04 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 İLÇE KAYMAKAMLIK TOPLANTI SALONUNDA BOŞANMA NEDENLERİ TARTIŞILDI
İLÇE KAYMAKAMLIK TOPLANTI SALONUNDA BOŞANMA NEDENLERİ TARTIŞILDI




İlçe kaymakamı Sayın Osman Nuri CANATAN'ın eşi Fatma CANATAN'ın başkanlığında İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü, Rehber öğretmenler, Bolvadin Girişimciler Derneği, Bolvadin Yardımsevenler Derneği, ve Dişli Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Kaymakamlık toplantı salonunda toplandı. Toplantıda son yıllarda Türkiye'de olduğu gibi, ilçemizde boşanma oranlarının artış nedenleri ve boşanmayı önlemek için alınacak tedbirler üzerinde duruldu. Başlıca boşanma nedenleri şöyle tesbit edildi: Eşlerin eğitim durumunun yetersiz oluşu. Ekonomik nedenler, eşin işsiz kalması. Din mezhep ya da kültürel farklar. Alkol, kumar ve şans oyunlarına düşkünlük. eşini evi terk etmesi ya da başka biriyle yaşaması. Dayak ve küçük düşürücü davranış ve hareketler. Aşırı kıskançlık. Surat asma, olumsuz beden dili kullanma. Sık sık eşin akrabaları ve arkadaşları konusunda suçlamalarda bulunma. Sorumlulukları yerine getirmekten kaçınma. Eşlerin birbirine yeteri kadar zaman ayıramaması. eşlerden birinin psikolojik sorunlarının olması. İşkolik bir eşe sahip olma. Aile mahremiyetini bozma, aile sırlarını yabancılarla paylaşma. Manevi değerlerden uzaklaşma.

Bolvadin'de son beş yılda evlenen: 2 932 Boşanan: 680 kişidir. İlçemizde boşanmayı önlemek için; Anne ve babalara, Öğretmenlere, Din görevlilerine, Sivil Toplum Kuruluşları Derneklere büyük görevler düşüyor. Herşeyden önce toplumun dini değerlerine, örf ve adetlerine bağlılığını güçlendirmek gerekiyor. Eskiden ana ve babalarımız kızını gelin ederken: ''Kızım al duvağınla git, beyaz kefeninle çık.'' derlerdi. Son yıllarda ise bu sözleri çok az duyuyoruz.















Son Güncelleme :  04/04/2011 Saat 20:20:38 Bu Haber  4128 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 04/04/2011 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Avrupadaki isveren konumuna ulasmis, fabrika sahibi insanlarimiza, yeni yapilan tertemiz, müslüman olmayanlara gururla gösterebilecegimiz, camilere bir bakin ve fikir sahibi olun. Mesela bugün türk devletimizcede yapimi destekelenen, ama asil vatandaslarimizin bagisiyla yapilan DITIB KÖLN camisi...Almanyada islamiyetin resmen taninmasi gündemdeyken, size ne oluyor.Sanki bahsettiginiz istenmeyen durumlar, memleketimizde, yani Türkiyede olmuyor öylemi. Örnek istermisin...

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 04/04/2011 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
Mehmet Eris isimli kisinin bosanma konusundaki cok fikrine katilmiyorum. Yanlis ve hatali cümleler kullanmaktasiniz. Gavurcu diye adlandirdginiz kisiler gavur illerinde calismaktadirlar ve Türkiye geneline göre daha fazla milliyetci ve muhafazakar, özelliklede dinine sahip insanlardir, yani gavur degillerdir. Bosanma olaylari sadece türkiyeyle bir paralellik göstermekte, belkide daha az denecek durumdadir. Evlilik yoluyla avrupaya gidenlerin yüzde 95 nin mutlu oldugunu düsünüyorum.Biz TÜRKÜZ ve TÜRKIYEMIZ,i cok seviyoruz. M. Eris türkiyedeki bazi tv dizilerine bakin, ne kadar carpik.Istisna olaylari ön plana cikartip, genellestirmeyin. Cümlelerinizi yazarken birdaha düsünerek yazin.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 03/04/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Emirdağ ve köylerinden çıkıp ilkokuldan sonra Avrupa''ya giden gençler arasında yaygınlaşan bir alışkanlık olduğunu da böylelikle öğreniyoruz. Kültür şokunu atlatamayan, medeni dünyaya uyum sağlayamayan gençler psikolojik sorunlar yaşıyor. Bazıları kötü alışkanlıklar ediniyor. Bundan sonra evlense de sonuç değişmiyor. Bazı gençler tekrar evlenerek, köylü kızlarının geleceğini karartıyor. Evli insanlara '''' Eş seçerken nelere dikkat ettiniz,'''' diye bir soru yöneltildiğinde , genellikle alacağınız cevaplar; ''''Pek de çok şeye dikkat etmedim'''' şeklinde olacaktır. Özellikle son zamanlarda eş seçilirken gerekli titizliğin gösterilmediği anlaşılmaktadır. Çünkü birçok evliler, evliliği bir oldu bittiye getirmişlerdir.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 03/04/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Yeliz, şimdi 5 yaşındaki oğlu Umut ile köyünde yaşamını sürdürüyor. Hayatını karartan Avrupa rüyasını hatırlamak bile istemiyor. Olaylardan asıl etkilenen ise evin en küçük kızı lise son sınıf öğrencisi Tuğba abisi ve ablasının sorunlarını yakından gören genç kız, Avrupa kelimesini duymak bile istemiyor. Yaşadığı bunca olaydan sonra Babası Özcan amca ''''Bundan sonra benden artık gavurcuya kız yok'''' diyor ve ekliyor'''' Buradan genç kızlarımızı alıp ya bizimki gibi gitmeden atıyorlar ya da gittikten bir ay sonra uçağa bindirip geri postalıyorlar. Eski damadın Yeliz''le üçüncü evliliğini yaptığını, sonradan öğrendiğini belirtiyor.

