19 Mayıs 2024 Pazar
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(18/05)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
  DİYAD BURSA VE ÇANAKKALE'YE GEZİ DÜZENLEDİ (Fotoğraf Eklendi)
 DİYAD BURSA VE ÇANAKKALE'YE GEZİ DÜZENLEDİ (Fotoğraf Eklendi)






11-12 Haziran da Merkez DİYAD'ın organizasyonuyla gerçekleştirilen iki gün süren Bursa ve Çanakkale Gezisi İzlenimlerimizi sizlerle paylaşmak istedik. Eğer belirttiğimiz yerlere şimdiye kadar gitmemişseniz, gitmenizi tavsiye ediyoruz. Ağaç köklerinin toprağa sıkı tutunması sayesinde ayakta kalır ve meyvesini sunar. Bir milletin de kökleri geçmişidir. İşte geçmiş ne kadar hayırla yad edilir ve sevgi ile yaklaşılırsa; o milletin kökleri sağlam ve yıkılmaz olur. Geçmişleriyle bağlarını koparanları, tarih hiç affetmedi. Şöyle bir geriye doğru dönüp bakacak olursak bunun örneklerini görürüz.


Şimdi zaman neslimizi yetiştirme zamanıdır. Geleceği ilmiyle mamur edecek vatanı ve inandığı değerleri için gerekirse canını vermekten çekinmeyecek imanlı ve yüksek ahlaklı bir nesil. Millet olarak bunu başarabilirsek; geleceğin, bu milletin olacağından kimsenin kuşkusu olmasın. Allah bu günleri de bize göstermesi dileğiyle...


Şu var ki; Çanakkale Savaşları yakın tarihimiz itibariyle, insanımızın ders çıkaracağı menkıbelerle, kahramanlıklarla ve acılarla özdeşleşmiş, Türk Milletinin büyük ve açık tarih labaratuarı haline gelmiştir. Biz millet olarak bu tarih sayfasından istifade ederek, dünya dengesinde yerimizi almamız adına geleceğimize ışık tutacağına inanıyoruz. Atalarımızın mübarek kanlarıyla sulanmış, bu toprak parçasının Müslüman Türk Milletinin bir kere daha şahlanışına vesile olacağı kanatindeyiz.

NOT: Derneğimizin 2 Temmuz Pazartesi gününden başlayacak 4 gün sürecek Karadeniz gezisi; Samsun'da Atatürk'ün bandırma Vapurunu ziyaret ve konuklama, aynı gün devam edilerek Ordu Boztepe ve fındık bahçeleri. Giresun şehir merkezi ve şehitlik tepesinde gün batımını seyir. Tarihi Sümele Manastırı'nın gezilmesi Rize Aydar Yaylası, Uzun Göl Rize botanik çay bahçesi ve diğer yerlerin gezilmesi.

Telefon 0 536 289 60 97
















































































































































































































































































































Son Güncelleme :  26/06/2012 Saat 22:03:11 Bu Haber  4119 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Mustafa OKUMUŞ

mustafaokumus2@hotmail.com

Sitemizde 2075 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : mustafa tekeş      Tarih : 01/07/2012 00:00:00
   
KÜTAHYA
28/04/2006
Mesaj Bilgisi
916

Fanatik Üye
 
GÜLE GÜLE GEZİN ALLAH BÖYLE GÜNLERİ YAŞATMAYIP GEÇMİŞİMİZİ DE UNUTTÜRMASIN TÜRKLÜK VE İSLAM ŞUURU BU OLSA GEREK MUSTAFA TEKEŞ/KÜTAHYA

     
     
 Yorumlayan : Lokman Kahraman      Tarih : 30/06/2012 00:00:00
   
Bolvadin
19/02/2008
Mesaj Bilgisi
174

Başarılı Üye
 
RABBİMİZE HAMD OLSUN BURSA VE ÇANAKKALE GEZİLERİ İÇİN ÇOK NİYETLENDİK GECİKMELİDE OLSA NASİP OLDU. ORALARI GEZİP İBRET ALDIK . ÇANAKKALEDE ŞEHİT OLAN AHMET OĞLU MEHMET VE MUSTAFA OĞLU ALİ DEDELERİMİZİ ZİYARET EDİP HATMİ ŞERİFLERİMİZİ RUHLARINA BAĞIŞLADIK ALLAH KABUL EYLESİN . BU GEZİ İÇİN SEBEP OLAN DİYAD TEMSİLCİLERİNDEN ALLAH RAZI OLSUN....

     
     
 Yorumlayan : BİLAL OKUMUŞ      Tarih : 27/06/2012 00:00:00
   
MANİSA
25/07/2006
Mesaj Bilgisi
555

Fanatik Üye
 
ÖNCELİKLE BU TÜR GEZİ ETKİNLİKLERİNDE ÖNCÜLÜK EDEN DERNEK YÖNETİCİLERİMİZİ KUTLUYORUM.BURSA VE ÇANAKKALE TARİH KOKUYOR HRKESİN BU YERLERİ GEZİP GÖRMESİNİ TAVSİYE EDİYORUM.

