DİŞLİ'DE BESİCİLİK VE SÜT SIĞIRI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI (VİDEO-FOTO)


DİŞLİ'DE BESİCİLİK VE SÜT SIĞIRI YETİŞTİRİCİLİĞİ KURSU AÇILDI


Bolvadin Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından, Çiftçi Malları Koruma Başkanı Arif Mert ' in talebi üzerine Besicilik ve Süt Sığır Yetiştiriciliği olmak üzere iki sınıf halinde İlki 02-19 Ocak Dişli İlkokulu'nda 2 Sınıf olarak İkincisi Dişli Ortaokulu'nda da 2 Sınıf olarak kurs açıldı. Dersler Saat 18:30'da başlamaktadır.

Besicilik Kursu Veteriner Hekim Bekir Yalçınkaya tarafından verilmektedir. Süt Sığır Yetiştiriciliği Kurs öğretmeni Veteriner Hekim İsmail Taşkıran 'ın verdiği bilgiye göre; Kurs 20 Ocak - 07 Şubat tarihleri arasında devam edecek.

Kurslara ilginin oldukça yüksek olduğunu gördük. Kursiyer sayısı
Süt Sığır Yetiştiriciliği kursunda 75, Besicilik kursunda 65 kişidir.

Kurs bitiminde çiftçilerimize belge verilecek. Çiftçilerimize başarılar diler, serbest zamanlarını meslekleriyle ilgili kurslara katılarak ziraat alanında verimliliklerini arttırmalarını temenni ederiz.

Bu kursun açılmasında kasabamız besicilerine yardımcı olan ; Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Derviş ÖZÇAL Bey'e , Bolvadin Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Yalçın Uçak Bey'e , İlçe Tarım Müdürü Mehmet TÜRKYILMAZ Bey'e Okul Müdürlerimiz Bülent GÜVENİR Bey ve Mustafa UYAR Bey' e ve Çiftçi Malları Koruma Başkanı Arif MERT Bey' e kuriyerlerimiz adına teşekkür ediyoruz.







































Editör : Mustafa
dislikasabasi.com