26 Nisan 2024 Cuma
Ana Sayfa Forum Sohbet Hesabınız Haberler Not Defteri İstatistikler İletişim

MENÜ
Kasabamız

 Son Haberler(20/04)

Dislikasabasi.com
Üyelere Özel

 Site Not Defteri

Faydalı Bölümler
Yardımcı Linkler


Gazete Sayfa Linkleri
 SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZDEN ÖĞRENCİLERİNE SELAM VAR ! (VİDEOLAR EKLENİYOR)
SEVGİLİ ÖĞRETMENLERİMİZDEN ÖĞRENCİLERİNE SELAM VAR !  (VİDEOLAR EKLENİYOR)



Öğretmenler Gününün Önemi

Atatürk, Ulus okulları dediğimiz Millet Mektepleri'nde yazı tahtasının başına geçerek dersler verdi. Bakanlar Kurulu 11.11.1928 tarihinde yaptığı toplantıda Atatürk'e Ulus Okullar Başöğretmenliği unvanını verdi. 24 Kasım Atatürk'ün Millet Mektepleri Başöğretmenliği'ni kabul ettiği gündür.

Öğretmen; insanları eğitmeyi ve öğretmeyi meslek edinen, eğitim kurumlarında çocuk ve gençlerin eğitim öğretimlerine rehberlik eden, yön veren ve yaşam hazırlayan kimsedir. Öğretmenler gününün amacı öğretmenin toplumdaki yeri ve rolü önemi ve değeri nedir, sorunlarını belirlemek ve öğretmeni olması gerekli yüce oruna oturtmaktır. Öğretmenlerin kendi aralarında bağı kuvvetlendirmek, öğrencileri ile aralarındaki sevgi, saygı ve dayanışmayı güçlendirmektir.

Emekli olan öğretmenleri saygıyla anmak ve yeni atanmış öğretmenlere mesleklerinin kutsal bilincine varmalarını sağlamaktır. İşte, Öğretmenler Günü, bu fedakar öğretmenlerimizin kıymetini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan önemli bir gündür.

Öğretmenlerimize duyduğumuz saygı, sevgi ve şükranlarımızı dile getirmek için bu günü fırsat bilmeli ve bu duygularla, onların ellerini öpmeliyiz. Okulu bitirip hayata atıldığımız zaman, bizi bu günlere hazırlayan öğretmenlerimizi hatırlamak, ziyaret etmek ya da bir telefon, kart veya mektupla hatırlarını sormak onlar için en büyük ve en değerli armağan olacaktır.




Bizlerde bu anlamlı günün anısına kasabamızda evlerinde ulaştığımız öğretmen ailelerine ziyarette bulunduk. Onlarla günün önemini ve anılarını paylaştık.Onların yüreklerindeki taptaze kıpırtının olduğunu , heyecanlarından hiç bir şey kaybetmediklerini gördük. Emekli öğretmenlerimizin geçmişteki öğrencilerinden ,öğretmenlik hatıralarından bahsederlerken , akıttıkları damla damla gözyaşında siz öğrencilerini ne kadar çok sevdiklerine de bir defa daha şahit olduk.




24 Kasım sabahı ve akşamı Bolvadin'de öğretmenler günü etkinliklerine katıldık. Öğleden sonra bir grup öğrencimizle birlikte akşam geç saatlere kadar kasabamızdaki öğretmenlerimize ve ailelerine ziyarette bulunduğumuz görüntülerin hazırlanmasına devam edilmekte olup, yarından itibaren izleniminize sunlmaya başlanacaktır.



Sitemiz ve tüm ziyaretçilerimiz adına daha önceden ve yakın geçmişte toprağa verdiğimiz öğretmenlerimize Allah'tan rahmet geride kalan eşlerine ve evlatlarına hayırlı ömürler diliyoruz. Ayrıca güzel beldemizdeki evlatlarımıza hizmet eden kasabamız dışına çıkmak zorunda kalarak aramızdan ayrılan tüm öğretmenlerimize teşekkür eder, onlara da ,
Güzel Dişlimiz'den Selam ve Sevgilerimizi iletiyoruz.


