29 Nisan 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 Kurban Bayramında Oda Sohbetleri ve Kurban Pazarından İzlenimler (VİDEO EKLENDİ)
Kurban Bayramında Oda Sohbetleri ve Kurban Pazarından İzlenimler (VİDEO EKLENDİ)


Geçtiğimiz Kurban Bayramında pek çok gurbetçi kardeşimiz kasabamıza gelmişler,bu bayramı akraba,dost ve arkadaşlarıyla kutlama zevkini tatmışlardı.

Gurbetçi kardeşlerimizin pek çoğu gibi geçmişte anılarını birlikte yaşayan arkadaşlar;


birbirlerini gördüklerinde eski hatıralarını anmak tekrar eskileri yad etmek,gurbet acısını bir nebze olsun hafifletmek ,hoşça vakit geçirmek ve aynı zamanda oda kültürümüze de yerleşmiş odada arkadaş topluluğu ile birlikte yemek yeme zevkini de tatmak için İMAMLARIN ODADA bir araya gelmek üzre sözleştiler.

Bayramın 2. gününde pek çoğunun gidilecek ziyaret yerleri ve kabul edecekleri misafirleri olmasına rağmen bu sohbet kaçırılmaz diyerek,arkadaşlarının telefonlarına anında cevap vererek sırtına aldıkları gabıtlarıyla , soluğu çağrıldıkları odamızda almışlardır.

Sohbet sırasında nüktedanlığı ile tanınan kardeşlerimiz geçmişte yaşadıkları anılarını paylaşırken kahkahalar birbirini kovalıyordu.Hele hele oada maceraları,avcılık anıları ve diğer ilgi çekici anılar toplantıya ayrı bir renk verdiği gözlerden kaçmadı.

Sohbet devam ederken bir taraftan da aşçı Mehmet Ali ÖZKARAN kardeşimiz ve bir grup arkadaşta et yemeği hazırlıklarına devam ediyordu.Bu güzel sohbette kasabamızda yaşanılan anılarla bazı büyüklerde unutulmayarak yad edildi.Başta Merhumlardan ; Küçük İstanbul (Hangili Amca),Çelik çavuş,Deveci Dayı Aynının Sülük Amca yanında ,Bakkal Muammer Ağa, Kazık Yüksel ve Mevlüt Ağanın hafızalardan silinmeyen anılarından bazılarını da anlatan arkadaşlar bu güzel geceye renk kattılar.

Oda sohbetinde güzel ferfene anılarıda gelmedi değil. Bazı oda anılarından ilgi çekenlerinden birisini de sizlerle paylaşalım istedik.


Aynı ekip bundan yaklaşık 22 yıl önce Molla Eselerin Odada ferfene yapmaya karar verirler.Bu ekibin içerisinde Gıli Bilal,Mucu Abi,İbrahim Hoca,Hangili Amca ve diğer bazı renkli simalarda vardır.



Ekip gerekli hazırlıklara başlarlar.Öncelikle tatlı başta yapılır kestirmesi de önceden dökülüp soğuması için odanın yan bölümünün eşikliğine bırakılır.

Bizimkiler bir güzel eti pişirler fazla soğutmadan da hemen yemeğe koyulurlar.Bu arada da tatlı nasıl olsa soğuyor,yemeğin sonunda yeriz diye aldırış etmiyorlarmış.

Yemekler yenir ve sıra tatlıya gelir,ekip tatlıyı getirmesi için bizim Gıli'yi gönderirler.Gıli hızla içeri döner ve şöyle seslenir:

___Len arkadaşlar vala bizim tatlı yerinde yok kim aldı ki diye sorar.Ekip şaşırır bir birlerine bakarlar,sonunda ava giderken avlanan avcının durumuna düştüklerini anlarlar

Etrafı kolaçan ederler fakat bir tepsi ekmek kadayıfının yerinde yeller esmiş... Sadece boş tepisiyi Molla Eselerin Odanın ardına fırlatılmış halde bulurlar..

