09 Mayıs 2025 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(06/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 RAMAZAN’DA YETIM IFTARLARI
RAMAZAN’DA YETIM IFTARLARI


RAMAZAN’DA YETIM IFTARLARI


24 senedir dünyanin farkli cografyalarinda insani yardim faaliyetlerini devam ettiren Uluslararasi Isbirligi ve Yardimlasma Dernegi IBS Ramazan Ayi münasebetiyle Habesistan’da onbinlerce iftar-sahur yemegi ve erzak yardimi yapmak için çalismalarina basladi.

Geçtigimiz senelerde Habesistan’in kirsal bölgelerinde Ramazan’da iftar – sahur yemegi dagitimlari ve Ramazan Kumanyasi yardimi yapan IBS, bu sene 10 farkli medrese ve yetimhane bölgesinde faaliyet gösterecek.

Musa Efendi Medresesinde Her gün 1000 yetim ve yoksulun istifade edecegi sekilde yemek pisirilip, iftar ve sahur yemegi olarak dagitimi yapilacak.

Tamami Kiz çocuklarindan olusan Ümmül Aytam Yetimhanesinde de 500 kisilik yemek pisirilecek ve yetim&yoksul ailelere IFTAR – SAHUR yemegi olarak dagitilacak.

Yemek dagitimlarina destek vermek isteyen hayirseverler 180 TL bagis yaparak, 1 kisinin 1 aylik iftar ve sahur yemegini karsilayabilecekler.

Habesistan’da 8 farkli bölgede de Ramazan Erzak yardimi yapilacak. Erzak paketlerinin bedeli 90 TL olarak belirlendi.

Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Sapmaz Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve STK’leri olarak Afrika ülkelerinde ve dünyanin neresinde mazlum durumda olan varsa onun yardimina kosulacagini belirtti.

Dernegin çalismalari ile ilgili ayrintili bilgi için ;

0216 545 71 71 / www.ibs.org.tr

1 KISININ 1 AYLIK SICAK YEMEK (IFTAR-SAHUR) BEDELI: 180 TL

RAMAZAN ERZAK PAKETI: 90 TL

ZEKAT, FITRE VE FIDYE BAGISLARI KABUL EDILMEKTEDIR

ILETISIM

AHMET SAPMAZ: 0532 633 69 95
MUSTAFA OKUMUS: 536 289 60 97

























Son Güncelleme :  09/05/2018 Saat 11:12:47 Bu Haber  4439 Kez Okundu



İstanbul'dan bildiriyor
 
Ibrahim YILDIRIM

webmaster@dislikasabasi.com

Sitemizde 739 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Fatih Öztoprak      Tarih : 12/05/2018 18:08:41
   
Bolvadin Devlet Hastanesi
04/05/2010
Mesaj Bilgisi
214

Fanatik Üye
 
Dünyada yaklasik yüz doksanbes ülke vardir. Bu ülkelerin bazilari tarim ve sanayide geri kalmistir. bazi ülkeler daglik bölgelerde ve tarim arazisine elverissizdir. zenginlik ve fakirlik allah vergisidir. insanin kaderinde yerine göre zenginlik yerine göre fakirlik vardir. Bu bir allah vergisidir. türkiyede ve dünyada sivil toplum kuruluslari yoksul ülke ve insanlara barinma, isinma, yiyecek, içecek, ve ilaç yardimi yapmaktadir. empati duygusu (güçlünün kendini zayif olanin yerine koymasi dir. Müslümanlar ve duyarli sivil toplum örgütleri iste bu duygu içinde hareket ederek fakir ülke ve onlarin insanlarina yardim etmektedir. Fakirin yoksulun ve yetimin yaninda olanlardan allah razi olsun.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKES      Tarih : 11/05/2018 08:13:23
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2172

Fanatik Üye
 
Güzel ülkemin hemen hemen her yerinde bolluk ve refah içerisinde yasiyoruz elhamdülillah. Dünyanin bazi yerlerinde yasayan insanlari görünce o insanlara reva görülenler Müslümanim diyen herkesi derinden etkiliyor. Ülkemizdeki bir günlük masrafimiz onlarin bir ayligina bedel. Müslüman Müslümanin kardesi olduguna göre elimizden gelen her türlü maddi ve manevi yardimi yapmak zorundayiz. Bu kulluk vazifemizdir. Bu firsatlari ganimet bilerek imkanlarimizi seferber ederek elimizden geleni esirgemeyelim. Amel defterlerimizi hayir ve hasenatla dolduralim. Rabbim bu tür hayirlara vesile olanlardan ve hayrini yapanlardan razi olsun. Allah yar ve yardimcimiz olsun. Hiç bir kimseyi açlik ve yoksullukla imtihan etmesin.

     
     
 Yorumlayan : Salih EROGLU      Tarih : 09/05/2018 14:40:40
   
TINAZTEPE BELEDIYESI
11/03/2013
Mesaj Bilgisi
1962

Fanatik Üye
 
BIZLER IÇIN BÜYÜK FIRSAT, BÜTÜR FIRSATLARI BIZLERE SUNANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN.EROGLU AILESI-TINAZTEPE

     

Habere Yapılmış Toplam 3 Yorum Bulunmakta