06 Mayıs 2024 Pazartesi
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(27/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 Gurbetçi Desteğiyle Dişli Atatürk İ.Ö. Okulu Tarihimizi Tanıtma Gezi Yaptı
Gurbetçi  Desteğiyle Dişli Atatürk İ.Ö. Okulu Tarihimizi Tanıtma Gezi Yaptı



Avrupa’da yaşayan Gurbetçi Kardeşimizin Büyük Desteğiyle Dişli Atatürk İlköğretim Okulu Kurtuluş Savaşımızın Geçtiği Afyonkarahisar ve Dumlupınar Çevresine Tanıtma Gezisi Düzenlendi .


Şanlı Kurtuluş Savaşımızın düşmana karşı destanlaşmış kurtuluş öyküsünü ,kurtuluş heyecanını öğrencilerimize yaşatmak,bu günlere erişmemizi sağlayan , başta büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk,silah arkadaşları ve şanı yüce Türk Milleti’nin tarihimize altın harflerle yazdıkları ‘‘Var olma Mücadelesi’’ni ,rehber eşliğinde Kurtuluş Savaşımızın geçtiği yerlerin ziyaret edilerek,aynı heyecanın geleceğimiz olan yavrularımıza yaşatılmasını sağlamak amacıyla ;savaşın geçtiği başta Afyonkarahisar çevresi ve Kütahya Dumlupınar çevresinde bulunan şehitlikler ve savaş alanlarına gezi düzenlendi.

Müdür Yardımcısı Bülent GÜVENİR başkanlığında gerçekleştirilen geziye ,okul bünyesindeki 1. ve 2. kademede bulunan öğrenciler,7 öğretmenin yanı sıra bazı velilerde katılmışlar,gezinin her bölümünde duygusal anların yaşandığı ,millet olarak hayatın her sürecinde Milli Birlik ve Beraberliğimize sahip olma,tarihimizi anlamanın gerekliliği,yapılan bu tür gezilerle bir defa hatırlanmış olup,bu tür gezilerin yapılmasında başta idareci ve öğretmenlerimiz olmak üzere okul aile birliklerine sorumluluklar düştüğü muhakkaktır.

Bülent Hocamızla gezi hakkında konuştuk kendileri de gezi hakkında şu bilgileri verdiler.

Dişlimizin değerli şahsiyetleriyle gerek Avrupa ziyaretimizde gerekse kasabamıza geldiklerinde bir çok konuda istişare yaptığımız Avrupa DDYD ve diğer yardımsever kardeşlerimizin pek çok desteklerini gördük. Ancak bir kardeşim vardı ki içinde bir uhde kalmış olsa gerek gönlü hep yavrularımızın tarihi yerlere götürülüp, gezdirilmesi onları gelecek için şahsiyetli,tarihini ve geçmişte atalarımızın bu vatanı ne zorluklarla düşmana karşı korudukları bilincinin kazandırılması için ne gerekirse yapmaya hazır olduğunu, ancak kendi adını hiçbir zaman açıklanmamasını bizden rica etmiştir.

Ben de geçmişte eğitimcilik yapmış babalarımızın ta 30-40 yıl önce bu tür gezilere önderlik etme azmini kendimizde görerek, bütün hazırlıklara ayrıntısına kadar başladık.Önce gezilecek yerler tarafımdan İlimizdeki deneyimli Yetkililerle görüşerek gezi alanlarını tespit ettik.

Gezi için gerekli 2 büyük otobüs Seyahat Yeterlilik belgesine sahip Haskaymak Turizm şoförü ve aynı zamanda Bolvadin Şoförler Cemiyeti Başkanı Sayın Fevzi KELEKÇİ Amcamızla anlaşarak gerekli belgelere sahip 2 otobüsün geziye katılmaları için anlaştık. Gezilecek yerlerin tanıtımını yapacak pek çok kafileyi gezdirmiş Milli Parklar Şube Müdürü Sayın İhsan KIRGIZ Bey’den resmi olarak rehberlik talep etmeleri için ricada bulunduk kendileri de seve seve kabul ettiler.

Gezi safhasının her satını yer ve zaman planladık. Yemek hazırlığı için İl Çevre Orman Müdürlüğü’nde Çalışan namı değer İbrahim KARA ve çalışma ekibinden
kardeşlerimizde siparişi verilen pidelerin hazırlatılarak sıcağı sıcağına dinlenme parkına zamanında getirmeleri kendileri tarafından sağlanmıştır.Milli Parklar Müdürlüğü’nden emekli Abdil SOLAK ağabeyimizden de gerekli destekleri vermeleri sağlandı.

Gezimiz sırasıyla Şuhut Atatürk Evi , Kocatepe, Anıtı Yüzbaşı Agah Efendi Şehitliği,Büyük Taarruz Şehitliği,26 Ağustos tanıtım Parkı,Albay Reşat Çiğiltepe Şehitliği,Kütahya Dumlupınar Yıldırım Kemal Şehitliği,Zafertepe Anıtı,Şehit Sancaktar Anıtı,Yüzbaşı Şekip Efendi Şehitliği,Üç Tepeler Şehitliği Kütahya Dumlupınar Anıtı, Zafer Müzesi,Kütahya Dumlupınar Müzesi, Dumlupınar Atatürk Evi, Dumlupınar Şehitliği ve Afyonkarahisar-Uşak yolundan dönüş yapılarak akşam saatlerinde kasabamıza dönülerek , Kasabamızda ilk defa 120 kişilik geniş katılımla gerçekleştirilen bu gezimizde çok büyük katkıları olan değerli ………………. Kardeşime ve ailesine iki cihanda saadetler diler öğrencilerimizin,öğretmenlerimizin ve velilerimizin selamlarını bir kezdaha iletmekten onur duyarız.



