MİLLETVEKİLİMİZ PROF. DR.SAYIN VEYSEL EROĞLU ÇEVRE VE ORMAN BAKANI OLDU


TÜRKİYE CUMHURİYETİ HÜKÜMETİ’NDE AFYONARAHİSAR MİLLETVEKİLİ PROFÖSÖR DOKTOR SAYIN VEYSEL EROĞLU ÇEVRE VE ORMAN BAKANI OLMUŞTUR. AFYONUMUZUN MEDARI İFTİHARI PROFÖSÖR DOKTOR SAYIN VEYSEL EROĞLU’NA YENİ GÖREVLERİNDE BAŞARILAR DİLER , SİTEMİZ VE TÜM HEMŞEHRİLERİMİZ ADINA TEBRİK EDERİZ.











VEYSEL EROĞLU KİMDİR? TANIYALIM

DOĞUM YERİ : ŞUHUT / AFYONKARAHİSAR
DOĞUM TARİHİ : 18 / 08 / 1948
MEDENİ HALİ : EVLİ / 4 ÇOCUK BABASI
YABANCI DİL : İNGİLİZCE


EĞİTİM

1966 - AFYON LİSESİ
1967 - İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ
1971 - YÜKSEK LİSANS (İNŞAAT YÜKSEK MÜHENDİSİ)
1980 - DOKTORA
TECRÜBESİ

1976-1977 YTÜ HİDROLİK KÜRSÜSÜNDE ASİSTAN
1977-1980 İTÜ ŞEHİR SAĞLIĞI VE TEKNİĞİ KÜRSÜSÜ'NDE ASİSTAN
1980-1981 İTÜ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ'NDE DR. ASİSTAN


1981-1982 İNTERNATİONAL İNSTİTUTE FOR HYDRAULİC AND ENVİRONMENTAL ENGİNEERİNG DELFT / HOLLANDA'DA ARAŞTIRMALAR YAPTI VE DÖNEM BİRİNCİSİ OLDU.


1982-1983 İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ-DR. ASİSTAN
1983-1984 İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ YRD. DOÇ. DR.
1984-1991 İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ DOÇ. DR. 1991 YILINDA PROFESÖR ÜNVANINI ALMIŞTIR.
1991-1994 İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI BAŞKANLIĞI
1991-1994 İTÜ İNŞAAT FAKÜLTESİ YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ
1990-1993 SEKA GENEL MÜDÜRLÜĞÜ ÇEVRE MÜŞAVİRİ

1994-2002 İSKİ GENEL MÜDÜRÜ (300'DEN FAZLA DEV TESİSİ İSTANBUL'LULARA
KAZANDIRMAK SURETİYLE İSTANBUL'UN SU VE ÇEVRE MESELESİNİN ÇÖZÜMÜNDE BÜYÜK HAMLELERİN ATILMASINA VESİLE OLMUŞTUR.)

2001-2002 İSTANBUL KONSEYİ 2. DÖNEM BAŞKANLIĞI
2003- DEVLET SU İŞLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ


2007 MİLLETVEKİLİ SEÇİMLERİNDE AFYONKARASAR MİLLET VEKİLİ VE ARDINDAN 60. DÖNEM AKP HÜKÜMETİNDE ÇEVRE VE ORMAN BAKANI


ARAŞTIRMA KONULARI

İÇME SUYU ARITIMI

ATIKSULARIN ARITIMI VE UZAKLAŞTIRILMASI
SU TEMİNİ

ENDÜSTRİYEL ATIKSU ARITIMI

BİLİMSEL ÇALIŞMALARI

PROF. DR. VEYSEL EROĞLU’NUN AKADEMİK HAYATA DA KATKISI BÜYÜK OLMUŞTUR. 250’DEN FAZLA YAYIMLANMIŞ KİTAP, İLMİ MAKALE, TEBLİĞ, MESLEKİ TEKNİK RAPORLARI OLUP, BUNLARDAN 45’İ YABANCI DİLDE YAYIMLANMIŞTIR. BU ESERLERİNDEN BAŞKA, SU TEMİNİ VE SU TASFİYESİ, EVSEL VE SANAYİ ATIK SULARININ ARITILMASI KONULARINDA 40’DAN FAZLA PROJENİN DE YÜRÜTÜCÜLÜĞÜNÜ YAPMIŞTIR.

