18 Nisan 2024 Perşembe
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(17/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİ BİLAL-İ HABEŞİ CAMİSİNDE BAYRAM NAMAZI VE DÖNELERİN ODA YARENLERİ(FOTO)
DİŞLİ BİLAL-İ HABEŞİ CAMİSİNDE BAYRAM NAMAZI VE DÖNELERİN ODA YARENLERİ(FOTO)


DİŞLİ BİLAL-İ HABEŞİ CAMİSİNDE BAYRAM NAMAZI VE BAYRAMLAŞMA

Kurban Bayramı namazı sabah saat 07:05' de kılındı. Bayram tatilinin 10 gün olması sebebiyle beldemiz dışında çalışan Dişlililerin büyük çoğunluğu bayramı doğduğu topraklarda geçirmeyi tercih etti. Bilali Habeşi Camisi sabahın erken saatlerinde gençlerle tıklım tıklım doldu. Cami tekbir sesleriyle inledi. Bayram namazından sonra bayramlaşıldı.

Ne mutlu Müslüman topraklarda doğduğumuza, Rabbimize şükürler olsun bizleri kurban bayramına kavuşturduğuna.















ARİFE GÜNÜ DÖNELERİN ODA YARENLERİ

Dişli'de Arife günü ve bayram günü odaların yarenleri sülalesinin odasına yemek götürürler. Beraber yerler, içerler, sohbet ederler. Birbirini uzun süredir göremeyen akrabalar hasretlik giderirler. Kurban Bayramı arefesinde Dönelerin odada akrabalarla beraberdik. Sizlerle paylaşmak istedik.









Son Güncelleme :  06/09/2017 Saat 00:05:55 Bu Haber  4105 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2066 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 07/09/2017 14:32:43
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1799

Fanatik Üye
 
BÜTÜN İSLAM ALEMİNİN KURBAN BAYRAMI KUTLU OLSUN, YAPILAN BÜTÜN DUALAR, İBADETLER KESİLEN KURBANLAR KABUL OLSUN İNŞALLAH.EROĞLU AİLESİ-TINAZTEPE

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 06/09/2017 11:59:55
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2074

Fanatik Üye
 
Allah''a hamd ve şükürler olsun ki bizleri Müslüman bir ülkenin Müslüman bir beldesinde dünyaya gelmişiz. Müslümanın iki bayramından Kurban Bayramına kavuşturduğu içinde hamdü senalar olsun. Güzel Dişlimizin güzel adetlerinden arafe ve bayram günü odalarda toplanarak yemek yenilmesi, sohbet edilmesi ve bayramlaşma geleneği devam etmektedir. Bu geleneği devam ettirenlerden Allah razı olsun. Bu güzel adetimizi unutturmayalım. Bizden sonra gelen nesillere anlatalım, yaşayarak devam etmesini sağlayalım. Allah yar ve yardımcımız olsun. Müslümanlığımızı yaşayalım, Allah''a kul, Peygamberine ümmet olma şuuru ile yaşayalım. Örneğimiz Rasulüllah olsun. Geçmiş bayramımız mübarek gelecek bayramlarımız şimdiden hayırlara vesile olsun.

     

Habere Yapılmış Toplam 2 Yorum Bulunmakta