29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 Kıymetli Dişlili Hemşehrilerimin ve Ziyaretçilerimizin Dikkatine
Kıymetli Dişlili Hemşehrilerimin ve Ziyaretçilerimizin Dikkatine




Sizlerle yaklaşık 2 yıldır sitemiz vasıtasıyla birlikteyiz.Bu birlikteliğe ilk adımı Sitemizin Değerli Admini Sayın İbrahim YILDIRIM’ın,kasabamızın insanlarını birbiriyle yakınlaştırma,özellikle gurbette yaşayan kardeşlerimizin Dişli özlemlerini giderebilme,onların Dişlimizle ilgili bağlarını kuvvetlendirmelerini sağlamak amacıyla‘‘Hocam sizden bu amaçla yardımcı olmanızı istiyoruz ’’ şeklinde sundukları teklifiyle karşılaştım.

Bu teklife sadece Dişlimizde zamanla meydana gelen güzel ve anlamlı haberleri yansıtabilme görevini,hiçbir karşılık ve menfaat beklemeden zamanım elverdiği müddetçe yapabileceğimi kabul ettim.

Bu amaçla önce kendime Digital Fotoğraf makinesinin tüm aksamlarıyla birlikte alımıyla işe başladım.
Bu çalışmalarımıza başlamamıza başta geçmişte ailemizden aldığımız Dişli Sevgisinin,insanlarımızı sevme ,güzel adımlara öncülük etme ve devamını sağlama aşkı bana bu gücü vermiştir. Bu aşkımızı içinde dürüst ve insani değerleri her zamana üstün tutan Dişlili Kardeşlerimiz şahittir.

Ancak bu çalışmalarımızda Site Adminiyle hiçbir kimseyi ayırt etmeden,bütün Dişlililer’i kucaklayarak çalışmamız gerektiğimizi kararlaştırdık.

Bu sitede kesinlikle reklam alınmamasını eğer reklam alınması işine girildiğinde ben bu işte yokum dedim.Admin kardeşim İbrahim YILRIM’da kendisininde bu amaç içerisinde hareket edeceğini içtenlikle belirtmiş,fakat sitenin uluslar arası COM şirketinden kiralandığını her yıl bu kira ve kapasite artırımı giderinin karşılanması için sadece kasabamız halkından olupta İstanbul’da yaşayan İlgili yapı Ticaretin bu giderleri karşılayacak olduğu iğçin, site girişine bir reklamını koymasının sitenin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlayacağını ifade etti.

Bu şekilde çalışmalara seviyeli ,hemen hemen her kesiminde takdirlerini,desteklerini alarak çalışmalarımız devam etti.Bazen Avrupa’dan bana site için çok emeğimin geçtiği belirtilerek bazı arkadaşlarım tarafından şahsıma maddi ve araç yönünden tekliflerde geldi.Ben bu işi maddi bir çıkar için yapmadığımı,gücümün yettiğince yapmaya çalışacağımı eğer şartlar emlediği zaman da kendi rızamla ayrılacağımı.Kimseye borçlu olmamak için yoluma devam edeceğimi belirterek bu teklifi geri çevirdim.

Bu uğurda pek çok yere hususi arabamla gittim.Hasta ziyaretlerinde hediyeler alarak ziyaretlerine,kardeşlik duygularımızı yaşatmak için Allah Rızası için seve seve gittim.Bunu da maddi ve manevi olarak hiç yük görmedim.(Bütün giderlerini de Allah Rızası için kendim karşıladım.) Bu zaman zarfında bazen işlerimizin yoğunluğu nedeniyle haberlere ve görüntülere ara verdiğimiz de olduğu muhakkaktır.

Hatta bazen de sağlığım bozulmasına rağmen bilgisayar kullanmamdan dolayı (Fizik Tedavi Uzmanlarınca 14 gün boyunca Afyon’a özel olarak arabamla Oruçoğlu Termal Tesisleri’ne gidip gelmek zorunda kaldım.) sağlığımda da problemlerle karşılaştım.