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 03/04/2011 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
GÜN GEÇTİKÇE ÇOLUK ÇOCUKLARIMIZ, İNTERNET VE TELAVİZYONLARIN ETKİSİNDE KALIRKEN İNSANLARIMIZDA DA HELAL HARAM KAVRAMI DEĞİŞİYOR. TOPLULUKLAR ÖZÜNÜ BENLİĞİNİ ÖRFÜ VE ADETLERİNİ KAYBETTİKÇE SONLARI HEP HÜSRANLA SONUÇLANMAKTADIR. KUZEY IRAK, MISIR, SURİYE, YEMEN, TUNUS DAHA SIRADAKİLERE BİR BAKIP TOPLUMUN UYANMASI LAZIM. SADDAMIN HEYKELİNİ YIKANLARIN KARILARI AKŞAM HANGİ CONİ GELİP TECAVÜZ EDECEK EŞİMİ NEZAMAN ALIP İT GİBİ BİR SOKAKTA ÖLDÜRECEK DİYE BEKLEMEDİLERMİ? ALLAH TÜRKE ZALİM VE ZÜLÜM KARŞISINDA BOYUN EYDİRMESİN.

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 03/04/2011 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Afyon''un ilçeleri arasında boşanma oranı maalesef en çok Emirdağ ilçesinde. İl nüfus müdürlüğünün verlerine göre son beş yılda Emirdağ''da Evlenen: 5 926 Boşanan:2 231 kişidir. Tabi ki bunun bazı sebepleri var. Sizlere Emirdağ''da yaşanmış bir olayı anlatmak istiyorum. Yeliz büyük hayallerle Avrupa''da yaşayan bir Türk genci ile evlenir. Vize işlemleri sırasında çift Emirdağ''da kalır. Altı ay sonra vize alınır. ve aile Belçika''ya uçmak için İstanbul''a gelir. Türkiye''de evlilik döneminde bir takım sorunlar yaşayan çift, Atatürk Havalimanı''nda tartışır ve evlilik fiilen alanda sona erer. Yeliz''in kocası eşini bırakarak tek başına Belçika''ya uçar ve bir daha arayıp sormaz. Karnında bebeği ile ortada kalan yelizi babası tekrar köye getirir.

     
     
 Yorumlayan : a.muttalip okumuş      Tarih : 02/04/2011 00:00:00
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
Boşanma oranları Avrupa''da bizden çok fazla, mesela Amerika''da evlenen çiftlerin yarısı boşanıyor. Bizim müslüman olmamız yönüyle onlara nisbetle az ama eskiye göre gittikçe artış var. Devlet gerekli tedbirleri almalı. Aileler ne kadar sağlıklı olursa toplumda o kadar güçlü olur. Olan değişik nedenlerle boşanan ailelerin en çok çocuklarına oluyor. Bazı büyük şehirlerde gençler için evlilik kursları düzenleniyor. Katılanlara oldukça faydalı oluyormuş. Bu konuda aileler gençleri iyi hayata hazırlamalı diye düşünüyorum.

     
Toplam 2 sayfada 12

Habere Yapılmış Toplam 17 Yorum Bulunmakta