Ama bu durum ekibin ilgi alanına girse gerek ,gerekli araştırmalara koyulurlar, kendi kendilerine kim alır.. kim yapar? derken bir grupta karar kılarlar.

Bizimkiler , ferfene işinde usta oldukları gibi bu işlerde ustalığını sergilemeye başlarlar.

Nasılsınız ne var neyok derken söz yedikleri ferfene yemeğine ve ardından kaybettikleri tatlıya gelir.

karşıdakilerin dikkatlerini dağıttıktan sonra İçlerinden birisi:

___Gaybettğimiz tatlıya yanmıyorum ama 2 parmak kalınlığındaki kaymağa yanıyorum der...Der ama karşı gruptan birisi tongaya düşer.. pat diye ağzından :

___ Yalan Vala kaymak yoğudu arkadeş der.. Der demesine de yüzü anıt benit kıpkızargın olur...olur ama bizimkiler de suçluyu bulmuş olmanın rahatlığıyla.. derin bir ohhhhh çekerlerr..Aralarında suçluluk psikolojisiyle karşılık veren grup tekrar zararı karşılayacaklarını ifade ederler ve kahkaha dolu gülüşmelerden sonra olup bitenleri de aşıran ekip ayrıntısıyla anlatmak zorunda kalır..

İşte bu ve buna benzer güzel anılar, Dişlimizde yaşanmış ve bu güzel günlerin gecesinde anlatılması da ayrı bir anı olarak kalması bu günleri güzel kılmasında önemli rol oynadığı da hiç şüphesisizdir.








































































SOHBET VİDEO GÖRÜNTÜLERİ

I. VİDEO ÇEKİMİ GÖRÜNTÜLERİ



II. VİDEO ÇEKİMİ GÖRÜNTÜLERİ





DİŞLİ'DE KURBAN PAZARINDAN İZLENİMLER






Son Güncelleme :  04/01/2008 Saat 19:09:32 Bu Haber  5522 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : üMMüNuR GÜVENİR      Tarih : 27/02/2008 00:00:00
   
istanbul
23/02/2008
Mesaj Bilgisi
25

Yeni Üye
 
CANIM AMCAM SOHBETİNE DOYUM OLMAZ KENDİSİNİN BUNU BENİM SÖYLEMEME DE GEREK YOK ZATEN İZLEYENLER ANLAMIŞTIR SADECE BUNLARDA DEĞİL DAHA NELER NELER ALLAH KİMSENİN AĞZININ TADINI BOZMASIN HEP BİRLİKDE OLMAK DİLEĞİYLE........ BUNLARI HAZIRLAYANLARIN DA ELLERİNE KOLLARINA SAĞLIK........ ÇOOOOOOK GÜZEL OLMUŞ :-)

     
     
 Yorumlayan : ümit öztoprak      Tarih : 04/01/2008 00:00:00
   
Gölbaşı/ANKARA
27/06/2005
Mesaj Bilgisi
404

Fanatik Üye
 
ALLAH (C.C.) BİRLİK BERABERLİĞİNİZİ BOZMASIN. EN KÖTÜ GÜNÜNÜZ BÖYLE OLSUN. ALLAH (C.C.) SELAMI ÜZERİNİZE OLSUN.

     
     
 Yorumlayan : AHMET DAL      Tarih : 03/01/2008 00:00:00
   
ALMANYA
13/07/2005
Mesaj Bilgisi
549

Fanatik Üye
 
Afiyet olsun bol sohbetler.Cok özledik oda sohbetini... Ahmet DAL

     
     
 Yorumlayan : nurullah okumus      Tarih : 03/01/2008 00:00:00
   
Almanya
16/10/2005
Mesaj Bilgisi
101

Çalışkan Üye
 
Odadaki tüm arkadas ve abilerin bayramini kutlarim. ibrahim abi bir kacta mani okusaydin güzel olurdu dinlerdik selamlar

     
     