Bu durumu Admin kardeşim İbrahim YILRIM’a anlattım.Bu işi ciddiyetle sürdürebilecek bir çok arkadaşa bu teklifi götürdük.Ne yazık ki hiç kimse bu yükümlülüğe girmeyi göze almadığı için,admin arkadaşın ricasıyla,sizlere bu güzel sunumları gerçekleştirmeye devam etmek zorunda kaldım.

Bu çalışmalarımızı yaparken hiç bir maddi ve siyasi bir çıkarım söz konusu olmamıştır.

Çalışmalarımız devam ederken Avrupa DDYD tarafından yapılacak Dayanışma gecesine (Duyurularında da Belirtildiği Gibi) Eğitimci Olarak davet edildim.

Dernek Başkanı İsa GEDİK’e bu geceye katılma giderlerimi kendim karşılayacağımı,bunun duyurudan çıkarılmasını ifade ettim.Kendileri bu daveti kendilerinin yaptıklarını, bir kişiye durup dururken böyle bir davet giderini nezaketen de olsa belirtmeleri gerektiğini,aksi halde bu hususunun belirtilmemesi misafirperverliklerine , nezaket anlayışlarına ters düştüğünü,bu durumu da ne dernek üyelerine nede kamuoyunun önünde küçük düşecekleri anlamına geleceğini, zaten tüm davetlilerde seyahat giderlerini kendilerinin karşılama isteklerinde olduklarını, kesinlikle Avrupa DDYD Derneklerine yük getirmeyeceklerini kesinlikle ifade ettiklerini belirtti.

Ben de O güzel ve anlamlı gecede Dişlimizdeki okullarımıza,fakir ve muhtaç öğrencilerimize katkıda bulunan Başta bu derneğe gönül vermiş Bir birlerinden değerli üyelerinin arasında olmayı kendime görev addettim.

Bu amaçlarım doğrultusunda ;önce pasaport alma işlemlerimi bitirdikten sonra ,yıllık iznimi gelen davet üzerine kullanabilmem için başta okulumuz idaresine ,Bolvadin İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne,Bolvadin Kaymakamımıza,Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz’deki Müdürlerimize konuyu ilettim,gerekli olurlar verilerek en son makam olan Afyon Valiliğimiz tarafından gerekli izin tarafımdan alınarak yolculuk hazırlıklarıma başladım.

İzin işleri sonucunda Emirdağ ilçesinde uçak şirketlerinin bulunduğunu Hıdır GÖKMEN kardeşimizin kahvehanesinde bulunan İPEK TURİZM Şirketinin telefonunu alarak,ilgili şirketle temasa geçtim.(Merak Eden Hıdır Kardeşimize de sorabilir) .İzin tarihlerime rastlayan güne yer ayarladıklarını Emirdağ’a gelerek biletimi almam gerektiği bildirdiler.O gün bir öğretmen kardeşimle (Y.Yıldırım'la) mesaiden sonra Emirdağ’a gidip 220 Euro Gidiş-Dönüş + 25 YTL de Esenboğa Hava alanına kadar Servis ücreti olarak ta ücretimi ödedikten sonra biletimi aldım.O sırada Osman ÜNAL adlı kardeşimize de rastladık. telefonumu bu kardeşimle birlikte yurt dışına açtırdık.

Tarafımdan Avrupa seyahatim öncesinde ve sonrasında hiçbir şekilde AVRUPA DDYD ve Yönetim Kurulu üyeleri tarafından bırakın 1 Euro’yu 1 Cent bile ne nakit veya ne de kredi şeklinde talebim olmamış ve bana ödeme yapılmamıştır.

Bu şekilde AVRUPA DDYAD ödeme yapıldığını ifade edenler var ise her zaman de ve mekanda ispata davet ediyorum.

