29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 Çevremizden ve Avrupa Gezimizden İzlenimler (Çok Foğraflı)
Çevremizden ve Avrupa Gezimizden İzlenimler (Çok Foğraflı)


Avrupa dönüşümüzden sonra Avrupa izlenimlerimize aravermek zorunda kalmıştık.Çünkü 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri ve diğer çalışmalarımız yanı sıra Almanya'dan gelen kayıp haberiyle de bu ara devam etti.Avrupa'da gurbetteki kardeşlerimizin görüntülerini de bu haberimizle birlikte yayınlamaya başlıyoruz.

Bizlere Avrupa hakkında her zaman soru soran değerli izleyicilerimiz ve hemşehrilerimizin de olduğu muhakkak.Bizce Avrupa'nın güzelliğine güzellik katan , oralarda yaşayan kardeşlerimizin olduğunu unutmamak gerekir.

Avrupa ülkelerinde dikkatimizi çeken en önemli hususlardan bir kaçını sizlere dilimizin döndüğünce aktarmaya çalışacağız.
Mesleğimiz gereği Avrupa ülkelerinde insan eğitimine büyük önem verilmekte , ülkemizde 2 yıldır uygulamaya konulan öğrenci merkezli eğitime Avrupa ülkelerin uzun yıllar önce geçtiğini,bu sayede de baya yol aldıklarını gözlemledik.

Gittiğimiz en küçük anaokulunda bile çocukların eğilimlerini tespit etmek için bazı testlerden geçirilmekte olduğunu,öğrencilerin toplum kurallarını uygulamalı olarak yaşayarak kavramalarının sağlandığını saptadık.

Örneğin; öğrencilerin psikososyal durumlarının incelenmesiiçin gerekli uzmanlar nezaretinde evlerine dahi gidilerek pedegokların çocukların her türlü sorunlarına çareler bulunması için çalışmalar yapıldığı bilgisini edindik.

Okullarda her türlü gezilerin yapılabilmesi için gerekli maddi kaynağın sağlanmasında zorluk çekmemeleri,gezilerin gerektiğinde uzun süreli yapılabildiğini,böylece ; yaparak-yaşayarak,gezi-gözlem-inceleme öğrenme metodunda önemli ölçüde başarı kazanıldığı ilgili bilgilerini eğitim uzmanlarından edindik.

Çocuklara ağaç,doğa,hayvan sevgileriyle,insanlar arası ilişkiler gibi davranışlar çok küçük yaşlarda kazandırılmaya başladıkları izlenimini tespit ettik.

Türk öğrencilerde ilk göze çarpan eksikliklerin en önemlisi de,Türkçeyi kullanmada gördüğümüz eksiklikler,Türk Kültürünün yeterince çocuklarımıza tanıtılamaması,kuşaklar arası uyumda bazı problemlerin yaşanmasına neden olduğunu da tespit ettik.

Avrupa'da gördüğümüz okullardaki bazı eğitim çalışmaları hakkında edindiğimiz bilgileri de not ettik.Avrupa'da bizleri etkileyen durumlardan en önemlililerinden biriside,ağaçların,dikilmesi,yetiştirilip korunması ve elde edilen sonuçta yaşadıkları her yerde ağaçların çoğalması,kuşların cıvıl cıvıl ötmesi,yeşil alanların çok olması ve sonuçta yağmurların bolca yağmasınında doğal sonucu olduğunu gözler önüne gelmektedir.

Gittiğimiz en büyük yerleşim yerlerinin yanısıra küçük yerleşim yerlerinde bile ağaçlık alanların oluşturulduğu,bu ağaçlık alanlardan izinsiz kesinlikle ağaç kesilmesinin yasaklandığı ve sonuçta çok büyük para cezası yaptırımıyla karşı karşıya kalabildiklerini öğrendik.

Bir başka gözlemimiz ise toplu taşıma araçları şehir içi ve şehirler arası yollarda toplu taşım araçlarının (Tren-tramvay) kullanılması,şehirler ve hatta ülkeler arasındaki ulaşımın çok kısaldığını gözlemledik.



KASABAMIZDAN VE ÇEVREMİZDEN İZLENİMLER


















BOLVADİN'DE KUTLU DOĞUM HAFTASI ETKİNLİKLERİ













ALMANYA İZLENİMLERİMİZ


Hasan AKYÜZ Ailesiyle









ALMANYA'DA Mesleki tecrübemiz Gereği İlgi Alanımızda Okullara Ziyaret ve İncelemede vardı.Bizlere Her Türlü İlgiyi Gösteren Okul Öğretmen ve Öğrencilerine Kalbi Teşekkürlerimizi ve Saygılarımızı Sunar Almanya Dissen Hauptshule'den(İlköğretim Okulu) İzlenimlerimizle Başbaşa Bırakıyoruz.
(Bu okulumuzla Kardeşlik İlişkilerimizi İlerletme Kararımız Gereğince Bundan Sonrada Devam Ettirmeyi Düşünüyoruz.)



