ÇEŞİTLİ BELEDİYELER, KAMU KURULUŞLARI, YURTDIŞINDAKİ ÜNİVERSİTELER VE BAZI SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI TARAFINDAN TAKDİM EDİLEN YÜZLERCE ÖDÜLÜ BULUNMAKTADIR.

İSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEMİNDE YAPILAN İCRAATLARIN KISA ÖZETİ

İSTANBUL’DA 8 YILDA:

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ İNŞAAT FAKÜLTESİ ÇEVRE MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ ÇEVRE TEKNOLOJİSİ ANA BİLİM DALI BAŞKANLIĞI’NDAN, O TARİHTEKİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI, BAŞBAKANIMIZ SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN 1994 YILINDA İSTANBUL SU VE KANALİZASYON İDARESİ( İSKİ)’NİN BAŞINA GETİRİLMİŞTİR.


BİLİNDİĞİ ÜZERE O DÖNEMLERDE İSKİ, YOLSUZLUKLARI, HİZMET ÜRETEMEMESİ YÖNÜYLE GAZETELERE MANŞET OLMUŞ,TELEVİZYON PROGRAMLARINA VE KARİKATÜRLERE KONU OLMUŞTUR. İSTANBUL TARİHİNİN EN BÜYÜK SUSUZLUĞUNU YAŞAMAKTAYDI.

ŞEHİR, SUSUZLUKTAN ADETA KERBELA’YA DÖNMÜŞTÜ. ATIK SULARIN % 95’İ ARITILMADAN DOĞRUDAN DERELERE VE SAHİLLERE VERİLİYORDU. HALİÇ’İN ATIK SULAR’DAN BATAKLIK HALİNE GELMİŞ, PİS KOKUSU KİLOMETRELERCE UZAKLIKTAHİSSEDİLİYORDU. BORCUNU ÖDEYEMEDİĞİNDEN MALZEMELERİNE HACİZ KONULMUŞ, KISACA İKTİSADEN DE İFLAS ETMİŞ BİR KURUMDU.

YAPILAN BAŞARILI ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE İÇME SUYU MESELESİ 2040 YILINA KADAR BİR DAHA GÜNDEME GELMEYECEK ŞEKİLDE TARİHE GÖMÜLMÜŞTÜR. ATIK SUYU %90 ORANINDA ARITMA TESİSLERİNDEN GEÇİREREK SAHİLLER VE DERELER TEMİZ TUTULMUŞTUR. İSTANBUL’UN ALTIN BOYNUZU HALİÇ, TEMİZLENEREK ESKİ MAVİ GÜNLERİNE KAVUŞARAK DÜNYANIN EN BÜYÜK ÇEVRE PROJESİ ÖDÜLÜNÜ ALMIŞTIR. İSKİ’NİN 1994 SENESİNDE 250 MİLYAR TL. OLAN AYLIK GELİRİ, 2002 YILINDA AYLIK 80 TRİLYON TL’YE ULAŞMIŞTIR.

8 YILDA 600 TESİS İNŞA EDİLDİ. BİR BAŞKA İFADEYLE 3 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM GERÇEKLEŞTİRİLMİŞTİR.

ARTIK İSTANBUL, SADECE MUSLUKLARINDAN SUYU HER ZAMAN AKAN DEĞİL, AYNI ZAMANDA DÜNYA KALİTESİNDE SAĞLIKLI SU VERİLEN BİR ŞEHİR HALİNE GELMİŞTİR. AYRICA BU SÜRE ZARFINDA GEÇMİŞTEN DEVRALINAN 1 MİLYAR DOLAR BORÇ ÖDENMİŞTİR.