Türkiye’de 22 yıllık görevim boyunca eşimle birlikte Güneydoğu ve Doğu illerinde yaklaşık 12 yıl öğretmen olarak çalıştık,dolayısıyla iki maaşımız ve başka yasal gelirlerimizle (Maddi durumumla ilgili istemediğim her şeyin açık ve seçik görünmesi için bu açıklamaları yapmak zorunda olduğum için de özür diliyorum.) bize bu fani Dünya’da fazlasıyla yetiyor.Bu imkanlarımız görevimiz esnasında,hatta Avrupa’da ve değişik İllerdeki Değerli Dişlili Kardeşlerimizin yanlarında olmamıza,Dişlimizde hiçbir çıkarımız olmaksızın (siyasi çıkarımız bile) yardımlarda bulunmamıza ,hayatı manevi ve maddi yönleriyle dolu dolu yaşamımıza vesile olduğu için Yüce Allah’ımıza Şükretsek azdır.

İlgili iftira dolu sözlerle kendilerine hayır işlerinde koşmayı,topluma hizmet fedakarlığından kaçmamayı kendilerine görev sayanları rakip olmalarını üzüntüyle görmekteyim.Dişlimizin adını her yerde duyurmaya Dişlimizin insanları için güzel çalışmaları yapan başta İstanbul 03 DİYAD Derneğinin temellerini atan ,İstanbul’da ticari uğraşısının yanında sürekli Dişlimiz için bir şeyler yapma gayretinde olan Başta Ahmet SAPMAZ kardeşimizin geçmişteki ve şimdiki yönetim kurulunda görev yapmış kardeşlerimizi de zan altında bırakıldığını üzülerek gördüm. Bu kardeşimiz Başta Deniz Feneri, uluslararası İHH,İstanbul Gönül Kuşağı Derneği gibi yaklaşık 22 tanesinin yönetiminde bulunduğunu, yaklaşık 850.000 kişiye yardım götürme gayreti içerisinde bulunan çalışmaları nedeniyle bu anlamda bazı TV kanallarında görmek ,her Dişlili için gurur verici olduğunu düşünüyorum.

Ayrıca bu kardeşimiz bana yaptığımız bu güzel çalışmalarımızı bir karşılık beklediğinin anlamında başkaları tarafından ifade ettiklerini , kendisinin İstanbul 03 DİYAD Derneğinin yönetim başkanlığından ayrılacağını,gelecekte de Dişlimizde hiçbir siyasi ortama girmeme kararında olduğunu bana ifade etmiş,Yönetim Kurulu Başkanlığına da aday olmadığı ancak Yönetimdeki Arkadaşları ve üyelerin isteği ricasıyla yardımcılık görevi verildiğini belirtmişlerdir.

Aynı durumda Diğer Derneklerimizden Avrupa DDYD AFDİYAD Derneklerimizin Dişlimiz için büyük fedakarlıklar yaptıkları inancını taşıyorum. Almanya’daki DDYD ‘nin düzenlediği gecede Bu birlikteliğin kuvvetlendirilmesi,üye sayısının arttırılması için Tüm Dişlililere görevler düştüğünü birlik beraberlik mesajımın içerisinde İstanbul 03 DİYAD Derneğimizin bazı güzel Dernek Çalışması örneğinden de bahsetmiştim.

Ben Dişlimizde alnının akıyla uzun yıllar,gece-gündüz demeden çalışarak emekliye ayrılan Dişlili Celal ve Ümmü GÜVENİR’in oğlu öğretmen Bülent GÜVENİR olarak Dişlimizde Her zaman güzel işler yapanların yanında olmaya devam edeceğim.

Asla kısa vadede ucuz siyasi çıkar hesapları yapıp,Dişlimizde birlik beraberliğimizi zedeleyecek Allah Rızasının dışında ve Toplumumuzun Ayrışması oluşumlarının içerisinde olmadığımı ve de hiçbir zaman da olmayacağımı tüm kamuoyu ve Dişlililer huzurunda belirtmeyi kendime görev sayıyor hepinize saygı ve selamlarımı sunuyorum.



