28 Nisan 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 Ortak Akıl Hareketi Bursa Mitingi’ne Davet
Ortak Akıl Hareketi Bursa Mitingi’ne Davet

Ortak Akıl Hareketi Bursa Mitingi’ne Davet



Ortak Akıl Hareketi 3. mitingini Bursa'nın Famora (Şehreküstü) meydanında gerçekleştiriyor. Malatya ve Samsun mitinglerinde olduğu gibi Bursa mitingine de Onbinlerce insanın katılması bekleniyor.

ÖZÜNE, SÖZÜNE VE SENİ SEN YAPAN DÜŞÜNCELERİNE SAHİP ÇIK !...



Projenin Amacı


Bu platform; ülkemizde yaşanan demokrasi ve özgürlük mücadelesine aktif katılım sağlamak, temel hak ve özgürlüklerin alanını genişletmek, millet iradesini her tür vesayet ve ipotekten arındırmak, toplumdaki her tür inanç, yaşam tarzı ve eğilimleri eşit olarak hukuk güvencesine alacak yeni bir anayasa talebini diri ve canlı tutmak amacıyla kurulmuş bir platformdur.
Projenin Katılımcıları


Yukarıdaki amaçlar etrafında bir araya gelmiş sivil toplum kuruluşları, aydınlar, akademisyenler, medya mensupları, kanaat önderleri ve siyasilerdir. Mümkün olduğu kadar geniş yelpazede kuruluş temsilcilerine ve kurumlara teklif götürülecektir.





Tarih : 19 Temmuz Cumartesi (19.07.2008)


Saat : 17.30


Yer : Bursa Şehreküstü Meydanı (Famora Meydanı )



Türkiye’nin Her Tarafından İstanbul’dan,Ankara’dan,İzmir’den , Afyon’dan,Bolvadin’den Ücretsiz Otobüs Kaldırılacaktır. Ayrıca Dişli Kasabası’ndan da Mitinge Katılacaklar Olduğu Takdirde Bolvadin Belediyesi ve Memur Sen Olmak Üzere, Diğer Sivil Toplum Kuruluşları Tarafından Ücretsiz Otobüsler Kaldırılacaktır.


AFYONKARAHİSAR'DAN KATILACAKLAR İÇİN



KALKIŞ SAATİ: 08.00


YER : Stadyum Önünden Bursa’ya Büyük Otobüslerle Hareket Edilecektir.





BOLVADİN’DEN KATILACAKLAR İÇİN

KALKIŞ SAATİ: 19.07.2008 Cumartesi Saat 08:30’da Bolvadin Çınar Altından


Bursa’ya Büyük Otobüslerle Hareket Edilecektir.






Ortak Akıl Hareketi’nin “Yeni Anayasa ve Demokrasi Platformu Manifestosu”nu Sizlerle Paylaşıyoruz.


“Dünyanın ve özellikle Ortadoğu'nun yeniden şekillendiği bu günlerde, Türkiye'nin de yeni bir bakışa ihtiyacı olduğu açıktır. Dünyaya ve bölgeye dair yaklaşımları, komşularıyla ilişkileri, kendi içinde artık kangren haline gelmeye yüz tutmuş yaralarıyla Türkiye, sadece uluslararası alanda güçlü bir aktör olmak ve yeni siyasetleri etkilemek bir yana, mevcut varlığını ve bütünlüğünü korumaktan bile mahrum kalabilir.




Bugün gelinen noktada Türkiye'nin temel sorunu, halka siyasi projelerin bir malzemesi olmaktan fazla değer vermeyen, demokrasiye, seçimle oluşan iktidarlara itibar etmeyen seçkinci anlayıştır. Bu anlayışın bürokrasi içinde ciddi bir gücü, darbelerle oluşturulan bir hukuk zemini bulunmaktadır. Böyle sorunlu bir anlayış sorunlu bir hukuk zemini ile birleşince Türkiye'nin hem milli bütünlüğünü sarsılmaz bir şekilde gerçekleştirmek, hem ekonomik ve sosyal yapısını güçlendirecek, ileriye götürecek adımlar atmak zorlaşmaktadır.




Türkiye, yaklaşık elli yıldır bir kısır döngü içinde siyasi, hukuki, sosyal ve ekonomik yapısını sabit bir hale getirememektedir. Yaşanan bütün sorunların ötesinde, ülkenin gerçek sorunu istikrarsızlıkların kaynağı olan bu zihniyet zeminidir. Acil meselemiz bu zihniyet zeminini değiştirmektir.”