     
     
 Yorumlayan : Bülent GÜVENİR      Tarih : 27/06/2012 00:00:00
   
Dişli'den
15/07/2005
Mesaj Bilgisi
294

V.I.P. Üye
 
Başta Mustafa-Hacer OKUMUŞ Kadeşimizin Öncülüğünde Kurulan Merkez DİYAD Derneğimiz ; Güzel Dişlimiz''de Yaptıkları Fedakarlıklar Sayesinde , Kasabamızın Her Seviyesindeki İnsanlarına , Öğrencilerine Yaptıkları Çalışmalar ,Toplumsal Yaralara ve Eksikliklere Parmak Basan Pek Çok Yeniliklere ve Attıkları Adımlarla Kasaba İnsanına , Diğer Derneklerimize ,Çevremizdeki Beldelere İlham Kaynağı Örneği Olma Başarısını Göstererek , Durmadan Yorulmadan Öncülük Etmeye Devam Etmeleri Gerçekten Gurur Verici Bir Olay . Sözlerin En Güzeliyle Sadece ve Sadece ... Allah Sizlerden Razı Olsun!.. Diyorum.

     
     
 Yorumlayan : Özgür SOLMAZ      Tarih : 27/06/2012 00:00:00
   
AFYONKARAHİSAR
06/11/2008
Mesaj Bilgisi
77

Aktif Üye
 
Çok güzel bir etkinlik olmuş.Allah ( C.C.) oraları gezip görmeyi herkese nasip etsin inşaallah.

     
     
 Yorumlayan : Ramazan Arslan      Tarih : 26/06/2012 00:00:00
   

26/06/2011
Mesaj Bilgisi
76

Aktif Üye
 
Yeşil Bursa''yı görmek, Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Bey''in türbesini ve Emir Sultan Hazretleri gibi manevi büyüklerimizi ziyaret etmek bundan 600sene önce yapılan Bursa Ulu Caminin içindeki şadırvanda abdest alıp cemaatle namaz kılmak. Çanakkale''de yatan253 bin şehit dedelerimizi ziyaret edip onlara Kur''an okumak ,tarihi aynalı çarşıyı gezmek, Çanakkale boğazında vapurla deniz yolculuğu yapmak ne kadar güzel bir gezi olduğunu gösteriyor.

     
     
 Yorumlayan : aliserdar solak      Tarih : 26/06/2012 00:00:00
   
İstanbul
16/06/2007
Mesaj Bilgisi
926

Fanatik Üye
 
Çok güzel bir etkinlik olmuş.ALLAH(c.c)herkeslere oraları gezip görmeyi nasip etsin inşallah.

     
     
 Yorumlayan : Mustafa UYAR      Tarih : 26/06/2012 00:00:00
   
Dişli Atatürk Ortaokulu Müdürü
12/11/2007
Mesaj Bilgisi
596

Fanatik Üye
 
Çanakkaleye 5 yıl önce bende gitmiştim. Gerçekten her Anadolu çocuğunun biran önce gidip oralardan ders çıkarması lazım. Tarihi kitaplarda okumaktan daha önemlisi onu hissetmektir. İyibir rehber eşliğinde tarih hissedilebiliyor. Böyle bir faaliyet yapmalarından dolayı Dernek yöneticileri kardeşlerimi tebrik ediyorum....

     
     
 Yorumlayan : Salih Kahraman      Tarih : 25/06/2012 00:00:00
   
Bolvadin
01/02/2007
Mesaj Bilgisi
1973

Fanatik Üye
 
Bursa''daki ecdadımızın kabirlerini ve tarihi yerleri gezerek ve Çanakkale'' de de ecdadımızın kanları ve canları uğruna bu cennet vatanı bizlere hangi şartlarda ve imkanlarda bize emanet bıraktıklarını rehberimizin anlatığı ibretlik olaylarla gözümüz yaşararak dinledik.Bu tür yerler gezilip-görülerek ibretler alınması gerçekten çok önemli.Bizim bu gün binlerce nimetler içerisinde huzur içerisinde bu güzel vatan da yaşamamızın müsebbibi olan aziz şehitlerimizin ruhları şad olsun.Bu tür etkinlikleri düzenleyen Dişli Dayanışma ve yardımlaşma derneğine ve editörüne emeği geçen herkesten Allah razı olsun.Vatanımızın değerini iyi bilelim.Şehitlerimizin kemiklerini sızlatacak davranışlarda bulunmayalım.

     
     
 Yorumlayan : turan susan      Tarih : 25/06/2012 00:00:00
   
Tekirdağ/Çorlu
24/12/2005
Mesaj Bilgisi
842

Fanatik Üye
 
ÇOK GÜZEL BİR ETKİNLİK. MAZİDE OSMANLI ADINI YEDİ CİHANA DUYURAN OSMAN BEY VE NİCE ŞEHİTLERİMİZİ ŞÜKRANLA YAD EDER MEKANLARININ CENNET OLMASINI YÜCE YARADAN DAN DİLERİM. DİŞLİ VE BOLVADİN DIŞINA ÇIKMAYAN ANEN VE BACILARIMIZ ABİLERİMİZ MAŞALLAH KONYA, BURSA, ÇANAKKALE GEZİLERİ İLE TARİHİ GEZİNTİLERİNİ HEM SİTEDEN HEMDE ANLATARAK GİDEMEYENLERE TANITMIŞ OLUYORLAR TARİHİMİZİ. ÖNE DÜŞEN VE İÇRASINDA YER ALAN BÜYÜKLERİMİ EN İÇTEN DİLEKLERİMLE SELAMLIYORUM.

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 14 Yorum Bulunmakta