GELİN CANLAR BİR OLALIM DÜNYA KİMSEYE KALMAZ




Son Güncelleme :  28/04/2007 Saat 20:59:55 Bu Haber  4661 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Faruk Göceci      Tarih : 01/05/2007 00:00:00
   
Almanya
06/04/2006
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
Ben DDYD nin kurucu üyesinden birisi olarak dernegimizin calisma pirosudürü bellidir kimse kendi basina hareket edemez kararlar yönetimin tamaminin beraber onayi ile gerceklesir ve bu dogrultuda yardimlar gerekli olan yerlere seffaf bir sekilde ulastirilir.DDYD yönetimindeki kisilerin cok zaman dernek faliyetlerinde harcamalar dernege yük olmasin diye kendi ceblerinden katarlar bunar söylenlcek seyler degil ama söyleme geregi duydum cünkü neden böyle harcamalari insan zaten kendisi ici yani AHIRETI icin birseyler yapmaya calisiyor.onun icin kimse kieye iftrala yapmasi yapilirsada kimseaffetmez

     
     
 Yorumlayan : Faruk Göceci      Tarih : 01/05/2007 00:00:00
   
Almanya
06/04/2006
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
Saygi deger dislili kardeslerim ve sayin Bülent hocam öncelikle buradan Disli icin canla basla birseyler yapmak isteyen bütün insanlara selam olsun.Arkadaslar buna benzer camurlar gecmiste oldugu gibi günümüzde olmustu ve olacaktirda.Böyle atilan camurlardan güclenerek yinede köyü icin canla basla calisan dogru insanlar olacaktir,bizler bu ve buna benzer iftiralar karsisinda birlik beraberlik icinde yani önyargisiz hareket eder böyle kisilere itibar etmez isek bizlerin beraberligini kimse engelleyemez ve yolumuza devam ederiz.

     
     
 Yorumlayan : veysel aydogmus      Tarih : 01/05/2007 00:00:00
   
Almanya BISCHOFSHEIM
06/01/2007
Mesaj Bilgisi
28

Yeni Üye
 
sayin hocam sizin zan altinda kalmaniza hic mi hic bir anlam veremiyorum.seninle 2 gun gecimeme ragmen sana hic ayak uyduramadim.yani sabahlara kadar nasil calistigini gormesem.neyse senin her zamanini degerlendirdigini.anladim burda oyleysen koyde nasil olursun kim bilir.sen canini sikma calismalarina devam et senin sayendedaha cokisler yapilacaktir. selamlar.

     
     
 Yorumlayan : Soner Arslan      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   
Almanya
01/04/2005
Mesaj Bilgisi
64

Aktif Üye
 
Selamünaleyküm hocam, öncelikle böyle bir aciklama yapma geregi duydugunuz icin cok üzgünüm ve bu iftiralari yapanlari kiniyorum. Hocam biz seni ve bütün iftiraya ugrayanlari gerek DDYD yönetimi olarak gerekse avrupadaki hemsehriler olarak cok iyi taniyoruz ve bütün hizmetlerinizi Allah rizasi icin yaptiginizida cok iyi biliyoruz. Sizi almanyada memnun birakabildiysek ne mutlu bize. Bosverin o iftira atanlari nasilolsa bunun öbür tarafida var. Sevgi ve saygilarimla Soner Arslan

     
     
 Yorumlayan : osmannuri solmaz      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   
izmir
30/01/2006
Mesaj Bilgisi
8

Yeni Üye
 
Yapdıgınız yardımlar bir kenara şu siteyi açmanız bile bizim iç çok şey ifade ediyor memleketimize uzak olmamıza ragmen sanki oradaymış gibi haber alıyoruz. bunu yapmanız bile bizim için çok önemli Allah razı olsun elbette yapılan bu kadar hayır severligi çekemeyenler olabilir. (meyve veren agacı taşlarlar ) Allah yardımcınız olsun. Allah cc. razı olsun

