54.DÖNEM BASBAKANIMIZ PROF.DR.NECMETTIN ERBAKAN VEFAAT ETTI
Saadet Partisi Genel Baskani ve 54.Dönem Türkiye Cumhuriyeti Basbakani ve Milli Görüs Lideri ; Prof. Dr. NECMETTIN ERBAKAN 27 Subat 2011 (Bugün) tarihinde saat 11:40 ' da ; 19 ocaktan beri tedavi gördügü Ankara Güven Hastanesinde çoklu organ yetmezligi nedeniyle 85 Yasinda Rahmeti Rahmana kavusmustur.
Necmettin Erbakan ' dan Milli Görüs Yemini
SAVUNAN ADAM
ABDULLAH OKUMUS Tarafindan sitemize ulastirilan cenaze fotograflari
Prof. Dr. Necmettin Erbakan (1926 - 2011)
29 Ekim 1926 yilinda Sinop'ta dogdu. Babasi Adana'nin Kozan ve Saimbeyli bölgesinde yasamis olan Kozanogullarindan Mehmet Sabri Erbakan. Agir ceza reisi olan babasinin birçok yerde görev yapmis olmasi dolayisiyla çocuklugu muhtelif Sehirlerde geçen ERBAKAN'in annesi de Sinop'un taninmis ailelerinden birinin kizi olan Kamer Hanim'dir.
Necmettin ERBAKAN ilkokul'a Kayseri Cumhuriyet Ilkokulu'nda basladi, babasinin Trabzon'a tayin olmasi dolayisiyla ilkokul ögrenimini burada okul birincisi olarak tamamladi. 1937 yilinda ilk tahsilini tamamladiktan sonra ayni yil Istanbul Erkek Lisesi'nde orta tahsiline basladi. Istanbul Erkek Lisesi'ni 1943 yilinda birincilikle bitirdi.
1948 yili yaz döneminde ITÜ Makine Fakültesi'nden mezun olan ERBAKAN ayni yilin 1 Temmuz'unda Makine Fakültesi Motorlar Kürsü'nde asistan olarak göreve basladi.
1948-1951 yillari arasindaki bu 3 yillik asistanlik döneminde o zaman doktora tezine tekabül eden yeterlilik tezini hazirladi. Siniflarda ders vermek doçent ve profesörlerin yetkisinde olmasina ragmen kendisi asistan oldugu halde ders vermesine izin verilmistir. Yeterlilik tezindeki basarisindan dolayi üniversite tarafindan 1951 yilinda Aachen Teknik Üniversitesi'nde ilmi arastirmalar yapmak, bilgi ve görgüsünü artirmak üzere Almanya'ya gönderilen ERBAKAN, Alman ordusu için arastirma yapan DVL arastirma merkezinde Profesör Schimit ile birlikte çok basarili çalismalar yapti.
Aachen Teknik Üniversitesi'nde çalistigi 1.5 yil süre içerisinde, bir tanesi doktora tezi olmak üzere 3 tez hazirlayan ERBAKAN, Alman üniversitelerinde geçerli olan "DOKTOR" unvanini aldi.
II. Dünya Harbi'nden sonra Alman üniversitelerinde ilk Türk ilim adami olan ERBAKAN, 1953 yilinda doçentlik imtihanini vermek üzere Istanbul'a döndü. Imtihan sonucunda 27 yasinda Türkiye'nin en genç doçenti olma basarisini gösteren Necmettin ERBAKAN, arastirmalar yapmak üzere tekrar Almanya'nin DEUTZ fabrikalarina gitti. Burada 6 ay süreyle motor arastirmalari basmühendisi olarak, Alman ordusu için yapilan arastirma çalismalarina katildi.
1953'ün Kasim ayinda Istanbul Teknik Üniversitesi'ne dönen ERBAKAN, Mayis 1954 - Ekim 1955 yillari arasinda askerlik görevini ifa etti. Istanbul Kagithane'deki 6 aylik yedek subay ögreniminden sonra Halicioglu'ndaki istihkam bakim bölügünde 6 ay astegmen, 6 ay da tegmen olarak makinelerin bakim ve tamiratlari kisminda görev yapti.
