperatiflerine,

e- Köylere hizmet götürme birliklerine,

f- Şirketlere,

g- Vakıflara,

h- Derneklere kredi tahsisi yapılmaktadır.


KREDİ VERİLEN İŞ GRUPLARI

Özel ağaçlandırma kapsamında projede belirtilen;

a- arazi hazırlığı,

b- ekim veya dikim,

fidan veya tohum bedeli,

ahşap ihata kazığı ve dikenli tel,

e- üç yıllık bakımı tutarı kadar hibe yada kredi verilir.


KREDİNİN DÖNÜŞ ZAMANI

a- Asli orman ürünü veren ağaç ve ağççıklar ile yapılacak ağaçlandırmalar için verilen kredi; otuzuncu yılın ekim ayında bir defada geri alınır.

b- Hızlı gelişen türler ile odun dışı orman ürünüveren türler için verilen kredi ile özel fidanlık, özel imar ihya, özel enerji ormanları için verilen kredi onbeşinci yılın ekim ayında faiziyle birlikte bir defada geri alınır. (Yıllık faiz yüzde birbuçuktur.)



























Son Güncelleme :  06/02/2010 Saat 15:20:16 Bu Haber  4527 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2067 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 10/02/2010 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Resimlerden gördügüm kadariyla bir toplanti salonunun eksikligi hemen anlasiliyor, cok amacli bir salonun kasabamiza sart oldugunu düsünüyorum. Agaclandirma konusunun kasabamizin bütün insanlarini ilgilendirmeli, hatta kendisine vazife etmelidir. Avrupa dernegimiz olarak gerek belediyemiz, gerekse bu konuya ilgi duyan diger derneklerimiz olsun, maddi manevi destek olacagimizin bilinmesini isteriz. Agaclandirma konusuna önem verdik, uyguladik ve duyarli davranmayada devam edecegiz.SELAMLARIMIZLA. ISA GEDIK AVRUPA DISLI DAY. ve YARD. DER. BASK.

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 10/02/2010 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Türkiyemizin oldugu gibi, Dislimizinde daha iyi yasanir olmasi, yesil bitki örtüsüyle orantilidir. Hasbelkader avrupada oldugumuzdan, agaclandirma ve yesilligin önemini burada görüyor ve bizzat yasiyoruz.Agacalandirma ve yesillik insanlara oldugu kadar diger canlilarada temiz bir zemin ve saglikli bir ortam hazirladigi gibi, erozyona olan etkiside herkesce malum.Cevre ve orman bakanligimizin sundugu bu imkandan azami derecede yararlanilmalidir.Avrupa disli dernegi olarak, maddi ve manevi olarak bu konuda birseyler yapmaya calistik, calisacagiz, belediye baskanimizinda konuya duyarli oldugunu biliyoruz, ancak insanlarimizda talep etmeli, istemelidir... Partili partisiz, herkesin menfaatine oldugunu ne zaman anlayacagiz? ISA GEDIK A-DDYD BASK

     
     
 Yorumlayan : Hacer OKUMUŞ      Tarih : 08/02/2010 00:00:00
   
Dişli'den
01/07/2007
Mesaj Bilgisi
180

Başarılı Üye
 
Afyon''u tanıtmak amacıyla Afsiad öncülüğünde İstanbul Taksim Metrosu sergi salonunda 25-31 mayıs 2009 tarihleri arasında çeşitli etkinlikler düzenlenmiş, bu etkinliğe 03 Diyad ve Merkez Diyad derneğimizde sergi salonunda yerini almış. Derneğimiz tarafından büyük emeklerle toplanan tarihimizi ve kültürümüzü anlatan eşyalar burada sergilenmiş, bu sergimiz Afyon''lu hemşehrimiz Sayın Çevre ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından da ziyaret edilmişti. Bakanımıza derneğimizin kasabamızda ağaçlandırma ile ilgili faaliyetlerini fotoğrafları da göstererek anlatmıştık. Bakanımızın sitemizi zaman ve fırsat bulduğunda ziyaret ettiğini sanıyoruz. Bakanımızdan önümüzdeki aylar Dernek Yönetim Kurulu olarak randevu talep etmeği düşünüyoruz.

     
     
 Yorumlayan : Hacer OKUMUŞ      Tarih : 07/02/2010 00:00:00
   
Dişli'den
01/07/2007
Mesaj Bilgisi
180

Başarılı Üye
 
Çevre ve Orman Bakanlığı özel ağaçlandırma projesi çerçevesinde muhtarlık olan köylere devlet muhtarlığın dikeceği ağaçları hibe olarak veriyor. Yani bedava. Köy muhtarları bu durumu değerlendirmeli. Köylerini yemyeşil yapmalıdır.5 dekar arazisi olan Dişli''li kardeşlerimiz krediyle de olsa alıp tarlasına ceviz, badem gibi gelir getirici ağaç fidanlarını dikmelidir. 15 sene sonra ödeyecek. O zamana kadar kaç defa ürün alır. Arpa buğday gibi ürünlerden kat kat gelir elde eder. Zaten bizim kasabamızın insanları ağaç dikmeyi eskiden beri severler. Peygamberimiz bir hadisinde Şöyle buyuruyor: ''''Her kim boş, kuru ve çorak bir araziyi ihya ederse bu amelinden dolayı mükafatlandırılır. Her hangi bir canlı ondan faydalandıkça sadaka yazılır.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 07/02/2010 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Afyon''lu hemşehrimiz, Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu''nun tüm vatan sathında Özel ağaçlandırma ile ilgili projesi takdire değer. Özburun''a Gölet açmaya geldiğinde ''''orman Bakanı olarak Afyon''un dağına taşına ağaç diktireceğim, her yer yemyeşil olacak'''' demişti. Duyduğumuz kadarıyla önümüzdeki yıllar Afyon''un değişik yerleri ağaçlandırılacak. Afyon''umuz dolayısıyla, Dişli''mizde yeşillenecek. Belediye Başkanının Kasabamızı yeşillendirmek için yetkililerle temas halinde olduğunu duyuyoruz. Çok güzel . Hepimiz dedelerimizin bize miras bıraktığı bu vatan topraklarında çalışmalıyız. Avrupa''da yaşayan arkadaşlardan duyuyoruz. Her taraf yemyeşil diye. Bizim güzel yurdumuz neden öyle olmasın.

     

Habere Yapılmış Toplam 5 Yorum Bulunmakta