16 Nisan 2024 Salı
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(16/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİ'DE ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANI (DİŞLİ İ.Ö.OKULU FOTOĞRAFLARI EKLENDİ)
DİŞLİ'DE ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANI (DİŞLİ İ.Ö.OKULU FOTOĞRAFLARI EKLENDİ)


DİŞLİ'DE ÖĞRENCİLERİN KARNE HEYECANI

Tüm yurtta olduğu gibi kasabamızda da 2007-2008 eğitim öğretim yılı I.Yarıyıl tatili bu gün (25/01/2008) karnelerin verilmesiyle başladı.

Öğrenciler bu dönemde aldıkları notları karnelerinde gördüler.Kimi öğrenciler üzüldü, kimi öğrenciler de sevindiler. Öğrenciler karne sevinçlerini önce arkadaş çevresiyle ardından sevdiklerine koşarak paylaştılar.Karnelerinde notları iyi olan öğrenciler pekala ebeveynlerinden harçlık koparmayı da ihmal etmediler herhalde .

Değerli ziyaretçilerimiz ve kıymetli veliler;
Milli Eğitim Bakanlığı üç yıldan bu tarafa yeni İlköğretim Müfredatını uygulamaya koymasıyla, bu müfredatta bazı yeni öğretim metodları da uygulamaya sokuldu.

Çoğumuz el yazısı ile sürekli yazma alışkanlığını uygulamada zorlanmaktaydık.Fakat yeni müfredatla el yazısı gibi pek çok yenilik getiren,halen Avrupa'da uygulası yıllar önceden devam eden bu ve benzeri metodlar artık Türkiyemizde de uygulanmaya başlandı.Böylece çocuklarımız minik yaşlarda ''Ağaç Yaş İken Eğilir '' Atasözü gereği el yazısını öğrenerek sürekli yazma alışkanlığını kazanabilmektedir.

Öğrenciler ezbercilikten kurtularak yaşamsal süreç içerisinde kullanabileceği bilgiler öğretilmekte,bu bilgileri kavrayabilmelerinde onların neyi,nasıl ve niçin yaptıkları bilinci kazandırılmaya çalışılmakta, hedef olarakta eğitim-öğretim süreci öğretmen merkezli eğitimden öğrenci merkezli eğitim-öğretimi ön planda çıkarmaktır.

Bu yeni müfadatın uygulanabilirliği oturmaya başlamasıartık gözlerden kaçmamaktadır.

Bu eğitim süreci içerisinde kasabamızdaki her çocuğun ve gencin özlemini çektikleri I. Sömestri tatiline girmiş bulunmaktayız.

Tatil sürecinde bazı önemli hususları da eğitimci gözüyle belirtmekte sanırım yarar var.Bunları aşağıdaki ana maddelerle sıralayabiliriz.

Öğrencilerin tatilde oyun oynamalarına gerekli serbestliği sağlayınız. Fakat bu fırsatın gelişi güzel değilde disipline edilmiş şekilde belirli zamana dayandırılması gereklidir.

Okula giden birkaç öğrencisi bulunan aileler iki kardeş arasında kıyaslamayı ulu orta yapmaktan kaçınmalı öğrencinin kazandığı başarısını metodlu çalışmasına bağlı olduğunu , zayıf olan öğrencininde başarısızlığına neden olan faktörlerin neler olduğu birlikte konuşarak çözüm bulmaları daha uygundur. Ne de olsa başarısız olan bizim parçamız olduğu ve onu başarıya ulaştırmada bizim katkımızın olması gerektini aklımızdan çıkarmamaız gerekir diye düşünmeliyiz.

Ayrıca bazı öğrencilerin sabahtan evden çıkıp akşama kadar sokaklarda başı boş dolaşmalarının ailelerce önüne geçilmelidir.Bunu da babalar ve anneler birlikte kararlaştırarak belirli saatlerde evde olmaları sağlanmalıdır.

Tatilde zararlı alışkanlıkları kazanmamaları öğrencilik yıllarında olması nedeniyle yakın arkadaş çevresi mutlaka takip edilmelidir.

Öğrencilerin başarılarında en önemli unsurlardan biriside kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasıdır. Bu sayede öğrenciler okuduğunu daha rahat anlayacak, anladığı bir konu hakkında sorulan sorularıda daha kısa zamanda doğru olarak cevaplandıracağı göz ardı edilmemelidir.

Öğrencilerin okuma sırasında herhangi bir olumsuz seslerle ve gürültülerle rahatsız edilmesinin önüne geçilmeli.Özellikle Televizyon kapatılmalıdır.Eğer öğrenci başka odada bile çalışıyor veya kitap okuyorsa sesin öğrencinin ilgisini dağıtacağından çalışmanın ve okumanın verimliliği ortadan kalkacaktır.

