29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİ'DE HIDRELLEZ HAZIRLIKLARI
DİŞLİ'DE HIDRELLEZ HAZIRLIKLARI


HIRELLEZ GÜNÜ HAKKINDA

Anadolu'da yaygın olduğu gibi köyümüzde de varlığını sürdürmüş Hıdrellez geleneği hakkındadır.

Milletlerin oluşmasında kültürlerin yeri ve önemi büyüktür. Kültürleri oluşturan önemli unsurların başında ise gelenek-görenek, töre, tören ve inançlar gelmektedir.

Gelenekler, tarihi kesin olarak tespit edilemeyen dönemlerden kalmadır. Neden, niçin, nasıl gibi sorular sorulmaksızın atadan oğula kalmıştır. Hukukun bile yetersiz kaldığı zamanlar olmuştur, ancak gelenekler milletleri ayakta tutmayı başarabilmiştir. Bu özellikleri ile millet bağını güçlendiren önemli unsurlardır gelenekler, Türk kültürü içinde canlılığını koruyan geleneklerden biri de “Hıdrellez”dir. Hıdrellez geleneği, bir bayram olarak bütün Türk milletinin topluca katıldığı, kutladığı, bir takım töreleri yerine getirdiği bir bahar bayramıdır.

Oldukça eski bir devire inen bu kutlamalar, babadan oğula günümüze kadar intikal etmiştir. Hıdrellez’den sonra yazın geldiği inancını yaşatan Türk toplumu, Hıdrellez’le birlikte artık karakışın geride kaldığını görmekte ve gelecek günlerin tabiatın canlandığı, yeşerdiği bahar ve yaz günleri olduğunu vurgulamaktadır.

İşte böyle bir günü, bir dönüm noktasını “bahar bayramı” olarak bütün imkanlarıyla, duygularıyla, sevinciyle kutlamaya çalışmaktadır. Yüzyıllardır kültürümüz içinde var olan ve günümüzde de canlı bir şekilde hayatını devam ettiren Hıdrellez geleneği, halkın ortak ürünleri olan: maniler, ninniler, atasözleri, bilmeceler vb. ürünleri yanı sıra halk şairlerinin şiirlerine de yansımış, aşıkların tellerinde türkü, dillerinde koşma, semai ve destan olmuştur.

KASABAMIZDADA BU GÜZEL VE ANLAMLI GÜN 6 MAYIS 2007'de (YARIN) KUTLANACAKTIR

Bu günden itibaren evlerde bükmeler,börekler,katmerler,mangallar,gazozlar,piknik için gerekli tüm hazırlıklara tam gaz devam edildiği mahallelerde kokan nefis bükme,börek,poğaça ve katmer kokularından ve koşuşturmalardan belli olmaya başladı bile :).

Başta KADILAR'IN BAĞ'da olmak üzre ; ilk adıyla anılan HIDRELLEZ TEPESİ'nde ve diğer piknik alanlarında kutlanmaya başlanacaktır.

Bizlerde www.dislikasabasi.com ekibinde yeralan Hüseyin GÜMÜŞ (GÜRBÜZ BİLGİSAYAR),Süleyman YILDIRIM ve Şemsettin GEDİK kardeşlerimizle,bu gündeki kabamızın her tarafından güzel gelişmelerin ve etkinliklerin yer alacağı,çekecekleri gerek fotoğraf ve gerekse kamera görüntüleriyle gurbette yaşayan değerli Dişlili hemşehrilerimizle paylaşmaya çalışacağız.

Teknik ekip olarak Hüseyin GÜMÜŞ'e (GÜRBÜZ BİLGİSAYAR'a),Süleyman YILDIRIM'a ve Şemsettin GEDİK'e şimdiden teşekkür ediyor kolaylıklar diliyoruz.



BUNDAN SONRA SÜREKLİ GÜÇBİRLİĞİ YAPACAĞIMIZ,EKİBİMİZ ADINA ;YARINKİ HIDRELLEZ GÜNÜNÜZÜ TEBRİK EDİYOR,KAZASIZ VE SAĞLIKLI KUTLAMALAR DİLİYORUZ.



EKİP FOTOĞRAFI EKLENECEKTİR


Son Güncelleme :  05/05/2007 Saat 14:16:00 Bu Haber  4147 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Abdullah özdemir      Tarih : 06/05/2007 00:00:00
   
almanya kiel
06/10/2006
Mesaj Bilgisi
44

Aktif Üye
 
Hocam resimleri dört gözle bekliyoruz eminim cok neseli gececek.Ailecek köyde olmayi cok isterdik.Bol resimli görüntüleri bekliyoruz. Simdiden emegi gecen herkesin ellerine saglik.Selam

     
     
 Yorumlayan : mevlüt ölmez      Tarih : 05/05/2007 00:00:00
   
almanya kiel
06/10/2006
Mesaj Bilgisi
44

Aktif Üye
 
HOCAM BİZLERİ ÇEKMEYİ UNUTMA MEŞHUR OLALIM BİRAZ SAĞOL SAYGILARIMLA

     
     
 Yorumlayan : gencer basri      Tarih : 05/05/2007 00:00:00
   
fransa
02/11/2006
Mesaj Bilgisi
53

Aktif Üye
 
AMAN HOCAM FOTOLARI BEKLIYOZ HERKESE IYI EYLENCELER

     

Habere Yapılmış Toplam 3 Yorum Bulunmakta