ANAOKULUNDAN İZLENİMLERİMİZ


























Kardeş okulun öğrencileri Emine Kodes , Serife Kodes , Kübra Kodes, Büsra Özdemir,Betül Yilmaz,Nermin Tuncbilek,Gonca Ciftci,Gizem Satir,Sibel Sal, Nilay Sal,Sinem Satir,Buket Börekci,Zülal Börekci,Timur Kavuncu,Tayfun Kavuncu,Leyla Kavuncu,Elif Kavuncu,Fatih Kavuncu,Esra Kavuncu,Melek Özdemir, Cigdem Özdemir,Sirin Özenir,Emre Tuncbilek,Abdullah ve Ahmet Özdemir,Selınay Tuncbılek,Muhammet Ve Oguz Solmaz ,Halıt Özdemır,Canalp Alaslan,Cansu Keskın,Hüseyın Keskın,Mercan Keskın,Ebru Okutur,Can Okutur,Sülın Özenır,Gözde Selamoglu,Özge Selam Oglu,Begüm Sapancılar,Cansu Sapancılar,Denız Olgun’a ve ismini sayamadığımız diğer öğrencilere, Dİssen’deki Kardeş Okulun İdarecilerine,Türkçe Öğretmeni Fikret Deniz Sönmez’e ve diğer öğretmenlerine Mensubu bulunduğum Dişli Atatürk İlköğretim Okulu İdarecileri , ve tüm öğrencilerimiz adına Dişli’den Selam ve Saygılarımızı sunuyoruz.
Kendilerine ziyaretimizde verdiğimiz,disliataturkioo@hotmail.com adresimize maillerini bekliyoruz






ALMANYA DİSSEN'DE KODEŞ AİLESİYLE BİRLİKTE











FARUK GÖCECİ AİLESİYLE











İLGİNÇ GÖZLEMLERİMİZDEN BAZILARI
Almanyada İnşaat Yapım şirketinde Deneyimli Tekniker Olarak çalışan Osman SOLMAZ ağabey evinde ilgimizi çeken durumları tespit ederek izlenmlerinize sunuyoruz.


Evin yağmur suları evin etrafına döşenmiş borularla araba garajının altındaki su deposuna geliyor,aşağıda resimlerini göreceğiniz sistemle tekrar evin içme suyu dışında temizlik işlerinde kullanılması sağlanıyormuş,Sizleri Osman Ağabeyin diğer tesisatlarının görüntüleriyle başbaşa bırakıyoruz.























BELÇİKA VERVİERS'TE ÇAKIL AİLESİYLE













(Frankfurt'taki izlenimlerimize ve yorumlarımıza devam edilecektir)






Son Güncelleme :  29/04/2007 Saat 23:29:07 Bu Haber  8567 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : AHMET DAL      Tarih : 05/05/2007 00:00:00
   
ALMANYA
13/07/2005
Mesaj Bilgisi
549

Fanatik Üye
 
Bülent hoca cok güzel.Yorumsuz.

     
     
 Yorumlayan : enes köylü      Tarih : 02/05/2007 00:00:00
   
BOLVADİN/AFYON
30/04/2007
Mesaj Bilgisi
26

Yeni Üye
 
İİ GÜZEL OLMUS HOCAM DEVAMINI BEKLERİZZZ

     
     
 Yorumlayan : kaan alperen      Tarih : 01/05/2007 00:00:00
   
ALPERENLERİN'İN OTAĞINDAN
27/07/2006
Mesaj Bilgisi
65

Aktif Üye
 
Hocam eline sağlık resimler güzel olmuş.

     
     
 Yorumlayan : mevlut acıkgoz      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   

10/04/2007
Mesaj Bilgisi
3

Yeni Üye
 
ıyı cok guzel olmus tsk ler

     
     
 Yorumlayan : bekir okumus      Tarih : 28/04/2007 00:00:00
   
Belcika
02/06/2005
Mesaj Bilgisi
610

Fanatik Üye
 
ELLERINE SAGLIK HOCAM GUZEL RESIMLER

     
     
 Yorumlayan : Reşat Nuri Kandemir      Tarih : 28/04/2007 00:00:00
   
AFYON MERKEZ(şimdilik)
17/05/2005
Mesaj Bilgisi
34

Yeni Üye
 
Resimler için teşekkür ederim,devamını sabırsızlıkla bekliyorum hayırlı çalışmalar...

     
     
 Yorumlayan : gencer basri      Tarih : 28/04/2007 00:00:00
   
fransa
02/11/2006
Mesaj Bilgisi
53

Aktif Üye
 
RESIMLER ICIN TESEKURLER HOCAM DEVAMINI BEKLERIZ YASAR ARKADASIMADA HAYIRLI OLSUN GURBETCI

     
     
 Yorumlayan : Yasin Emre Eryılmaz      Tarih : 28/04/2007 00:00:00
   
fransa
02/11/2006
Mesaj Bilgisi
53

Aktif Üye
 
Resimler İçin Tşkler Bülent Hocam...

     
     
 Yorumlayan : ali aydın      Tarih : 28/04/2007 00:00:00
   
ordan
08/10/2006
Mesaj Bilgisi
29

Yeni Üye
 
teşekkürler hocam

     

Habere Yapılmış Toplam 9 Yorum Bulunmakta