     
     
 Yorumlayan : Mevlut Solmaz      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   
izmir
30/01/2006
Mesaj Bilgisi
8

Yeni Üye
 
SLM Bulent Hocam senden ve obur arkadaslar dan ALLAH razi olsun sizler de olmasaydiniz bizler nasil bu dislisitesine bakacaktik KIM nederse desin Seni Biliyoruz ve obur arkdaslari Yine diyorum HEPIN IZDEN ALLAH Razi OLSUN

     
     
 Yorumlayan : Vural Yurdusev      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   
Berlin
14/05/2005
Mesaj Bilgisi
302

Fanatik Üye
 
HOCAM BELLI KI IYI DOLMUSSUNUZ FAKAT BUNLARA HIC GEREK YOK SIZ GONLUNUZU FERAH TUTUN BIZLER SENIN KIM OLDUGUNU COK IYI BILIYORUZ ...SENI BILMEYENLERE TANITMAK ICIN SADECE SOYLE DIYEBILIRIM KI BULENT HOCAM HIC BIR ZAMAN AHIRET HAYATINI ,DUNYA HAYATI ICIN SATMAZ. O KADAR! SELAM VE DUA ILE

     
     
 Yorumlayan : gencer basri      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   
fransa
02/11/2006
Mesaj Bilgisi
53

Aktif Üye
 
ISALLAH HER SEY GUZEL GIDER HEPIMIZ INANIYARUZ O YARDIMLARIN YERLERINE ULASACANI SUPHESI OLAN VARSA LUTFEN YORUNMUNU YASZIN CUNKU DDYD DERNEMIZIN BASKANI VE YONETICILERI COK IYI INSANLAR ONLARA COK COK TESEKUR EDERIM KOLAY DEGIL O DERNEGI YONETMEK NE SIKINTILAR CEKILIYO CABALAR HARCANIYO HEPSINE BASARILAR DILERIM

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
DERNEGIMIZ HAKKINDA USULUYLE BILGI ALMAK ISTEYENLERE KAPIMIZ HER ZAMAN ACIK, TAVRIMIZ HER ZAMAN NETTIR. ALLAH RIZAZINI VE ALINTERININ KUTSALLIGINI BILIYOR VE ONA HAREKET EDIYORUZ. BÖYLE BILINE... SELAMLARIMLA ISA GEDIK- DDYD BASKANI

     
     
 Yorumlayan : ISA GEDIK      Tarih : 29/04/2007 00:00:00
   
KÖLN
03/04/2005
Mesaj Bilgisi
412

Fanatik Üye
 
IDDIA SAHIBINI BILEMEDIGIMIZ ICIN, KIME, NASIL ULASABILIRIZ? SEREFLI, HAYSIYETLI VE DÜRÜST, IYI NIYETLI KISIYSE KIMLIGINI ACIKLAYARAK BIZIMLE IRTIBATA GECERSE, GEREKLI BELGE VE BILGIYI VERIRIZ DOSTLAR... YOK; BUNU YAPAMAZSA BU KISININ ADINI SIZ KOYUN DOSTLAR... SUDA BILINMELIDIRKI, HARICTEN GAZEL OKUYANLARA ASLA FIRSAT VERMEYECEGIZ VE YAPILAN YARDIMLARA GÖLGE DÜSÜRMEYECEGIZ. DERNEGIMIZE EMEGI OLAN ESKI YÖNETIMDEKI ARKADASLARIMIZA, ÜYELERIMIZE VE BAGISTA BULUNANLARA ALLAH RAZI OLSUN DER, TESEKKÜR EDERIM. KISACA ANLATMAYA CALISTIM, ANLAMAK ISTEMEYEN VARSA, ANLADIGI DILDENDE ANLATIRIZ.

     
Toplam 3 sayfada 123>

Habere Yapılmış Toplam 25 Yorum Bulunmakta