Kasabamızda Oda Geleneklerimiz Kış Mevsimi Gereği Artarak Devam ediyor
Kasabamızda Oda Geleneklerimiz Kış Mevsimi Gereği Artarak Devam ediyor.
Bunlardan bizim misafir olduğumuz GÖKKAYA ODASI yarenlerinin hazırlamış oldukları etkinlikler önce arabaşı daha sonra pişmaniye ve tava et pişirme olarak devam etti.

Bu odamızın yarenlerinden Başta Nuri UYAR Amca Hicazi SOLMAZ (Gediklerin),Mustafa UYAR (Öğretmen),Mehmet MERT(Emekli İmam Hatip),Metin PETEK (Öğretmen),Ceylan KÖYLÜ (Cıbırın Ceylan),Ahmet SAPMAZ (Postacı Kadirin),Osman MERT (Emekli İmam Hatip),Ramazan ÖLMEZ (Esmo),Mehmet SAPMAZ (İmam Hatip), Kovboy Amca (Bayrak Dede),Abdil ÖLMEZ (Boyacı),Kadir PETEK (Mıyının) VE Eczacı İlyas MERT bu güzel gelenekte bizlerle birlikteydi.

İlk gün Mustafa UYAR Hocamızın sıra gereği hazırlamış olduğu Arapaşını ve çorbasını zevkle yuttuk.
Bir kaç gün sonra aynı ekip peşpeşe önce tava et ardından pişmaniye faslına geçilerek bu güzel geceyi daha da güzelleştirdiler.


Pişmaniye ustası Mehmet SAPMAZ Hoca ve ekibi sırasıyla gerekli çalışmaları yaparak kıvama getirilen şeker şerbeti çiçek yağıyla yağlanmış tepsiye dökülen kıvamlı kestirme adı verilen koyu şerbetin sıcak haliyle elle alınıp kıvama gelinceye kadar soğutulması gerçekten görülmeye değerdi.
Bunuda ekipte yer alan arkadaşlar pratik ve cesurca elden ele değiştirerek bu işlemi gerçekleştirmeleriyle mümkün olabiliyordu.

Bu oda ekibinde kuşkusuz en önemli yük YENİ DAMAT Hicazi SOLMAZ ağabeyin üzerindeydi.
Sıcak kıvamlı şerbeti tek başına en çok elinde tutarak soğutmayı başaranda kendisiydi.Yani sizin anlayacağınız maşallahı var da diyebiliriz.


Artık sözü uzatmaya gerek yok sizleri ilgi çekici fotoğraflarla baş başa bırakıyoruz.













İKİ GÜN SONRADA PİŞMANİYE FASLI VARDI


PİŞMANİYE FASLININ SIRALI GÖRÜNTÜLERİ








KOVBOY AMCANIN 50 YIL SONRAKİ PİŞMANİYE YAPMA ÖZLEMİ DE SONA ERDİ !

HA GAYRET KOVBOY AMCA AZ KALDI








OHH BEE YORGUNLUĞA DA DEĞDİ HANİ




ARDINDAN TAVA FASLI İLE DEVAMEDİLDİ









Editör : Bulent
dislikasabasi.com