 Yorumlayan : ercan gümüş      Tarih : 03/01/2008 00:00:00
   
gölcük
03/12/2006
Mesaj Bilgisi
91

V.I.P. Üye
 
HEPİNİZE HAFİYET OLSUN. VALLA İMRENDİM ORDA OLMAK İSTERDİM. GÜZEL MUHAPBET OLMUŞ ALLAH MUHAPBETİNİZİ ARTIRSIN. BAYA ZAMANDIR GÖREMEDİĞİM ARKADAŞLARIMIDA BU VESİLEYLE GÖRMÜŞ OLDUM HEPİNİZE SELAMLAR.

     
     
 Yorumlayan : Faruk Göceci      Tarih : 03/01/2008 00:00:00
   
Almanya
06/04/2006
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
Arkadaslar afiyet olsun yediklerinizede,yanliz amet avcilik günlerini anlatiyor kesin%99 palavradir.zamanin birinde amet ben ve mustafa güvenirle ava gitmistik göle kanalazina vurdugum iki ördege ben vurdum diyerek sahiplenmisti mustafaya simdi söylesen valla yok öyle birsey der amette biraz aramdan atmis haberini aldim oradaki arkadaslarin hepsine selam gecmis anilari zaman gelip birgün anlatmak negüzel birsey degilmi ama amet gibi palavra yapmadan selamlar.

     
     
 Yorumlayan : omer ozdemir      Tarih : 03/01/2008 00:00:00
   
belcika
13/01/2007
Mesaj Bilgisi
37

Yeni Üye
 
video cekimleri icin emegi gecen herkse tesekur ediyorum tum arkadaslarima saygilar sunuyorum cok guzel olmus devamini bekleriz saygilar

     
     
 Yorumlayan : hatice şen      Tarih : 03/01/2008 00:00:00
   
köyden/
03/11/2007
Mesaj Bilgisi
11

Yeni Üye
 
Öncelikle Büyüklerimin Ellerinden öperim.. Allah bu güzel Muhabbetinizi Bozmasın İnşallah.. Babacım sende Ne kadarda Güzel Çıkmışsın..... Herkeze Kucak Dolusu Selamlar.........

     
     
 Yorumlayan : izzet sönmez      Tarih : 02/01/2008 00:00:00
   
DİŞLİ KASABASI
10/10/2007
Mesaj Bilgisi
389

Fanatik Üye
 
AFİYET OLSUN. ALLAH BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ BOZMASIN. NİCE BAYRAMLARA HEP BÖYLE KAVUŞALIM. İNŞAALLAH EN KÖTÜ GÜNLERİMİZ BÖYLE OLUR.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 02/01/2008 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
ALLAH''A ÖYLE BİR ŞÜKREDELİM Kİ BİZLERİ İSLAM BELDESNİDE HALKETMİŞ, BİZLERE BAYRAMLAR HEDİYE ETMİŞ, DEĞİLSE BU BİRLİK VE BERABERLİĞMİZ NASIL OLURDU. BUNUN İÇİN ÖNCE İMAN SONRA İMANIN ESASLARINI YERİNE GETİRMEK, DİĞERLERİ KENDİLİĞİNDEN GELİR VE BU GÜZEL TABLOLAR ORTAYA ÇIKAR. DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN BU GÜZEL TABLOLARDA SAĞLIĞI BOZUCU ŞEYLERİ VE GIYBETİ ORTADAN KALDIRMAKTIR. HER BAYRAMIMIZIN BU GİBİ VE HATTA BUNDAN DAHA GÜZEL VE KATILIMIN ÇOK OLMASINI NİYAZ EDER, AYRICA GÜZEL DİŞLİM SİTESİ İÇİN GAYRET EDENLERDEN DE ALLAH RAZI OLSUN. ALLAH HERKESE SAĞLIKLI UZUN ÖMÜR, HELALİNDEN BOL RIZIK VERSİN.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 11 Yorum Bulunmakta