DİŞLİ'YE EMEK VEREN ÖĞRETMENLERİMİZ 2007






MUZAFFER ŞİŞİK ÖĞRETMENİMİZ VE AİLESİYLE

MUZAFFER ŞİŞİK ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010
















CAFER SADIK PETEK ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010














ALİ İHSAN GÜMÜŞ ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010












ABDİL VE RAHİME ÜNAL ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN24 KASIM 2010
















CELAL GÜVENİR ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010












YAŞAR GÜMÜŞ ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010






FOTOĞRAFLAR EKLENECEK









FOTOĞRAFLAR EKLENECEK



MUSTAFA ÖZTOPRAK ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010




FOTOĞRAFLAR EKLENECEK


MERHUM MEHMET TUNCER ÖĞRETMENİMİZ AİLESİNİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN


Kısa süre önce aramızdan ayrılarak toprağa verdiğimiz merhum Mehmet TUNCER Öğretmenimize Allah'tan Rahmet geride kalan kederli ailesine,yakınlarına,arkadaşlarına,öğretmenlerimize ve öğrencilerine baş sağlığı dileklerimize iletir,


Kendilerini ve Aramızdan Ayrılan Tüm Öğretmenlerimizi Rahmetle Anıyor,

Ruhları Şad Olsun Diyoruz.



FOTOĞRAFLAR EKLENECEK






İSMET ÖZKARAN ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010




FOTOĞRAFLAR EKLENECEK







OSMAN AĞILÖNÜ ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010





MERHUM SÜLEYMAN GÜVENİR ÖĞRETMENİMİZ AİLESİNİN ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLU OLSUN





FOTOĞRAFLAR EKLENECEK








GALİP GÜMÜŞ ÖĞRETMENİMİZ ÖĞRETMENLER GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN 24 KASIM 2010






ÖĞRETMEN ANİMASYONLARINDA BAZI ÖĞRETMENLERİMİZİN EKSİKLİĞİ NEDENİYLE ÖN YARGIDA BULUNULMAMASINI ÖNLEMEK AMACIYLA ;




BİZİ BİZ YAPAN DEĞERLERİMİZ ÖĞRETMENLERİMİZLE İLGİLİ BAZI FOTOĞRAF EKSİKLİKLERİ GİDERİLDİKTEN SONRA (DEĞERLİ ÖĞRETMEN AİLELERİMİZİN ELLERİNDEKİ ARŞİV FOTOĞRAFLARINI BİZLERLE PAYLAŞMALARIYLA BERABER ) SİZ DEĞERLİ ÖĞRENCİLERİN (KÜÇÜKLÜK) FOTOĞRAFLARINI İÇEREN SİTEMİZDE YENİDEN İKİ AYRI FOTOĞRAF ANİMASYONU HAZIRLANACAKTIR.


BU NEDENLE ÖZELLİKLE KASABAMIZDA GÖREV YAPAN ÖĞRETMEN AİLELERİNİN ELLERİNDEKİ ARŞİV FOTOĞRAFLARINI (ASLINI VEYA TARATILMIŞ ŞEKLİNİ) BİZLERLE PAYLAŞMALARINI RİCA EDİYORUZ.



Son Güncelleme :  28/11/2010 Saat 19:56:54 Bu Haber  6670 Kez Okundu



Kasabamızdan bildiriyor
 
Bülent Güvenir

bulentguvenir5@hotmail.com

Sitemizde 729 adet haberi bulunmaktadır.




Yazdırılabilir Sayfa   

Sitemizde yayınlanan haberlerin ve fotoğrafların kullanım hakkı www.dislikasabasi.com 'a aittir. Herhangi bir şekilde haber içeriği ve fotoğrafları izin alınmaksınız kullanılamaz..

Yorumlar yazarlarına aittir. İçeriklerinden biz sorumlu tutulamayız.

Anonim kullanıcı yorum yazamaz, lütfen kayıt olun


Yorum Bölümünden bundan sonra Yorum yapan üyemize ait bilgiler ve avatar resmi görülebilecektir. Avatar resminizi sitemizde yer alan resimlerden seçebileceğiniz gibi farklı bir resim ile değiştirmek istiyorsanız ; özel mesaj bölümünden admine mesaj göndererek veya üyelikte yer alan email adresinden webmaster@dislikasabasi.com email adresine resmin internet adresini veya resmi gönderebilirsiniz.

