20 Nisan 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(20/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 90 YAŞINDA HALA ÇALIŞIYOR
90 YAŞINDA HALA ÇALIŞIYOR


90 YAŞINDA HALA ÇALIŞIYOR


Kasabamızda Barabarı diye bilinen Hacı Ahmet Dedenin iş yerini ziyaret ettim. Yazma, orlon ip, boncuk, oya ve benzeri şeyler sattığını müşterisinin çok olduğunu gördüm.

Yaşını sorduğumda; "90 yaşındayım. Devletten senelerce önce emekli oldum. Fakat hayattan emekli olmadım. Çalışmak beni hayata bağlıyor. Müşteri gidince yine boş durmam kur'an okurum. Ezan okununca camiye gider cemaatle namazımı kılarım. İlk eşim Firdevs Hanım vefat edeli yıllar oldu. Eşim öldükten sonra birkaç kere evlendim ama ninenizin yerini tutmadı. Bundan 50 sene önce merkeple çerçicilik yapardım Bolvadin, Çay ve Sultandağı'nın köylerine eşekle gider köylülere kırık leblebi, lokum, sabun, iğne, iplik, tarak satardım.

Köylünün getirdiği çorap eskisini terazinin bir kefesine, lokumu diğer kefesine koyar barabarı satardım. Üste para almazdım. Onun için bana Barabarı dediler. Rahmetli Şerife, Halil, Muammer, Fadime, ve Nedim olmak üzere beş çocuğum var. Birisi rahmetli oldu. Kasabamız dışında çalışan Dişli'lilere, Özburun'lulara, Bolvadin'lilere ve çerçicilik yaptığım Çay'ın ve Sultandağı'nın köylerine selam söyleyin Barabarı emmi deyince beni bilirler." Dedi. Bakalım asırlık çınar nur yüzlü Ahmet dedemizi kaç kişi beğenecek?





Son Güncelleme :  15/01/2017 Saat 20:59:52 Bu Haber  7662 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2067 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Fatih Öztoprak      Tarih : 26/01/2018 14:00:57
   
Bolvadin Devlet Hastanesi
04/05/2010
Mesaj Bilgisi
210

Fanatik Üye
 
Hakiki iman sahipleri kainata meydan okuyabilir. Kazancımız az olsun öz olsun ama helal olsun. Unutmayalımki alınteri, helal kazanç, hakiki iman, namazımız ve zikrimiz yerinde olursa her insan hayatta başarılı olur, kainata meydan okur.

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 31/01/2017 17:22:54
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1799

Fanatik Üye
 
YAŞAYAN ÇINARA MAŞALLAH. ALLAH NAZARDAN SAKLASIN İNŞALLAH AHMET AMCA.

     
     
 Yorumlayan : A. Muttalip Okumuş      Tarih : 18/01/2017 19:53:41
   
Ankara
05/01/2008
Mesaj Bilgisi
828

Fanatik Üye
 
MAŞAALLAH ALLAH NAZARDAN KORUSUN HAYIRLI BEREKETLİ İŞLER DİLERİM

     
     
 Yorumlayan : Fatih Öztoprak      Tarih : 16/01/2017 11:36:14
   
Bolvadin Devlet Hastanesi
04/05/2010
Mesaj Bilgisi
210

Fanatik Üye
 
Hakiki lezzet imandadır. İnsanı güçlü tutan şey iman ve allah sübhanallahü tealayı zikretmektir. Kuran okumak zikirdir. Namaz kılmak zikirdir. Tesbihat yapmak zikirdir. Hatim yapmak zikirdir. İşte insanı dinç tutan budur. Birde Allahı görüyormuş gibi ibadet etmek. Bu da zikirdir. Ahmet amcadan allah razı olsun. Maaşallah hem dünya hem ahiret ikisini de kazanmış inşaallah. Ahmet amcaya Allahtan sağlık ve afiyet dolu ömür diler, ellerinden öperim.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 16/01/2017 10:09:52
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2076

Fanatik Üye
 
Alın teri ve helal kazanç insanı dinçte tutar. Güzel Dişlimin insanları bilir ki barabarı amca hiçkimseyi aldatmaz, hiçkemseye kızmaz, kiçkimseye kötü davranmaz. Kemdi halinde rızkının peşinde birisi. Bu yaşa gelmesine rağmen boş duranı Allah''da sevmen kul da sevmez sözünü yerine getirerek karınca kaderinde kendi halince çalışmaktadır. Hiç kimseye de muhtaç değildir. Allah Ahmet amcaya hayırlı ve uzun ömürler versin. Bol kazançlar versin. Diğer insanlarda örnek alsınlar. Allah yar ve yardımcımız olsun.

     

Habere Yapılmış Toplam 5 Yorum Bulunmakta