07 Temmuz 2025 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(06/07)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 KAYNARCA'DA 2014 KURBAN BAYRAMI VE 03 DIYAD ' DA BAYRAMLASMA (FOTO)
KAYNARCA'DA 2014 KURBAN BAYRAMI VE 03 DIYAD ' DA BAYRAMLASMA (FOTO)


KAYNARCA'DA KURBAN BAYRAMI VE 03 DIYAD ' DA BAYRAMLASMA (FOTO)

Sözlükte yaklasmak anlamina gelen kurban, Allah'a yaklasmayi Allah yolunda mallarin feda edilebilecegini, Allah'a teslimiyeti ve sükrü ifade eder. Kurban kesmenin mesrûiyeti Kitap, Sünnet ve icmâ-i ümmet ile sabittir.

Kurban Allah'a yaklasmak maksadiyla ve yalniz O'nun rizasini kazanmak için kesilir. Allah'tan baskasi adina hayvan kesmek haramdir ve bu yola tevessül edenleri Hz. Peygamber (s.a.s) "Allah'tan baskasi nâmina hayvan kesene Allah lânet etsin " (Müslim) seklindeki ifâdeleriyle uyarmistir.

BAYRAMLASMAK

Bayramlarda yapilmasi mendup(dinimizin güzel gördügü) hususlar vardir, söyle ki: Bayram sabahinda erken kalkmak, yikanmak, gusletmek, misvak kullanmak, agzi temizlemek, güzel koku sürünmek, en güzel elbisesini giyinmek, Allah'in verdigi nimetlere sükretmek için sevinçli ve neseli görünmek müstehabtir.

Bütün bunlarin disinda çocuklar, bilhassa öksüz ve fakir çocuklar sevindirilir; akraba, es ve dost ziyaretleri yapilarak, hâl hatir sorulur. En önemlisi, aralarinda darginlik olanlar baristirilir.

Istanbul Kaynarca ve civarinda oturan hemserilerimizin büyük bir kismi bayrami geçirmek için kasabamiza gitse de, bayrami burada geçiren hemserilerimiz , olusturduklari gruplarla kurbanlarini kesmis ve bayramin 1. günü aksam da geleneklerimize uygun olarak 03 DIYAD dernegimizde bayramlasmaya katilmistir.

Bu vesile ile hemserilerimizin ve Tüm Islam aleminin Kurban bayramini sitemiz adina kutlar, hayirlara vesile olmasini Cenab-i Mevla ' dan niyaz ederiz.

03 DIYAD ' DA BAYRAMLASMA

Fotograflar için Ömer SOLMAZ ' a tesekkür ederiz.
































































































Son Güncelleme :  08/10/2014 Saat 10:00:26 Bu Haber  4905 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
Ibrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 745 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 10/10/2014 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
2019

Fanatik Üye
 
Alemlerin Rabbi yüce Allah’a sonsuz sükürler olsun! kurban bayrami bereketiyle, bolluguyla gelsin, tüm insanlik için hayirlara vesile olsun.Kurban bayraminiz mübarek olsun...

     
     
 Yorumlayan : Salih EROGLU      Tarih : 09/10/2014 00:00:00
   
TINAZTEPE BELEDIYESI
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1985

Fanatik Üye
 
BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN. BIRLIK VE BERABERLIGINIZ DAIM OLUR INSALLAH. TINAZTEPEDEN HERKESE SELAMLAR.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKES      Tarih : 09/10/2014 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2172

Fanatik Üye
 
Bayraminiz mübarek olsun. Yaptiginiz güzel va hayirli hizmetleri daim kilsin.

     

Habere Yapılmış Toplam 3 Yorum Bulunmakta