Gezimizde bizleri yalnız bırakmayan ve Desteklerini Esirgemeyen ;

İdari Ve Mali İşler Şube Müdürü Sayın Zülbiye DURGUN Hanıma,

Doga Koruma Ve Milli Parklar Müdür Yardımcısı Rehberimiz Sayın İhsan KIRGIZ Beye ,

İ.M.İ Şube Yazı ve Personel İşleri Sayın İbrahim KARA Beye,

Muhasebe Ve Tahakkuk İşleri Sayın Ayşe AKGÖZ Hanıma,

Döner Sermaye Saymanı Sayın Musa ŞANLIGENÇ Beye ve

Bilgi Sayar İşletmeni Ve Anbar Memuru Sayın Veli TÜRKMEN Beye ,

gezimize verdikleri desteklerden dolayı okulumuz öğretmenleri ve velileri adına kalbi teşekkürlerimizi sunuyoruz.





























































































BU GÜZEL VE ANLAMLI GEZİMİZİ SİZLERE DE YAŞATABİLMEK AMACIYLA ,ÖNCE ÇOK SAYIDA FOTOĞRAFLAR ,VİDEO GÖRÜNTÜLERİ HAZIRLANDIKTAN SONRA SAYFA GÜNCELLENEREK İZLEMİNİZE SUNULACAKTIR.


Son Güncelleme :  14/06/2008 Saat 08:26:51 Bu Haber  5690 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2069 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Sözün Özü      Tarih : 14/06/2008 00:00:00
   

30/01/2006
Mesaj Bilgisi
29

Yeni Üye
 
öncelikle bu geziye gurbette vatan aşkıyla yanan yardımsever kardeşe ve bülent hocamıza yapılan bu geziyi organize etmelerinden dolayı tebrik ediyorum. dişli tarihinde hakkaten çok büyük öğrenci gezi olmuş . bize düşen böyle güzel olayları alkışlamak takdir etmek gerek.inşallah hepbirlikte öğrencilerimizi gençlerimizi Çanakkaleyede gezdirelim. Allah hepinizden razı olsun .dişliye gurbetten selam

     
     
 Yorumlayan : muzaffer tekeş      Tarih : 12/06/2008 00:00:00
   
japonya
02/12/2007
Mesaj Bilgisi
4

Yeni Üye
 
iyi olmuş

     
     
 Yorumlayan : VATAN KODES      Tarih : 12/06/2008 00:00:00
   
ALMANYA
08/04/2005
Mesaj Bilgisi
323

Fanatik Üye
 
GERCEKTEN COK SÜPER BIRSEY ÖNCELIKLE DISLIMIZIN GÖZBEBEGI LAN DERNEGIMIZ DDYD VE GURBETDE BULUNAN KARDESLERIMIZIN YAPTIGI GERCEKTEN TAKDIRE SAYAN BIR IS BIRSENE BOYUNCA YORUCU EGITIM YILI SONUNDA SEVGILI ÖGRENCILERIMIZIN ICIN GERCEKTEN COK IYI OLMUS ONUN ICIN ÖNCELIKLE SAYIN HOCAMIZ BÜLENT ABEYE GURBETCI ABEYIMIZE VEDE DERNEGIMIZE BURDAN SONSUZ TESEKKÜRLER ALLAHIM HEPISINDEN RAZI OLSUN ALLAHA EMANET OLUN HERSEYIN EN GÜZELI DISLIM VE DISLI ICIN OLSUN

     
     
 Yorumlayan : kadir sapmaz      Tarih : 12/06/2008 00:00:00
   
tapıtların ağıl
02/06/2008
Mesaj Bilgisi
23

Yeni Üye
 
Fotograflardan,Gezi güzel geçmiş görünüyor. Hayırsever kişilerden Allah razı olsun...

     
     
 Yorumlayan : İbrahim KARA      Tarih : 12/06/2008 00:00:00
   
Afyonkarahisar
26/05/2005
Mesaj Bilgisi
212

Fanatik Üye
 
TEK KELİME İLE SEBEB OLANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN .1 YIL BOYUNCA OKULDA OLAN ÖGRENCİLERİMİZE MOREL OLDU SAGOLUN VAROLUN. (ORMANCI)

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 12/06/2008 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
Önce Avrupa''da yaşayan gurbetçi kardeşimize gezinin finansmanını sağladığı için çok , çok teşekkür ederim. Sizin sayenizde öğrencilerimiz ders olarak okudukları fakat görmedikleri yerleri görmesini, yaşamasını sağladınız. Öğrencilerin aklından bu gezi yaşamı süresince hep hatırlanacaktır. Ayrıca İdealist öğretmen Bülent kardeşime de Kurtuluş Savaşının geçtiği tarih kokan yerleri öğrencilere gezdirdiği ve organize ettiği için ne kadar teşekkür edilse azdır. Öğrencilerimizin milli duygularını geliştirmek, vatan sevgisi vermek işte böyle yapılan gezilerle olur. Elin turisti taaa uzaklardan gelip Türkiye''yi adım adım dolaşırken bizler daha çevremizi dahi tanımıyoruz.

     

Habere Yapılmış Toplam 6 Yorum Bulunmakta