     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 04/01/2011 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
Bülent hocam bu işin zor ve fedakarlık istediğini biliyorum. Bu yola seve seve çıktığını, yaptığın işin sadece Allah rızası için olduğunuda biliyorum. Yinede fedakarlıklar yapacağından eminim. Sizden bir isteğimiz var. TC. ''den bu yana Kasabamızın yetiştirmiş olduğu tüm emekli öğretmenlerin albümünü yapmak. Kasabada olmayanlara ulaşarak öz geçmişlerini ve tarihi fotoğraflarını talep ederek iyi bir sunum hazırlaman. Bu arada eniştem Mustafa OKUMUŞ''uda unutmaman. Selamlar. Kolay gelsin. Allah güç ve kuvvet versin.

     
     
 Yorumlayan : Abdil TEKEŞ      Tarih : 04/01/2011 00:00:00
   

30/10/2005
Mesaj Bilgisi
2079

Fanatik Üye
 
Değerli öğretmenlerim! Allah hepinizden razı olsun. Allah''ın ilk emri olan OKU emrini bizlere öğrettiğiniz, ve Hz. Alinin Bir Harfin Öğretenin Kırk Yıl Kölesi Olurum düsturuna uyarak aldığınız maaşı helal ettirerek verdiğiniz emeğin umarım karşılığını görüyorsunuzdur. İyi birer örnek oldunuz. Bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum. Rahmeti Rahmana kavuşan ilk okul öğretmenlerim Süleyman GÜVENİR ve Mehmet BOYRACı ile tüm öğretmenlere Allah rahmet etsin, mekanları cennet olsun. Hayatta olan başta kayın pederim Muzaffer ŞİŞİK, Eniştem Osman AĞILÖNÜ, Eniştem Mustafa OKUMUŞ olmak üzere tümüne sağlık, afiyet, helal rızık ile bu dünyada iken cenneti garantileyenlerden olmasını Allah''dan niyaz ederim. Selam ve duala

     
     
 Yorumlayan : mustafa okumuş      Tarih : 30/11/2010 00:00:00
   
Dişli Kasabası
19/07/2005
Mesaj Bilgisi
497

V.I.P. Üye
 
1964 yılında yani 46 sene önce İlkokula başladım. Öğretmenim rahmetli Gülsüm Güner''di. Zaten okulda tek bayan öğretmen de bizim öğretmenimizdi. Analarımız ona ''''Güssün Hanım'''' derlerdi. Öğrencinin babası öğretmene çocuğunu teslim ederken ''''eti senin kemiği benim bu çocuk sana emanet'''' derdi. Yaramazlık yaptığımız zaman öğretmen dövse babalarımıza diyemezdik. Çünkü öğretmenin dövdüğü yerde güller biterdi. O zamanlar sınıfta kimsenin çantası yoktu. Analarımız torba diker defter ve kitapları ona koyardık. Önlükler siyah renktendi. Yokluktan yıllarca siyahı bile solmuş eski önlükleri giyerdik. O yıllarda süt tozundan yapılan sütleri her sabah mecburen içerdik. Okul dışında öğretmenimizi gördüğümüzde esas duruşa geçer selam verirdik.

     
     
 Yorumlayan : sabahattin şişik      Tarih : 30/11/2010 00:00:00
   

29/11/2010
Mesaj Bilgisi
1

Yeni Üye
 
Meslektaşım Bülent Güvenir’e Zor iştir insanlarla uğraşmak. Ben de dahil her kafadan bir ses çıkar. Kalbin sesini dinlerken kulaklarımızın kapalı olması gerekir diye düşünüyorum. Öğretmenler Günü ile ilgili hazırladığınız çalışmayı çok beğendim. Defalarca izleyerek bizlere emek verenleri ve emek vermekte olduklarımızı hatırladım. Ölenlere rahmet, yaşayanlara sağlıklar diledim. Maddi ve manevi imkânlarınızı zorlayarak yaptığınız bu çalışmanızdan dolayı sizi tebrik eder başarılı çalışmalarınızın devamını dilerim. 29 Kasım 2010 Emekli Öğretmen Sabahattin Şişik-Afyon

