ÖĞRETMENLERİMİZİN ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜ KUTLARIZ



Geçmişten günümüze insanları daha küçücükken sıcak bir ortamda bağrına basan onların iyi ve kötü gününde desteğini esirgemeyen, daha küçük yaşlarda çocuklarda bıraktığı olumlu etki nedeniyle pek çoğunun '' Büyüyünce ben de öğretmen olacağım '' sözleri hala kulaklarımızı çınlatıyor.

Çocukluk çağında oyunlarımızda öğretmencilik oyunları hayatımızın en renkli yapraklarını oluşturmuyor mu? Evet Öğretmenimizin bizlerede bıraktığı olumlu etkiler sayesinde hayatımızda önemli gelişmeler kaydettik. Ailemizde bile babamızın ve annemizin bize söylediği sözleri bile öğretmenimizin bize verdiği yön ve sözlerinin süzgecinden geçirip ;

__ Hayır bizim öğretmenimiz bizim için şöyle böyle derdi diyerek önce öğretmenimizin verdiği yönle hayata attığımız ilk adımlarda onun yolunu takip ettiğimizi hatırlar gibiyiz.

Öğretmenlik mesleği cefakar ve vekarlık ifade eden vicdani bir meslektir. Öğretmen öğrencileri için göstediği çabaların yorgunluğunu , ancak ortaya çıkan güzel başarılar ve örnek davranışlar kazandırdığı zaman sona erer. Bu öğretmen için en büyük bahtiyarlıktır. Bu mutluluğu sözlerle ifade etmek güçtür.

Pekçoğumuz çocukluk ve gençlik yıllarımızdaki okul anılarımızın özlemiyle yaşarız. Çünkü o güzelim yıllar bizim için tertemiz bir yere sahiptir. Toplumlara yön veren körpe beyinleri ilmek ilmek işleyerek sağlam kişilikli topluma yararlı bireyler olmamızda en önemli yön verici bir değerdir.

Bu vesile ile Türkiyemizde ve kasabamızda örnek adımlar atarak bizleri bu günlere taşıyan aramızdan ayrılan unutulmaz şahsiyetlerimizi Tüm öğretmenlerimizi Rahmetle anıyoruz. Halen aramızda yaşantılarını sürdüren öğretmenlerimizin bundan sonrada sağlıklı ve sıhhatli ve mutlu bir hayat sürmelerini Yüce Allah'tan diliyor,

Ellerinizden Öpüyoruz Canım Öğretmenim.



GÜZEL SÖZLER

· Ulusları kurtaranlar yalnız ve ancak öğretmenlerdir.

· Dünyanın her yanında öğretmenler, insan topluluğunun en fedakâr ve en değerli varlığıdır.

· Öğretmen bir sanatkârdır, yarının temelini o attığı gibi, değerli kişilik hamuruna da biçim verir.

· Öğretmenler, yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.

· Gelecek gençlerin, gençler ise öğretmenlerin eseridir.

· Öğretmen, geçmişin öğreticisi, geleceğin kurucusudur.

· Toplumların uygarlık düzeyi, öğretmene verdiği değerle ölçülür.

· Geleceğin güvencesi eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır.


· Dünyada her şeye kıymet biçilebilir. Ama öğretmenin eserine kıymet biçilemez. (Socrates)

· Yeryüzünde öğretmenlikten daha onurlu bir tanımıyorum.

· Yeryüzünde barışı sağlayacak sihirli değnek analarla öğretmenlerin elindedir. Eğitim demek, vücutta ve ruhtaki güzelliği ve mükemmelliği son mertebesine kadar geliştirmek demektir. (Eflatun)

· Öğretmenlik bir sanat işidir. Sanatçı geçim sıkıntısı çekerse, ondan yaratıcılık beklenemez. (İ.N.Özgür)




ARAMIZDAN AYRILAN ÖĞRETENLERİMİZ VE EMEKLİYE AYRILAN ÖĞRETMENLERİMİZ ANISINA HAZIRLAMAYA BAŞLADIĞIMIZ ANİMASYON VİDEO GÖSTERİMİ (BAZI ÖĞRETMENLERİMİZİN FOTOĞRAFLARI TAMAMLANDIKTAN SONRA) EKLENECEKRTİR.








Editör : Bulent
dislikasabasi.com