23 Nisan 2024 Salı
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(20/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 HABEŞİSTAN ' DA BİR KURBAN BİN BAYRAM (Foto - Video)
HABEŞİSTAN ' DA BİR KURBAN BİN BAYRAM (Foto - Video)


HABEŞİSTAN ' DA BİR KURBAN BİN BAYRAM

IBS (Uluslar Arası İşbirliği ve Yardımlaşma Derneği) ve Avrupa Dişlililer Derneğimizin birlikte organize ettiği kurban kampanyamız başarılı bir şekilde sona ermiştir.

1240 adet küçük baş vacip kurbanı, 200 adet çocuk elbise takımı, 25 Adak kurbanı ve 50 kişiye zekat yardımı yapılmıştır. Ayrıca 50 kurban haricen kesilmiş olup isim listesinde ki tüm şahıslar adına Allah rızası için kesilmiştir. Burada maksat bilmeyerek bir yanlışlık olmuşsa öncelikle onun adına ve diğerleri de bize vekalet verenlerin hayrınadır.

Kurban kesimleri dini vecibelerimiz baz alınarak en ince ayrıntısına kadar yerine getirilmiştir. Kurban vekaletlerimiz hiç bir şüpheye yer verilmeden birebir tecrübeli kasaplarımıza önceden değil direk kesim anında verilmiştir.

Avrupa ' dan bir dernek görevlisi (Av.D.D), İstanbul ' dan üç IBS görevlisi, 20 kasap ve 14 yardımcıyla kesimlerimiz bayramın üçüncü gününe kadar sürmüştür.

- Türkiye irtibat: Ahmet Sapmaz
- Din Görevlisi: İmam Hafız Hacı Ahmet Türk
- Organizatör : Kenan Sever
- Gönüllü Yardımcı Vekalet Alan : Zeynel Abidin Anar
- Gönüllü Yardımcı Vekalet Alan : Mehmet Vural Yurdusev

Kurbanlarına bizlere güvenerek veren Hollanda ' da ki , Almanya ' da ki, Fransa ' da ki, Belçika ' da ki ve Türkiye ' de ki tüm kardeşlerimizin Allah yapmış oldukları bu ibadetleri kabul buyursun. Allah ne muradınız varsa versin. Herkese tekrar tekrar teşekkür ederiz.

Habeşistan ' da ki Müslüman fakir kardeşlerimizin de sizlere kucak dolusu sevgi ve selamlarını getirdik. Sizlerin sayesinde onların gözlerinin içi gülüyordu, Her biri bin dua ediyordu senede bir de olsa et yiyebilmenin mutluğu siz değerli kardeşlerimizin sayesinde oldu.

Türkiye ' ye ve Türklere duydukları sevgi ve saygı görmeye değerdi. Sanki bizleri yıllardır tanıyorlarmış gibi sevgi ve saygı gösteriyorlardı. Bizler de sizlerin sayesinde Türk olmanın gururunu bir kez daha yasamış olduk.

Bazı anılarımızı fotoğraf kareleriyle sizlerle paylaşmak istedik. Selam ve Dua İle.

AVRUPA DİŞLİLİLER DERNEĞİ
YÖNETIM KURULU































































































Son Güncelleme :  19/09/2016 Saat 15:14:42 Bu Haber  4841 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
İbrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 701 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Mustafa petek      Tarih : 22/10/2016 07:08:28
   
Dişli Kasabası
27/04/2005
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
Yüce Mevlam yaptığınız yardımlarınızı kabul etsin. HEYECANLANMAMAK ELDE DEĞİL...

     
     
 Yorumlayan : Muammer Tekeş      Tarih : 24/09/2016 00:38:41
   
Pendik
08/09/2016
Mesaj Bilgisi
13

Yeni Üye
 
Allah kabul etsin. bu yardımları yapan ulaştıran herkesten Rabbim razı olsun . Pendikten Tekeş Ailesi

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 22/09/2016 11:24:55
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1802

Fanatik Üye
 
CENABI ALLAH HERKESİN KURBANINI KABUL ETSİN,BU HİZMETİ MADDİ MANEVİ DESTEKLEYEN, FİİLİ HİZMETTE BULUNANLARDAN DA ALLAH RAZI OLSUN.EROĞLU AİLESİ-TINAZTEPE

     
     
 Yorumlayan : A. Muttalip Okumuş      Tarih : 20/09/2016 20:01:25
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
ben afyonun bolvadın ilçeçesinin dişliköyü kasabasındanım gururluyum duyguluyum ahmet abime saygı sevgilerimi sunarım yıne duygulandık bir dişli li vardı şimdi iki kişi olmuş diyadımızın yaptıklarını gördük gururlandık Allah kabul etsin benim memleketim güzel insanıda güzel Allahım yaptıklarınızın ecrını hem bu dunyada hem ahırette versın amın tebrikler dişlimin güzel insanları tebrıkler

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 20/09/2016 08:31:19
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
Güzel Dişlimizin hayırsever insanı Ahmet SAPMAZ kardeşimiz ve beraberindekiler Kasabamız ve güzel ülkemizin insanlarının Güzel Dinimizin bizlere bahşettiği Kurban Bayramında veren el ve Allah rızası için kurbanlarını ihtiyacın öncelikli olduğu memleketlerde bu güzel görevi yerine getirerek Müslümanlığın en güzel örneğini sergilemişlerdir. Allah Kurban bağışında bulunanlardan ve maddi vede manevi katkısı olanlardan razı olsun. Müslümanlık budur. Sevgili Peygamberimizin <Komşusu açken tok yatan bizden değildir> sözlerini ( günümüz şartlarında dünyanın neresi olursa olsun komşu sayılacak düzeydedir.) şiar edinerek hizmet ve Allah rızası aşkıyla bu görevi ifa etmişlerdir. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun.

     

Habere Yapılmış Toplam 5 Yorum Bulunmakta