24 Ocak 1970 yilinda Milli Görüs'ün ilk partisi olan Milli Nizam Partisi'ni kuran ERBAKAN, 1971 Nisan'inda ihtilal yönetiminin de baskisiyla, Milli Nizam Partisi kapatildi. Daha sonra 11 Ekim 1972 tarihinde kurulan Milli Selamet Partisi, ERBAKAN liderliginde girdigi 1973 seçimlerinde % 12 oyla 48 Milletvekilligi ve 3 Senatörlük kazanarak 51 parlamenterle Meclis'e girdi.
1974 yili basinda kurulan MSP-CHP koalisyonunun bozdurulmasindan sonra kurulan dörtlü koalisyonda da yer alan MSP'nin Genel Baskani yine Basbakan Yardimciligi ve Ekonomik Kurul Baskanligi görevlerini üstlendi. 5 Haziran 1977 seçimlerinden sonra kurulan 3'lü koalisyonda da bu görevini devam ettiren ERBAKAN liderligindeki MSP, böylece toplam 4 yil süreyle hükümet ortagi oldu.
1978 yili basinda 12 Eylül 1980'e kadar muhalefette kalan MSP'nin Genel Baskanligini yürüten Necmettin ERBAKAN, 12 Eylül Ihtilali'nin getirdigi yasaklarla Eylül 1987 yilina kadar politikadan uzak kaldi. Eylül 1987'deki referandumla yeniden siyasi haklarini elde eden ERBAKAN, 19 Temmuz 1983 tarihinde kurulmus olan Refah Partisi'nin, 11 Ekim 1987 tarihinde yapilan kongresinde oy birligi ile Genel Baskanliga seçilen Necmettin ERBAKAN 20 Ekim 1991 seçimlerinde Konya'dan yeniden Milletvekili seçildi.
1995 genel seçimlerinde tekrar Konya'dan Milletvekili seçilerek meclise girdi. Bu seçimlerde Refah Partisi %21.7 ile birinci olmustur. Bunun üzerine 28 Haziran da hükümeti kurma görevini alarak 7 Temmuz da güvenoyuyla Türkiye'nin Basbakani olmustur. Koalisyon hükümeti sirasinda halkin destegini alan bir çok önemli basarinin yaninda uluslararasi alanda gelismekte olan 8 ülkenin isbirligine öncülük yaparak büyük bir gayretle bir yil gibi kisa bir sürede D-8 (Development-8) olusumunu meydana getirmesi önemli bir olaydir.
1998 yili Subat ayinda Genel Baskani oldugu Refah Partisi’nin kapanmasiyla 5 yil siyasi yasakli hale gelen Erbakan 11 Mayis 2003'te Saadet Partisi'ne Genel Baskan seçilmistir.
Evli ve 3 çocuk babasidir.
Sol ayak damarlarindaki iltihaplanma nedeniyle uzun zamandan beri özel Güven Hastanesi'nde tedavi gören Milli Görüs lideri 54. Hükümet Basbakani ve Saadet Partisi Genel Baskani Erbakan, kalp yetmezligi nedeniyle 27 Subat 2011 günü ögle saatlerinde yasamini yitirdi.
Eski Basbabanimiz ve Milli Görüs Lideri Prof.Dr.Necmettin Erbakan ' a Allah ' tan Rahmet , tüm Milli Görüs camiasina Bassagligi dileriz.
Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir.
Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..
Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.
Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz
gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com
email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.
Yorumlayan :
BILAL OKUMUS
Tarih : 13/03/2011 00:00:00
Yorumlayan :
mustafa tekes
Tarih : 08/03/2011 00:00:00
KÜTAHYA
28/04/2006Mesaj Bilgisi
915
Fanatik Üye
Milli Görüs lideri ve Sadet partisi genel baskani sayin Prf.Dr Necmettin ERBAKAN Hocamiza ALLAH''tan rahmet geride kalan tüm yakinlarina ve sevenlerine bassagligi dileriz Mustafa TEKES ve ailesi /Kütahya
Yorumlayan :
mustafa kodes
Tarih : 08/03/2011 00:00:00
istanbul
23/12/2006Mesaj Bilgisi
349
Fanatik Üye
ALLAH RAHMET EYLESIN MEKANI CENNET OLSUN MILLETIMIZIN VE ISLAM ALEMININ BASI SAGOLSUN.
