20 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(19/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 DİŞLİ'NİN NÜFUSU 2009 YILINA GÖRE 350 KİŞİ AZALDI
DİŞLİ'NİN NÜFUSU 2009 YILINA GÖRE 350 KİŞİ AZALDI




Türkiye İstatistik Kurumu 2012 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemi sonuçlarını açıkladı. 2009 yılında kasabamızın nüfusu 3 484 iken 2012 yılında 3 134 olarak belirlendi. Buna göre; Dişli'nin nüfusu son üç yıl içinde 350 kişi azaldı.


Kasabamızdan şehire göç nedenleri; İş imkanlarının sınırlı olması, kentlerde sanayinin gelişmiş olması, eğitim hizmetlerinin yetersizliği, tarım alanlarının miras yoluyla küçük parçalara ayrılması gibi sebeplere dayanıyor.






Son Güncelleme :  02/02/2013 Saat 16:13:14 Bu Haber  4812 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 03/02/2013 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Dişli Kasabası artık eskisi gibi kabuğuna dönük bir kasaba olmaktan çıktı,dışarıya yayılmaya başladı.Okuyan kesimin artması,gençlerin daha fazla bilgili olması ve iş gücü yaşının çoğalması dışarıya açılımı gerektirdi.Dışarıda okuyan ve çalışan kesim bir Dişli kabası kadar daha eder.Allah sağlık ve sıhhat versin de,zamanı gelince sıla-ı rahimler terkedilmesin de yeter ki insanlarımız ülkenin neresinde olursa hatta Avrupa devletlerinin neresinde olursa olsun kasabayla bağlarını koparmasınlar önemli olan odur.Selamlar...

     
     
 Yorumlayan : Mevlüt AĞILÖNÜ      Tarih : 03/02/2013 00:00:00
   
Dişli Kasabası
09/04/2011
Mesaj Bilgisi
94

Çalışkan Üye
 
Genç ve çalışan kesim kasaba dışında çalıştığı için her geçen yıl kasabanın nüfusu azalıyor. Emekli olanların bir kısmı Köye yerleşmese daha da azalacak gibi. Tabi ki köyümüzde iş alanı olsaydı, böyle olmazdı. Başbakanımızın dediği gibi gençlerin en az 3 çocuk yapması lazım. Bir ülkenin nüfusunun fazla olması en büyük zenginlik kaynağıdır. Köyde iken stres tepesine yaya olarak çıkarken çoğu evlerin boş olduğunu gördüm. İçim sızladı. Hacının köşe Bir zamanlar insan kaynardı, çok canlıydı. Hemşehrilerim emekli olunca köyümüze geri dönelim köyümüzü şenlendirelim. Yurt içi ve yurt dışında çalışanlar hiç olmazsa senede bir kere kasabamıza gelelim. Köyümüzü, yakınlarımızı ve mezarlığa giderek geçmişlerimizi ziyaret edelim. Bağımızı koparmayalım.

     
Toplam 2 sayfada 12

Habere Yapılmış Toplam 12 Yorum Bulunmakta