19 Nisan 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(17/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ DİYAD'IN MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ
DİŞLİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ DİYAD'IN MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ


DİŞLİ ORTAOKULU ÖĞRENCİLERİ DİYAD'IN MÜZESİNİ ZİYARET ETTİ

Dişli Ortaokul ve İmam- Hatip Okulu Müdürü Mustafa Uyar ve öğretmenleri ile 7. sınıf öğrencileri değerler eğitimi etkinlikleri nedeniyle Diyad'ın müzesini ziyaret ettiler. Günümüzden 50 sene önce dede ve ninelerimizin kullandığı araçları ve giysileri okul müdürü öğrencilere tanıttı. Yabayı göstererek adını biliyor musunuz diye sorduğunda bir öğrenci çatal değil mi? dedi. El orağının adını ve ne işe yaradığı sorulduğunda kılıç mı? öğretmenim adamın başını mı keser bu alet diye yanıtladı. Bu cevaplar karşısında hem güldük, hem de üzüldük. Demek ki kültür değerlerimiz çocuklarımıza aktarılmamış.

Ayrıca Afyon Kadınana gazetesi sahibi Canser Kuzu ve muhabiri Ceyda Topal derneğimizi ziyaret ederek röportaj yaptılar. Kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ederiz.





















Son Güncelleme :  03/04/2018 Saat 10:36:04 Bu Haber  3821 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2066 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 16/04/2018 07:01:26
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Çocuklarımızı milli ve manevi duygular içerisinde yetiştirmek ve atalarının şimdiki teknolojiye göre kısıtlı imkanlar içerisinde günlük hayatlarını sürdürürken çektikleri sıkıntıları görerek kendi iç alemlerinde Allah''a karşı bir şükran borcu ve atalarıyla bağlarının gelişmesine inşaallah katkısı olur.Bu tür organizeyi gerçekleştiren başta okul müdürlerinden ve katkısı olan herkesten Allah razı olsun,Rabbim yavrularımıza da milli ve manevi şuur bahşederek vatanlarına sahip çıkmayı nasip eylesin.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 05/04/2018 09:26:10
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2076

Fanatik Üye
 
Tarihimiz sadece okumakla öğrenilmez ve öğretilmez. Gezerek-Görerek ve de doğru kaynaklardan okuyarak öğrenilir. Düzel Dişlimin Ortaokul öğrencileri adeta burnunun dibinde olan derneğimizin içerisindeki bu tarihe tanıklık yapan eserleri görmüşler, incelemişler ve hayran kalmışlardır. Onlara bu hizmeti sunan dernek yetkililerinden ve başlarında kılavuzluk yapan idarecilerden Allah razı olsun. Beldemiz insanlarının evlerinde bulunan buna benzer eşyaları getirerek müzemizi genişletelim. Bu belde bizim. Bizi bizden daha fazla seven yoktur. Allah yar ve yardımcımız olsun. Geçmişini (tarihini) iyi bilmeyenler geleceğe iyi bakamazlar. Geçmişimizden ders alalım, geleceğe emin adımlarla gidelim.

     
     
 Yorumlayan : Salih EROĞLU      Tarih : 04/04/2018 14:32:32
   
TINAZTEPE BELEDİYESİ
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1799

Fanatik Üye
 
KÜLTÜRÜMÜZÜ YENİ NESİLLERE ÖĞRETENLERDEN ALLAH RAZI OLSUN.EROĞLU AİLESİ TINAZTEPE

     

Habere Yapılmış Toplam 3 Yorum Bulunmakta