06 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 Aile İçi İletişim ve Mutululuk Konulu Konferans Yapıldı
Aile İçi İletişim ve Mutululuk Konulu Konferans Yapıldı



Bolvadin İlçe Müftülüğü, Din Görevlileri ve Emeklileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin İşbirliğiyle, Aile yaşantılarında manevi, olgunluğa önem verme , evlilikte sorumluluk duygusunun kazandırılması, aileler arasında şiddetli geçimsizliğe neden olan önemli hususlar, evlilik müessesinin kolay yıkılmaması için eşlere düşen görev ve sorumlulukların bilinci kazanma amaçlı konferans Ankara Ünivertesi İlahiyat fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Öznur ÖZDOĞAN Tarafından Bolvadin Kültür Sitesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya kasabamız Merkez DİYAD Derneği'nin organize ettiği katılımcı bacılar ve annelerimiz Belediye otobüsüyle konferansa katılımları sağlanmıştır.

Bu güzel ve anlamlı konferansta kasabamız insanının evlilik müessesinin ayakta tutulmasında önemli özverilerde bulunması, aile içi sorunları fazla uzatmadan çözmelerinde en önemli faktör Dişlili Ailelerin evlatlarını bu yönde yetiştirmelerinin önemi çok büyük olduğunu görmek Dişlili olarak bizlere gurur verdiğini bir kez daha huzurlarınızda açıklamakta gurur duyuyor.

Ailelerinin Geleceği İçin Fedakarlıklardan Kaçınmayan Ailelere ;Takdirlerimizi ve Saygılarımızı Sunuyoruz.



































Son Güncelleme :  11/06/2008 Saat 07:20:35 Bu Haber  4151 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : sedef solmaz      Tarih : 11/06/2008 00:00:00
   
istanbul
13/02/2008
Mesaj Bilgisi
1

Yeni Üye
 
böyle konferansların olması gerçekten çok güzel oluyor....inşallah ileride kasabamızda olur.....

     
     
 Yorumlayan : izzet sönmez      Tarih : 11/06/2008 00:00:00
   
DİŞLİ KASABASI
10/10/2007
Mesaj Bilgisi
389

Fanatik Üye
 
Böyle Proğramlar Çok güzel. Ama Kasabamızda düzenlense katılım daha fazla olur düşüncesindeyim. İzzet Sönmez(Bolvadin Belediyesi)

     
     
 Yorumlayan : Mustafa petek      Tarih : 10/06/2008 00:00:00
   
Dişli Kasabası
27/04/2005
Mesaj Bilgisi
114

Çalışkan Üye
 
Aslında bu gibi proğramların kasabamızda düzlenmesi gerekiyor. Konfransa katılan kasabamız kadınlarına ve derneğimize teşekkürler. İmam Mustafa PETEK

     
     
 Yorumlayan : Hacer OKUMUŞ      Tarih : 09/06/2008 00:00:00
   
Dişli'den
01/07/2007
Mesaj Bilgisi
180

Başarılı Üye
 
İslam dininde iki eşin arasını bozmaya çalışmak, en büyük günahlardandır. Eşlerin arasını bozmanın ve karı ile kocanın arasına girip bozgunluk çıkarmanın çok kötü bir fiil olduğu hadisi şerifde şöyle açıklanıyor: ''''Kim bir kadını kocasının aleyhine kışkırtırsa bizden değildir'''' Peygamberimiz diğer hadislerinde de ''''Evlenin ve ciddi bir sebep olmadıkça boşanmayın. Zira boşanmadan arz titrer.'''' ''''Zorlayıcı bir sebep olmadan kocasından boşanmayı isteyen bir kadına cennetin kokusu haram olur.'''' buyurmuştur. Aile bağlarının güçlendirilmesi hususunda din görevlilerimize ve öğretmenlerimize büyük görev düşüyor. Aile güçlü olursa güzel vatanımızda güçlü olur. Anne ve babalar da gençlere sorumluluk vermeli, dinini öğretmeli ona göre yetiştirmelidir.

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 09/06/2008 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
Geçen yıl mahalli gazetede okumuştum. Eskiye göre refah düzeyinin artmasına rağmen ülkemizde boşanma oranınının daha önceki yıllara göre artış gösterdiği, maalesef Bolvadin ve Emirdağ ilçelerinde''de boşanan eşlerin çoğaldığını okumuştum. Ve üzülmüştüm. Umarım yetkililer bu duruma çözüm yolları arar ve bulur. Bence çözümün birincisi gençlerimizi manevi değerlerine bağlı yetiştirmektir. Eskiden dedelerimiz ve ninelerimiz maddi bakımından belkide yoksuldu ama manen çok zengindiler. Boşanma konusundada Güzel Dişli''miz çevrede örnek bir kasabadır. Neredeyse boşanma yok gibi. Bu konuda özellikle eşlerin karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı birbirinin olumsuz yanlarını değil, iyi huylarını düşünerek hareket etmeleri gerekir.

     

Habere Yapılmış Toplam 5 Yorum Bulunmakta