29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
  İbret Verici Görüntüleri İzleniminize Sunduk
 İbret Verici Görüntüleri İzleniminize Sunduk


YAŞANTIMIZ VE GELECEĞİMİZ NEDEN DİNAMİTLEMEKTEDİR ?

SİGARAYA KARŞI TOPLUMSAL DUYARLILIK NEDEN GEREKLİDİR ?

Geçmişten günümüze insanların hayatında,yer almaya devam eden ,insanın kendi ölümünü yavaş yavaş hazırladığı sigara illetinden yakasını bırakamayışının nedenini acaba şimdiki ve gelecek nesillerimize ne kadar anlatabiliyoruz?

Sigaranın sağlığımıza olumsuz etki yapması hakkında , pek çok yazar ,düşünür ve özellikle sağlık görevlisi olan doktorlarımız insan sağlığını yavaş yavaş bitirdiğini defalarca anlatmıştır.

Çevremizde meydana gelen pekçok örnekten de ders alamamış gibi görünüyoruz değil mi? Bazı sömürgeci devletler az gelişmiş ülke insanlarının savaşla yapamadıkları insan kıyımını da bu ülke vatandaşlarının sağlıkları üzerinde yapmaya malesef devam ediyorlar.

Toplumu oluşturan herkesimden bireyler olarak bizler de bu konulara yeterince dikkati çekememekteyiz.Çünkü toplumda büyükler her zaman küçüklerin örnek aldıkları eğitim sürecinin baş aktörü olduklarını unutuyorlar bile.

Başta evlerinde küçük çocuklarının,kardeşlerinin gözleri önünde sigaralarını içmeye devam ederek onlara kötü örnek olduklarının farkında bile değiller.

Hatta bu aile büyükleri sigaralarını eşlerinin, saf ve tertemiz çocuklarının bulunduğu odalarda sigara içerek hem kötü örnek olmaktalar,hemde sağlıklarının onlarla birlikte yok olmalarına zemin hazırlamaktadırlar.

Ancak dikkatlerimizden kaçan en önemli hususta ; SİGARA İÇİLEN BİR ORTAMDA BULUNAN AİLE BİREYLERİNİN HASTALANMA RİSKİ 3 KATINA ÇIKMAKTA VE EN AZ İÇENLER KADAR SİGARANIN ZEHİRLEME RİSKİNİ TAŞIMAKTA olduklarıdır.

Peki neden bile bile yapıyoruz bunları , neden ?

Ortadoğuyu füzelerle vuran emperyalist ülkeler sigaraya özendirici reklamlarla bizim insanımızı da sigarayla vurmaya çalıştıklarının farkında değil miyiz acaba?

Bu sayede ailelerin yavaş yavaş yok edilmesi,ülkemizde yaşayan üretken insanların ,gelecek nesillerin sağlıksız olarak hayatlarını devam ettirirken bunun faturalarına da bir göz atsak yeridir.

Ülkemizin sosyal güvenlik kurumları, Emekli sandığı,SSK,Bağkur gibi kurumların sigaranın insanlarımız üzerinde yaptığı tahribat neticesinde ,hastalanan insanlar bu kurumlarımızın sağlık giderlerini arttırmakta,önemli seviyede sağlıklarını kaybeden insanlarımızın KANSER TEDAVİLERİNİ de bu giderleri kat kat arttırdığını sağlıkları kaybolan hasta bir neslin yok edilişini düşünmek bir Türk vatandaşı ve bir eğitimcisi olarak çok düşünmemiz gerektiğini bir defa daha gözler önüne seriyor.

Değerli sitemizin ziyaretçileri ve Dişlili Hemşehrilerimiz ve geleceğimizin teminatı gençlerimiz;bizler Dişlili bir eğitimci olarak bu konularda okullarımızda öğrencilerimize Afyonkarahisar Sağlık Müdürlüğü'nde aldığımız sigaranın zararları konulu kurslardaki bilgileri aktarmaya devam ediyoruz.

Ancak bu hususları da sizlerle paylaşarak dikkatinizi çekmek istedik.Kasabamızda da her kahvehaneye sigaranın sağlığa zararlarını belirten sloganları astık.Bu konuda Dişli halkının dikkatini çekmek istedik.Bu konularda pek çok kişininde memnun olduklarını,yararlı bir çalışma olduğu bizlere ifade edilmiştir.

Sizlerden ricamız sigaranın zararlarını göz önüne alıp,gelecekte ailemizin sağlıksız hayat sürmelerine,gençlerimizin yavaş yavaş yok olmalarının önüne geçilmesi için görev ve sorumluluğumuzun bilincinde olmamızdır.

Tüm Türk ve kasaba insanlarının beden ve ruh sağlıkları bozulmamış,kardeşlik bağlarına sıkı sıkıya bağlı,topluma zarar verecek bu tür konularda daha duyarlı olmaya davet ediyor;

Hepinize saygı ve selamlarımızı sunuyoruz.












KANIMIZIN AKCİĞERLERDE TEMİZLENME BÖLÜ OLAN ALVEOLLERİN İLK RESİMDEKİ İYİ HALİ SİGARA İÇENLERDE ZAMANLA KANI TEMİZLEYEN BÖLÜMLERİNİN ÖZELLİĞİNİ YİTİREREK YOK OLMAYA BAŞLADIĞINI GÖSTERİR TABLO







































ÇOĞUMUZDA BU SİNSİ PLANDAN HABERİMİZ YOK GİBİ DIŞ GÜÇLERİN YOKETME PROJESİNE KENDİ ELLERİMİZLE KATKIDA BUNUYORUZ DEĞİL Mİ?


























































GENÇLER!