“Türkiye'de yüzyıllardır bir arada yaşayan insanlar, artık temel özgürlükleri edinme ve kullanma noktasında endişe duymamalıdır. Anadilini geliştirme ve ifade özgürlüğü; farklı dini anlayışlara sahip insanların kendi anlayışlarını özgürce yaşayabilmeleri ve çocuklarına aktarabilmeleri; dini anlayışlar konusunda devletin bir taraf olarak müdahil olmaması ve insanların nasıl inanacağını, nasıl düşüneceğini, nasıl yaşayacağını belirleme hakkının devlette ve bürokratlarda bulunmadığının tartışmasız kabulü sağlanmalıdır.





Böylece, Türkiye'de yaşayan herkesin kendisini anavatanında ve ülkenin gerçek sahibi, ev sahibi emniyeti içinde hissedebilmesi sağlanmalıdır.”


“Türkiye'nin gücü birlik ve beraberliğindedir. Ülkemizde çok güçlü tarihi ve sosyal temelleri bulunan birlik ve beraberliğin kısaca ülke bütünlüğünün korunması hürriyetlerin esas, kısıtlamaların istisna olduğu hukukun üstünlüğü temelinde gelişen ve ona dayanan yeni bir anayasadır.




Devlet, milletin belirlediği hukuku uygulayan, topluma hizmet eden bir kurumdur. Demokratik devletin resmi ideolojisi olamaz.

İnsanlar belirli bir ideolojik kalıba sokulmaya çalışılmamalıdır. Devlet, hukuku kendi düşüncesi ve inancı doğrultusunda kullanmamalıdır. Devlet, düşünceler karşısında eşit mesafede ve tarafsız olmalıdır. Yeni bir anayasa bu ilkeler üzerine inşa edilmelidir.




Özgürlüklerin ve demokrasinin teminatı da gerçek bir hukuk devletidir. Yeni demokratik bir anayasa hem hukuk devletinin gerçekleştirilmesinde, hem de özgürlüklerin ve demokratik işleyişin güçlendirilmesinde en önemli ve acil bir adımdır. Türkiye'nin sorunlarının çözümü, özgürlüklerin genişletilmesi ile, özgürlük demokrasi ile, demokrasi ise yeni bir anayasa ile sağlanabilir.”






BU HABER METNİ ORTAK AKIL HAREKETİNE DESTEK OLAN AFYONKARAHİSA'DAKİ HAK-İŞ,MEMURSEN VE DİĞER SİVİL TOPLUM KURULUŞLARI ADINA YAYINLANMAK ÜZERE AFYONKARAHİSAR MEMURSEN TARAFINDAN SİTEMİZE GÖNDERİLMİŞTİR





HABERİ GİREN EDİTÖRÜN ADI

MUSTAFA OKUMUŞ








Son Güncelleme :  27/07/2008 Saat 16:32:26 Bu Haber  4197 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Sözün Özü      Tarih : 17/07/2008 00:00:00
   

30/01/2006
Mesaj Bilgisi
29

Yeni Üye
 
ÖZÜME SÖZÜME SAHİBİM DEMOKRASİ ADINA BU ÇAĞRIYI DESTEKLİYORUM. SESİZ YIĞINLAR OLMAYALIM . SES VERİN SESSSSS. ÖLÜMÜSÜNÜZ....?..HADİ BUYURUN O ZAMANNN ..ORTAK AKIL MİTİNGİNE...HİCAZİ GARDEŞ ELİNE SAĞLIKK..SANADA SELAMMM ...

     
     
 Yorumlayan : Hicazi Ağılönü      Tarih : 17/07/2008 00:00:00
   
İstanbul-Kocaeli
04/10/2007
Mesaj Bilgisi
28

Yeni Üye
 
ilk olarak istanbul/beyoğlunda başladık... milli iradenin sadece millet adına tbmm ye ait olduğunu unutanlar için, hangi düşüncede olursa olsun ortak payda olan egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğunu göstermek için ortak akıl diyoruz..ÖZÜNE, SÖZÜNE VE SENİ SEN YAPAN DÜŞÜNCELERİNE SAHİP ÇIK !... genç siviller

     

Habere Yapılmış Toplam 2 Yorum Bulunmakta