Maddi ve zaman ölçüsünde öğrencilerin değişik ortamlarda gezdirilmesi sağlanmalıdır.Çünkü Tebdil-i Mekanda hayır vardır.Öğrencilerin gelecek öğretim yılına daha yüksek moralle girmelerine öncülük edilmiş olacaktır.


Tatil süresince tüm öğrencilerimize ve ailelerine sağlık ve mutluluklar dilerim.

Bülent GÜVENİR
Eğitimci
















































KASABAMIZDAKİ KARNE HEYECANI İLE İLGİLİ DİŞLİ İLKÖĞRETİM OKULU ÖĞRENCİLERİNİN FOTOĞRAFLARI A.OSMAN OKUMUŞ ÖĞRETMENİMİZ TARAFINDAN ÇEKİLEN FOTOĞRAFLARI SUNUYORUZ



























Son Güncelleme :  27/01/2008 Saat 20:26:11 Bu Haber  7123 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : suleyman karabacak      Tarih : 09/03/2008 00:00:00
   
firansa
07/03/2008
Mesaj Bilgisi
7

Yeni Üye
 
insallah karneleri guzeldir deyilsede bu donem cok calisinlar allah ziyin acikligi versin

     
     
 Yorumlayan : yiğit eroğlu      Tarih : 03/02/2008 00:00:00
   
uşşak
30/09/2007
Mesaj Bilgisi
28

Yeni Üye
 
muhım olan belge almaları değil.zaten bazı fotolar cok yapmavık cıkmıs ustelık ogretmenlerınde değerlendıeılmesı lazım iyi ornek olabılıyorlarmı kendılerı sıgara ıcıpte ıcme len doverım dıyenlerden mı dıye....

     
     
 Yorumlayan : HASRET CAKIL      Tarih : 29/01/2008 00:00:00
   

17/01/2008
Mesaj Bilgisi
14

Yeni Üye
 
isallah kanelerini guzel almistir...

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 29/01/2008 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
DEĞERLİ KARDEŞLERİM KARNE SEVİNCİNİZİ KUTLUYOR,İLERLEYEN YILLARDA KARNE DAĞITAN ÖĞRETMEN, POLİS,ASKER, AMİR MEMUR,YÖNETİCİ KONUMLARINDA OLMANIZI DİLER,ALLAH YOLUNUZU VE BAHTINIZI AÇIK ETSİN DİLEKLERİMİ SUNARIM.

     
     
 Yorumlayan : emre bilgin      Tarih : 28/01/2008 00:00:00
   

08/01/2008
Mesaj Bilgisi
4

Yeni Üye
 
sanki bende daha dün karne almışım gibi geliyo..daha dün ilkokuda okuyodum,şimdi üniversite bitti..:)zaman nekadar çabuk akıp geçiyor..teşekkür aldığımda ağlardım..taktir gelmedi babam kızacak diye:)))))))...keşke hep çocuk kalabilseydim:))))..

     
     
 Yorumlayan : osman mert      Tarih : 28/01/2008 00:00:00
   
kocaeli/gebze
11/09/2007
Mesaj Bilgisi
12

Yeni Üye
 
KARNE ALIŞI TÜM ÇOCUKLARA HAYIRLI UĞURLU OLSUN

     
     
 Yorumlayan : İsmahan Özkaran ZEREN      Tarih : 28/01/2008 00:00:00
   

06/06/2006
Mesaj Bilgisi
31

Yeni Üye
 
Maşallah, çocukların hemn hemen hepsi belge almış. Allah daha çok zihin açıklığı versin.

     
     
 Yorumlayan : mustafa ÇELİK      Tarih : 27/01/2008 00:00:00
   
afyon
24/09/2007
Mesaj Bilgisi
17

Yeni Üye
 
Allah vatana millete hayırlı evlatlar nasip etsin

     
     
 Yorumlayan : Mevlut Solmaz      Tarih : 27/01/2008 00:00:00
   
afyon
24/09/2007
Mesaj Bilgisi
17

Yeni Üye
 
Karnelerini Allan Cocuklarimiza Allah Daha Cok Zeyin Acikliyi Versin VE ( KIZIMIZ MERVEYE ALLAHTAN DAHA COK BASARILAR DILERIM ) Solmaz Ailesi Köln

     
     
 Yorumlayan : bekir okumus      Tarih : 26/01/2008 00:00:00
   
Belcika
02/06/2005
Mesaj Bilgisi
610

Fanatik Üye
 
2 CI DONEM COK CALISIN VE TAKDIRLERI VE GOTURUN

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 14 Yorum Bulunmakta