Yorumlayan :
bekir okumus
Tarih : 06/03/2011 00:00:00
Merhum hocamiza ALLAH(c.c)tan rahmet geride kalan ailesine ve yakinlarina bassagligi dilerim.Mekani CENNET olsun.
Yorumlayan :
mustafa güvnr
Tarih : 04/03/2011 00:00:00
ist
02/07/2007Mesaj Bilgisi
320
Fanatik Üye
PROF.DR NECMETTIN ERBAKAN HOCAMIZIN SAHSINA MÜNAHASIR DIGER SIYASI LIDERLERDEN FARKLI BIR YAPISI VARDI,SANAYIDE TÜRKIYENIN DÜNYA LIDERI OLMASI IÇIN AGIR SANAYI HAMLESININ 1970 YILLARDA HAYATA GEÇEREK 2000 LI YILLARDA DEGISECEK REFORMLARA HAZIRLIKSIZ YAKALANMADAN,SIYONISTLERIN KÖLESI OLARAK YASAMAKTANSA ISIMIZIN BASINDA ALIN TERIMIZLE ÜLKEMIZI KALKINDIRMANIN;''''YASANILABILIR BIR TÜRKIYE...''''YASANILABILIR ISLAM AHLAKINA ULASMIS BIR DÜNYA... IDEALI SU ANDA YASANAN EKONOMIK KRIZIN NETICESINDE PEK ALA ANLASILABILMEKTEDIR...CENAZENDE BULUNMA SEREFI BIZEDE NASIP OLDU HOCAM...MEKANIN CENNET OLSUN GÜZEL INSAN
Yorumlayan :
MEHMET ERIS
Tarih : 03/03/2011 00:00:00
AFYON
06/12/2007Mesaj Bilgisi
177
Basarili Üye
Zor bir gündüönceki gün. Zor oldugu kadar da vefa ve rahmet doluydu. Türkiye''den ve dünyadan müslümanlarin sahitliginde ugurlanan Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamiz, dünyevi ünvanlariyla birlikte b ir dervis olarak vefa gördü. Devlet töreni yerine sade bir merasim olsun istemisti. Istedigi gibi de oldu. Ugurlanmasi, devletin tepesinden toplumun bütün kesimlerine kadar herkesin gönüllü birer fert olarak katilimiyla gerçeklesti. fatih Camii böyle muhtesem bir Türkiye fotografina ikinci kez sahitlik etti. Birincisi Rahmetli Özal''in vefatiydi. Ikincisi de Rahmetli Erbakan hocamizin vedasi oldu. Vefa vicdanin kapilarindan birisidir. Bu kapi, dünyevi hasletlere degil, uhrevi hasletlere göre harekete geçer.
Yorumlayan :
turan susan
Tarih : 02/03/2011 00:00:00
Tekirdag/Çorlu
24/12/2005Mesaj Bilgisi
842
Fanatik Üye
Bolvadin Devlet Hastanesi
04/05/2010Mesaj Bilgisi
216
Fanatik Üye
YÜCE ALLAH C.C. HOCAMIZIN TAHSIRATINI AFFETSIN MEKANI CENNET BAHÇESI OLSUN. SN.HOCAMIZ ÖMRÜ BOYUNCA HIÇBIR SEYI KENDISI IÇIN ISTEMEDI ve HIÇBIRSEYI KENDISI IÇIN DÜSÜNMEDI. HAYATINI INSANLIGA, LIYAKATA VE TÜRK MILLETININ BEKASINA AYIRDI. ONURLU BIR YASAM, ONURLU BIR DÜNYA IÇIN ÇALISTI. ISLAM DEVLETLERIYLE ÇOK GÜZEL ILISKILER KURDU. SN. HOCAMIZ BIR VEYA IKI ASIRDA BIR YETISEN IDEOLOJISI VE IDEALI YÜKSEK ÇOK DEGERLI BILIM VE ILIM ADAMIYDI. TÜRK MILLETININ BASI SAGOLSUN...