SADECE SU VE ÇEVRE KONULARINDA DEĞİL İSTANBUL’UN DİĞER MESELELERİNİN HALLİ KONUSUNDA DA; HAVA KİRLİLİĞİ, KATI ATIKLARIN TOPLANMASI VE ENERJİYE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ, İSTANBUL’UN YEŞİLLENDİRİLME VE DÜZENLEME ÇALIŞMALARI, TARİHİ MİRASIN KORUNMASI VE ONLİNE BELEDİYECİLİK KONULARINDA BÜYÜK ÇALIŞMALAR YAPILMIŞTIR.

DSİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ DÖNEMİNDE YAPILAN İCRAATLARIN KISA ÖZETİ

DEVLET SU İŞLERİ 3 YILDA 235 TESİSİ MİLLETİMİZİN İSTİFADESİNE SUNMUŞTUR.

PROF. DR. VEYSEL EROĞLU 7 ŞUBAT 2003 TARİHİNDE ÜLKEMİZİN EN BÜYÜK YATIRIMCI KURUMU OLAN DEVLET SU İŞLERİ’NİN BAŞINA GETİRİLMİŞTİR. BURADAKİ DURUM 1994 YILINDA İSKİ’DEKİ MANZARAYLA ÖRTÜŞMEKTEYDİ. BU MANZARA TÜRKİYE ADINA, MİLLETİMİZ ADINA BÜYÜK ÜZÜNTÜ VERİCİ BİR DURUM MEYDANA GETİRMİŞTİR. USULSÜZLÜKLERİN BİR KISMI ZATEN BASINA YANSIMIŞTIR.


2003 YILINDA YAPILAN ÇALIŞMALARLA KISA SÜREDE DSİ TOPARLANMIŞ, BÜYÜK PROJELERE İMZA ATILMIŞTIR. BÜYÜK TESİSLER MİLLETİMİZİN İSTİFADESİNE SUNULMUŞTUR.

DSİ 3 YILLIK ZAMAN ZARFINDA YAKLAŞIK 7 MİLYAR YTL’LİK YATIRIMI BİTİREREK ÜLKE EKONOMİSİNE KAZANDIRMIŞTIR.

130’U SULAMA, 16’SI İÇME – KULLANMA VE SANAYİ SUYU TEMİNİ, 6’SI ENERJİ, 5’İ SULAMA + İÇME SUYU, 2’Sİ SULAMA + ENERJİ, 2’Sİ SULAMA + TAŞKIN KORUMA, 74’Ü TAŞKIN KORUMA MAKSATLI OLAN 235 TESİS HİZMETE ALINMIŞTIR.

HİZMETE ALINAN BU TESİSLER İLE 472 000 HEKTAR ARAZİ SULU TARIMA KAVUŞTURULMUŞ, 1 440 MİLYON KWH/YIL HİDROELEKTRİK ENERJİ TEMİN EDİLMİŞ, TOPLAM 9 500 000 NÜFUSA SAĞLIKLI İÇME SUYU SAĞLANMIŞ, 5 İL, 42 İLÇE VE 864 YERLEŞİM BİRİMİ TAŞKINLARDAN KORUNMUŞTUR.



BUNDAN SONRA DA DAHA BÜYÜK İŞLER BAŞARACAĞI İNNACIYLA BAŞBAKAN RECEP TAYYİP ERDOĞAN TARAFINDAN 60. HÜKÜMETİN ÇEVRE VE ORMAN BAKANLIĞINA GETİRİLMİŞ OLMASI AFYONUMUZDA SEVİNÇLE KARŞILANMIŞTIR.



TÜRKİYEMİZE VE AFYONUMUZA HAYIRLI UĞURLU OLSUN




Editör : Mustafa
dislikasabasi.com