18 Mayıs 2024 Cumartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(18/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN
YENİ YILINIZ KUTLU OLSUN








TEKİRDAĞ MÜFTÜSÜ: KOYUNUNKİ CANDA HİNDİNİNKİ DEĞİL Mİ?

Müftünün yılbaşı cevabı kapak olacak

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, Kurban Bayramı'nda ''Hayvan kıyımı yapılıyor'' deyip ortalığı velveleye verenlere, kapak olacak bir cevap verdi. İşte Okutan'ın cevabı

Kurban kesenleri eleştirenleri ''Hindilere niye tepki göstermiyorsunuz'' diye eleştiren Müftü Okutan ''çam fidanını kesip gölgesinde içmek dine aykırı'' dedi.

Tekirdağ Müftüsü Ahmet Okutan, Kurban Bayramı'nda ''Hayvan kıyımı yapılıyor'' deyip de yılbaşında kesilen hindilere tepki göstermeyenleri eleştirdi.

Müftü Okutan ayrıca çam fidanlarını kesip gölgesinde içki ile kendinden geçmenin din kuralları ile bağdaşmadığını söyledi.

Müftü Okutan, yılbaşı nedeniyle yayınlanması için yerel gazetelere yazı gönderdi. Dini ve milli geleneklerle çatışmamak kaydıyla yılbaşını kutlamakta sakınca olmadığını belirten Okutan , çam fidanlarını kesip gölgesinde içki ile kendinden geçmenin din kuralları ile bağdaşmadığını anlattı.

Yılbaşında kesilen hindilerin yenip yenilemeyeceği hususuna değinen Okutan, şunları yazdı: ''Yılbaşı gecesinde kesilen hindiler yenir mi gibi sorularla karşılaştığımız oluyor. Usulüne uygun kesilip yenilmesi halinde bunda sakınca yoktur. Ancak yılbaşında kesilen hindiler nedeniyle hep aklıma takılan bir şey oluyor. Kurban Bayramı'nda Allah'a yakınlaşmak ve O'nun emrinin gereği olarak kesilen kurbanlar için ''Hayvan kıyımı oluyor'' diye yaygara koparanlar, yılbaşında kesilen hindiler için neden hiçbir şey söylemiyor?

Bu tepkiyi göstermeyenlerin kurban kesmeyip hindi kesenler olduğunu belirten Okutan ''Acaba kendileri hindi kesip kurban kesmedikleri için mi kurban kesenlerin din adına kestikleri için mi, yoksa ineğin koyunun taşıdığı can da hindinin taşıdığı can olmadığı için mi? Bunun sebebini bilen biri olur da bizleri bilgilendirirse inanın çok sevineceğim'' dedi.
Son Güncelleme :  31/12/2008 Saat 13:33:25 Bu Haber  4117 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Süleyman GÜVENİR      Tarih : 31/12/2008 00:00:00
   
Dişli kasabası
20/10/2006
Mesaj Bilgisi
17

Yeni Üye
 
MUTLU YILLAR 2009 ve daha nice yıllarınıza ulaşmak dileğiyle; her yılınız da bol şans bol kazanç ve dahası hep sizinle olsun! Güvenir foto

     
     
 Yorumlayan : Süleyman GÜVENİR      Tarih : 31/12/2008 00:00:00
   
Dişli kasabası
20/10/2006
Mesaj Bilgisi
17

Yeni Üye
 
MUTLU NOELLER

     
     
 Yorumlayan : ABDİL AÇIKGÖZ      Tarih : 31/12/2008 00:00:00
   
DİŞLİ KASABASI
31/10/2006
Mesaj Bilgisi
494

Fanatik Üye
 
2008 yılı acılarımızla, sevinçlerimizle geride kalacak. 2009 daha fazla umut, daha fazla sevinç, daha fazla mutluluk getirsin. Yaşamınızda güzel yıllar, mutlu yarınlar, gerçek dostluklar hep sizinle olsun. Yeni yılın size ve tüm sevdiklerine sağlık, mutluluk, neşe, başarı, bolca para, sevgi ve huzur getirmesini dilerim. Mutlu Yıllar ABDİL AÇIKGÖZ

     
     
 Yorumlayan : MEHMET ERİŞ      Tarih : 31/12/2008 00:00:00
   
AFYON
06/12/2007
Mesaj Bilgisi
177

Başarılı Üye
 
Tekirdağ Müftüsüne buradan sevgi ve selamlarımı gönderiyorum . Gerçekten müftü beyin yılbaşı cevabı kapak olacak. Allah sizlerden razı olsun müftü bey elinize ve dilinize sağlık.

     
Toplam 3 sayfada 123

Habere Yapılmış Toplam 24 Yorum Bulunmakta