     
     
 Yorumlayan : abdullah pamukcu      Tarih : 28/11/2010 00:00:00
   
çay t.m.o.
31/01/2010
Mesaj Bilgisi
48

Aktif Üye
 
öğretmenlerim öğretmenler gününüzü en içden dileklerimle kutlar sağlıklı mutlu ve huzurlu günler hep sizinle olsun dileklerimle hepinizden allah razıolsun ellerinizden öperim

     
     
 Yorumlayan : Metin Ağılönü      Tarih : 27/11/2010 00:00:00
   
ESK.
25/08/2008
Mesaj Bilgisi
105

Çalışkan Üye
 
Tüm Öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.Ayrıca babam Osman Ağılönü''nün de öğretmenler gününü kutlar, sağlık,afiyet ve uzun ömürler dileyerek ellerinden öperim. Ayrıca Ahirete intikal eden öğretmenim Nizamettin Köylü''ye yüce Allah(C.C)''''den rahmet diler, kabri nur,mekan-ı cennet olsun inşaallah.

     
     
 Yorumlayan : ülkü şenyer      Tarih : 27/11/2010 00:00:00
   
akşehir
04/02/2007
Mesaj Bilgisi
42

Aktif Üye
 
ÇOCUKLARIMIZIN YETİŞMESİNDE ROL OYNAYAN,HER TÜRLÜ FEDAKARLIĞI GÖSTEREN SİZLERE ÇOK BORÇLUYUZ,..ÖĞTERMEN, DOĞAN GÜNEŞE BENZER,ETRAFINI AYDINLATARAK KARANLIKLARA MEYDAN OKUR.GÜNÜNÜZ KUTLU OLSUN,SEVGİLER....

     
     
 Yorumlayan : muhammet köylü      Tarih : 27/11/2010 00:00:00
   
istanbul-Kaynarca
31/12/2006
Mesaj Bilgisi
203

Fanatik Üye
 
Elleri öpülesi bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar,bizlere bugörüntüleri hazırlayan bacanağım Bülent hocanın da öğretmenler gününü kutlar çok teşekkür ederim...Vefat edip aramızdan ayrılan öğretmenlerimizi de rahmetle yad eder,yüce mevladan kabirlerinin nur,mekanlarının cennet olmasını niyaz ederim...selamlar...

     
     
 Yorumlayan : fatih öztoprak      Tarih : 26/11/2010 00:00:00
   
Bolvadin Devlet Hastanesi
04/05/2010
Mesaj Bilgisi
210

Fanatik Üye
 
Dişli''de görev yapmakta olan ve emekli olan bütün öğretmenlerimizin öğretmeler gününü kutlar,sevgi ve muhabbetle kucaklar ellerinden öperim. Ahirete intikal eden öğretmenlerimize yüce Allah(C.C)''den rahmet dilerim. Bende büyük emeği olan Babam Mustafa Öztoprak ve Öğretmenim Osman Ağılönü Bey''e şükranlarımı sunar ellerinden öperim./Devlet Hastanesi/Bolvadin

     
     
 Yorumlayan : ILYAS OKUMUS      Tarih : 26/11/2010 00:00:00
   
BELCIKA
13/10/2005
Mesaj Bilgisi
54

Aktif Üye
 
Oncelikle bu guzel misyonu ustlenmis olan cok degerli bulent hocamiza verdigi emeklerinden dolayi cok tesekkur ederim . Benim ilkokul ogretmenim olan c.sadik petek hocami dinlerken cok duygulandim.Burdan kiymetli hocamin , tum ogretmenlerin ve egitim sevdalilarinin bu kutlu gununu tebrik ederim. ALLAH TEALA dan uzun,saglili ve mutlu omurler dilegi ile................

     
Toplam 2 sayfada 12>

Habere Yapılmış Toplam 20 Yorum Bulunmakta