PAROLAMIZ ŞU OLSUN;

''İÇENLERİN BIRAKMAK İSTEYİPTE BIRAKAMADIĞI SİGARAYI

BEN NEDEN İÇEYİM Kİ ?''



PEKİ SİGARAYA KARŞI MÜCADELEYE VAR MIYIZ ?

GÜZEL VE ENGİN DÜŞÜNCELERİNİZİ , SİGARAYI BİRDAHA ELİMİZE ALMAMAK VE BIRAKMAK İÇİN VERECEĞİNİZ SÖZLERİNİZİ BEKLİYORUZ...






Son Güncelleme :  14/05/2007 Saat 08:36:02 Bu Haber  10524 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : İbrahim KARA      Tarih : 08/05/2007 00:00:00
   
Afyonkarahisar
26/05/2005
Mesaj Bilgisi
212

Fanatik Üye
 
HOCAM ÇOKKK TEŞEKKÜRLERR...İNANIN BU GİBİ KONULAR BİZİ ÇOKK İLGİLENDİRİYOR..BAKINCA TÜYLERİM DİKEN OLDU...İÇENLERE ÇOK YAZIKK.İÇECEKLERE DE ÇOKK YAZIK..DEMEKKİ SİGARA İÇMEKLE İNSAN KENDİ KENDİNE HARAKİRİ YAPIYORMUŞŞ.BİZDE YOL YAKINDAN DÖNMEMİZ LAZIM ASLINDA .ALLAH RAZI OLSUN ..DİŞLİMİZE SELAMLAR.VAROL SAYIN HOCAMM HERZAMAN OLDUĞU GİBİ TAKDİR EDİYORUM SİZİ .

     
     
 Yorumlayan : MUHAMMET ÜNAL      Tarih : 08/05/2007 00:00:00
   
Dişli Kas.
22/11/2005
Mesaj Bilgisi
106

Çalışkan Üye
 
İŞTE DİŞLİ SİTESİNDE GÖRMEK İSTEĞİMİZ KONULARDAN BİRİSİ..

     
     
 Yorumlayan : tugay solmaz      Tarih : 08/05/2007 00:00:00
   
istanbul
07/05/2007
Mesaj Bilgisi
16

Yeni Üye
 
Bülent hocam bende sigara içen biri olarak bu görüntüleri tüylerim ürpererek ve hayretle izledim,azaltmayı düşünüyordum ama vaz geçtim ben artık sigara içmeyeceğim...ahada bıraktım

     
     
 Yorumlayan : ibrahim sapmaz      Tarih : 08/05/2007 00:00:00
   
hollanda
19/09/2005
Mesaj Bilgisi
139

Tecrübeli Üye
 
hocam tesekkurler cok onemli bir konuyu ibretli bir sekilde ortaya koymussunuz. Insan Allahín tertemiz verdigi beden emanetini sigara gibi zararli maddelerle kirletmemeli. Kisi sigaradan kurtulunca yeniden dogmus gibi oluyor 6 senedir sigara icmiyorum cok mutlu ve saglikliyim elhamdulillah. Yedigim nimetlerin tadini cok guzel aliyorum. Sigara kullanan tum hemserilerime hemen birakmalarini tavsiye ediyorum. Israf haramdir, sagligi korumak sarttir, cocugun colugun riskini kotu maddelere vermemek lazim. Etrafa sigara kokusu sacmamaliyiz. selamlar..........

     
     
 Yorumlayan : hasan uyar      Tarih : 07/05/2007 00:00:00
   

02/04/2007
Mesaj Bilgisi
2

Yeni Üye
 
selamün aleyküm teşekkür ederim hocam yayınladığınız bu görüntüler beni çok etkiledi sayenizde sigarayı bıraktım ve herkesede tavsiye ederim selam ve dua ile...

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 07/05/2007 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
Hay Allah razı olsun Bülent hocam . Eğitimci kişiliğini takdir ediyorum belki sayende sigarayı bırakanlar olur.Bu konuda Avrupa ülkelerinde işi daha sıkı tutuyorlar,Sigarayla ilgili ,parasını el alır ,dumanını yel alır,zehiri içene kalır derler çok doğru . Bu konuda eğitimcilere ve sağlıkcılara sanırım çok görev düşüyor. Sigara tiryakisi kardeşlerim, bugün kendine bir iyilik yap sigarayı bırak.

     
     
 Yorumlayan : Sözün Özü      Tarih : 07/05/2007 00:00:00
   

30/01/2006
Mesaj Bilgisi
29

Yeni Üye
 
hocam nediyelimki..Allah sizden razı olsun.burada eğitimci olarak göstermiş oldunugunuz çalışmalar için elleriniz kollarınız dert görmesin.bizide bu illetten korusun işallah..

     
     
 Yorumlayan : mustafa çelik      Tarih : 07/05/2007 00:00:00
   
bozkurt ovasından
02/05/2007
Mesaj Bilgisi
2

Yeni Üye
 
aslında çok dogru bende bir saglıkcı olarak katılıyorum

     
     
 Yorumlayan : Buğrahan gümüş      Tarih : 07/05/2007 00:00:00
   
Türk'ün türediği yerden
05/05/2007
Mesaj Bilgisi
3

Yeni Üye
 
Hocam çok güzel olmuş.Ben zaten içmiyordum ;ama içilmemesi gerektiğini çok güzel bir çalışmayla bizlere gösterdiniz.İBRETLİĞİ ANLAYANA.

     
     
 Yorumlayan : enes köylü      Tarih : 07/05/2007 00:00:00
   
BOLVADİN/AFYON
30/04/2007
Mesaj Bilgisi
26

Yeni Üye
 
bence içmemeliyiz ama içenler içmeyenlerden çok fazla

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 11 Yorum Bulunmakta